Bu Blogda Ara

31 Temmuz 2011 Pazar

2006-2007 ARKASI DÜZ PARÇALI FORMA


Pek bilinen bir forma değildir bu. Çünkü bu versiyonu, yani arkasının UEFA standartına uygun olarak düz üretilmiş versiyonunu hiç giyemedik. Neden giyemedik onu da hep merak etmişimdir.

2006-2007 yılında şu sıralar oldukça özlemini çektiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele etmiştik. 2 maç da ön elememiz vardı. Gruplarda elenmiştik ve Avrupa maceramız bu iki ön eleme maçı dahil 8 maçla sonlanmıştı. Galatasaray bu 8 maçın hiçbirinde bu formayı giymedi.

5 maç çubuklu -ki çubuklu formanın standart versiyonunun arkası zaten düzdü UEFA ayarına gerek yoktu- 3 maç da beyaz forma giymiştik. Peki bu forma neden yapıldı, e madem yapıldı şu çubuklu hevesiniz nedir arkadaş ? Parçalı giyseymişiz ya. 2005-2006, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011 yıllarında ise arkası düz Parçalı formalarımız mevcuttu zaten. Giymiştik de.

Formanın esas arkası da şudur.

5 yorum :

Emir OTLUOGLU dedi ki...

DAha önce de burada yazdım ben zaten bizdeki şu çubuklu merakını hiç bir zaman anlayamadım. FB ne zaman parçalı giymiş ki, biz habire bir çubuklu çıkarıp duruyoruz? Onlar çubuklu, biz parçalıyız. Bu kadar basit.

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

ya bunun fenerle alakası yok. dünyada belli başlı forma kalıplarından en çok kullanılan çubukludur. forma üretici firmalarda kalıpları parçalıya göre değilde dünyada daha çok takımın giydiği çubukluya göre üretir kalıpları. her ülkenin belli başlı 5-10 takımının forma çekli çubukludur zaten. parçalı çok az kullanılan bi tip forma saymaya kalksak kaç tane büyük takımın esas forması parçalıdırki? feyenoord, genoa başka varmı parçalı büyük takım? yok. ha bu parçalı giyenlerin ne kadar büyük olduğuda tartışılır. galatasarayı tenzih ediyorum bu durumdan galatasaray gerçek bir avrupa takımıdır. yani dünyada forma denince ya düz yada çubuklu gelir akla bu yüzden 3 4 sezonda bir bazen üst üste bazen hep parçalı hem çubuklu bazenda sadece çubuklu home forma üretmesinin sebebi budur. ayrıca yönetimsel bir zaafiyettir üreticiye her sene parçalı ürettirememek. ayrıca kolaya kaçmaktır çünkü parçalının milyon değişik şekli vardır örneğin galatasaray parçalısı. çubuklu ise tek tiptir bildiğin çubuklar iner aşağı. bu yüzden kimse ay aman parçalının şurası şöyle olsun burası böyle olsun demez çubuklu üret gitsin deyip kolaya kaçar. ama bu zincirin bu seneden itibaren kırıldığını düşünüyorum eğer nike ın elit kategorisindeysek çünkü bambaşka bi forma kültürü var galatasarayın. nike ın 12 elit takımından hiçbirinin home forması parçalı deil bu nike için avantaj ve çeşitlilik demek.

G.K dedi ki...

Bu forma ve bu formanın çıktığı senenin formaları Adidasın bize yaptığı en kötü forma setiydi herhalde.Bütün formaların kalıpları aynıydı,kaleci forması dahil.

uLas dedi ki...

Selocan benim merak ettiğim önümüzdeki sezon formaları manu barça arsenal gibi erken tanıtım olurmu yoksa böyle uzatırlarmı?

mF dedi ki...

hayır esas arka dediğiniz şey 2007-08 sezonunun forması...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır