Bu Blogda Ara

1 Ağustos 2011 Pazartesi

PARÇALI ŞORT


1991 Sezonu Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Beşiktaş'a karşı mücadele edip Kupayı kaldırdığımız maçta Galatasaray Parçalı formanın altına tarihinde ilk ve son kez Parçalı görünümde şort giymişti.

Bugüne kadar bu şortun fotosuna ulaşamamıştım ancak forumda Cimbom Oldboys isimli üyemiz sağolsun paylaşımda bulundu. Buraya da koymamız kaçınılmaz tabi. Bu arada Beşiktaş'ın bu Monaco stili forması da efsanedir ha.

14 yorum :

calibra dedi ki...

Eheheuhue ya ben çok gülüyorum bu uygulamaya. Avrupa'da çorabına kadar parçalı giyen bi takım vardı :) Burada da paylaşmıştık fotoğrafını sanırım...

Bu forma ile ilginç olan, sırtının komple düz kırmızı oluşu. Halbuki şortun arkası da parçalı :) Keşke forması da öyle olsaymış...

JackOfSpades dedi ki...

kulağa ilginç ve garip geliyor.ama bence fotoğrafa bakınca o kadar da kötü durmuyor aslında.yine de benim tercihim beyaz şort.gerçi ilginç bir alternatif olabilir mesela sadece Türkiye Kupası'na ve Süper Kupa'ya özel kullanılabilir.

Yasin Özyapı dedi ki...

o takım da racing santander :) parçalı 2009-2010 kombinasyonu

ismailinc dedi ki...

Çorabına kadar parçalı giyen takım, Racing Santander :)

Sühan Alp dedi ki...

Parçalı mevzusunda şöyle gereksiz bir şey de var:

http://www.firmasayfasi.com/resimler/urun/large/goztepe-2009-2010-parcali-forma-bm96m-10695.jpg

Ve bahsettiğiniz tam paramparçalı da şu olsa gerek :)

http://3.bp.blogspot.com/-HIz73o8ALCw/TeN5RXeDptI/AAAAAAAAADo/f1VJ54YSMek/s1600/tam+parcali+forma%252Bsort.png

hakkus1422 dedi ki...

racing santander rahatsızlık boyutundadır bu konuda
http://galatasarayformalari.blogspot.com/2009/11/parcali.html
blog arşivinde foto mevcut

Burak Eken dedi ki...

@calibra:

2009-2010 sezonunda Racing Santander'in deplasman forması, tamamen yeşil-siyah parçalıydı. :) Çok enteresan bir formaydı o.

JackOfSpades dedi ki...

@Sühan Alp örnek verdiğin göztepe formasına benzer parçalı forma(damalı) tasarımını 1930-1945 arası biz de kullandık.

http://galatasarayformalari.blogspot.com/2010/02/1905-2011-galatasaray-formalari-cizim.html

http://galatasarayformalari.blogspot.com/2009/07/1939dan-1940a-galatasaray-formalari-1.html

ufooo dedi ki...

merhaba;ben galatasarayı çok seven fanatik bir galatasaraylıyım ve hep isterim ki galatasaray herheşeyin en iyisine sahip olsun ve en iyisini yapsın ama malesef belli yıllar dışında formalar ve kullanılan fontlar ve fontlara uygulanmayan konturlar konusunda dertliyim.hiç büyük takıma yakışan işler yapılmıyor.mesela bu seneki parçalı formamız çok basit tamam nıke bize ösel formaları yetiştiremedi ama en azından biz formalara uyguladığımız reklam ve font baskılarında daha karakterli tercihler yapıp formamızı albenili bir hale getirebilirdik ama malesef yapılmadı.düşünün bi siyah forma üstüne kırmızı bir font kullanacaksın ve bu fontlara herhengi bi kontur yapmayacaksın (sarı parlak kontur mükemmel olurdu), parçalı formada sırf kontur kullanmamak için formanın arkasını düz yapacaksın iğrenç (arka parçalı olup beyaz fontu parlak siyah konturla çevrelemek mesala fevkulade olurdu)yine paçalı formada türk telekom reklamının sarıda kalan kısmı okunmuyor ve bunu hiçmi gören yok koskoca galatasaray kulübünde buna çözüm bakın ezeli rakiplerinizde var adamlar siyah konturla çevreliyor ve formalarına kalite katıyorlar biz ise amatör kulüplerden daha kötüyüz.yine parçalı formada avea reklemı kımızı üzerine siyahla yapılmış buda aynı siyah formaya sarı renk dururken kırmızı font kullanmak gibi bir cahillik yada renk körlüğü.,
ey büyük galatasaray yetkilileri bu mailimi okuyun lütfen ve hemen gereğini yapın çünkü aslan giydiği formanın asaletinden ve uyumundan belli olur.bu işleri bilen zevkli insanlara yaptırın lütfen ve bilgi edinmeniz için size takip edbileceğiniz bir blog öneriyorum:'galatasarayformaları.blog.sport'..

Bu maili bugün aynen okunduğu gibi galatasaray.org sitesine attım inşallah faydalı olur..

müşkülpesent dedi ki...

bjknin formayı tasarlayan da neslihan yargıcıydı galiba o zamanlar.

yuco dedi ki...

benim de yıllarca istediğim bir şey vardır oda beyaz forma altına parçalı şort ve beyaz çorap. Her sene giydiğimiz 2.(deplasman)formamızda da parçalıya göndermede bulunuruz böylece. aynı zamanda bize özgü ve karakteristik olur.

rvkarakaya dedi ki...

Ya arkadaşlar sarı forma ve antrenman ürünleri ne zaman satışa çıkıyor bilgisi olan?

Selocan dedi ki...

Sarı forma Eylül veya Ekim'de. Antrenman ürünlerini bilmiyorum. Belki Çadır'da vardır birkaçı.

Sühan Alp dedi ki...

@JackOfSpades

hmm evet haklısın ben onu unutmuşum, sen söyleyince hatırladım. Ama hiç estetik gelmiyor o formalar bana.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır