Bu Blogda Ara

18 Ekim 2011 Salı

ADIDAS SEVER


Geçtiğimiz haftalarda bir maç sonunda ASY Arena'nın röportaj sırasında arkada gözüken panolarında Adidas logosunu görmüştük . Yakın zamanda forumumuzun dikkatli gözlerinden benzer bir detay kaçmadı.

Galatasaray'ın resmi sitesinde yayınlanan bir fotoğraf bazılarımız için büyütülecek bir konu olmasa da bizim gibiler için feci bir durumun fotoğrafı. Futbolcumuz Ayhan'ın ASY Arena'da tek başına yaptığı idmanda çekilen bu fotoğrafta Ayhan'ın üzerinde 2008-2009 sezonu turuncu formamızın şortu yer alıyor. Yani Adidas marka. Bu kareyi resmi sitemiz de sayfasında paylaşıyor.

Şimdi takıldığımız konu şu; Futbolcuların kendi sponsorlukları vardır. Hele Ayhan gibi uzun süredir büyük bir kulüpte oynayan bir oyuncu için sponsorlar sıraya bile girer. Bu sponsorun takım sponsoru olması gerekmez. Örneğin Adidas'ın en pahalı oyuncusu Messi Nike'ın en güvendiği 2 takımından birinde oynuyor. (Diğeri Man U) Nike en pahalı oyuncusu Ronaldo da Adidas'a en fazla forma satan kulübün oyuncusu. Kısacası kulüplerin sponsorlukları futbolcuları bağlamaz. Ancak yapılan antrenman bir Galatasaray tesisinde ise, fotoğraf resmi sitede sansürlenmeden yayınlanmışsa ve üzerinde Galatasaray arması bulunan bir Adidas şortu giyilmiş ise bu şimdiki sponsorumuz Nike'ı üzer.

Adam tek başına antrenman yapmış, bu  durumdan Nike'a ne diyemeyiz. Adidas'ın son reklamına bir göz atın. Adidas sponsorluğundaki oyuncular Adidas sponsorluğundaki takımlarının sahalarında rol alırken, Adidas giyen ancak takımları başka firmadan olan oyuncular belli belirsiz yerlerde rol aldılar. Kısacası başka firma ile kendi tesisini de kullanamazsın.

Uzun uzun yazdık ancak bu Ayhan'ın bilmesi gereken bir durum değil tabi. Bu kulübün malzemecisinin dikkat etmesi gereken bir durum. Daha fazla dikkat edelim, daha profesyonel olalım ve şu Adidas'tan kurtulalım bir zahmet.

*Foto ve haber için forumdan Exert'e teşekkür ederiz.

17 yorum :

selaminko dedi ki...

aranızda nike da çalışan mı var?

Selocan dedi ki...

@selaminko

hayır yahu ne alakası var. Lotto'dan Lescon'a geçsek bu olaylar olsa aynı şeyi yazardık. Yoksa çok da s.kimde değil hangi firma giydiğimiz, ben genel olarak forma kültürü ve profesyonellikten bahsediyorum.

felix mourinho dedi ki...

keşke ayhan da o günlerde kalmış olsaydı da, 2010'dan sonrasında olmasaydı...

burakkab dedi ki...

oynamasını geçtim herifin antrenman yapması bile zararlı:D:D

honeyryder dedi ki...

burakkab, ne güzel söylemişsin valla...

erhan1980 dedi ki...

Buna benzer bir olay'da bir kaç gün önce yasanmisti. Maçtan sonra röportaj yapilan futbolcularin kafasinda genelde store'da satilan sapkalardan var, ya da ülker reklami sapka. Hangi maç oldugunu hatirlamiyorum ama bir maç sonu röportaji'nda Kazim farkli bir sapka tamisti, bi amerikan takimi'nin sapkasi, beyzbol ya amerikan futbolu olabilir. Bence bu da saçmalik. Özel hayatinda istedigini taksin, ama maçtan hemen sonra baska bir takim'in ürünüyle ortalikta dolasmasi salakça bir hareket.

burranazzo dedi ki...

Isteyen istedigini giyer. Nike rahatsiz oluyorsa sporsorlugumuzdan cekilsin. Malzemeci, topcu, teknik direktor bunlara mi dikkat edecek? Isi gucu yok mu bu adamların? Nike yakalasin uyarsin.

Messi de denize girerken speedo marka mayo kullaniyomus. Simdi adidas mi siksin messiyi? kim siker adidasi?

Nike cok guzel geldi. Iyi ki de geldi. Olur boyle vakalar blog yakalar. Abartmamak lazim. Ayhan meselesi ayri mesele...

erhan1980 dedi ki...

@burranazzo
"Profesyonel" diye geçiniyorsan böyle seylere dikkat edeceksin. Bu Nike'la alakali bir sey degil, kim olursa olsun rahatsiz olur.

Topcu, teknik direktör milyon dolarlar kazaniyorlar, bi zahmet böyle seylere dikkat etsinler. O kadar da zor bir sey degil :-)

selaminko dedi ki...

nike forması giyilmesi elbette tercih edilmeli ama alanen takımı adidasa sikayet ediyormussunuz gibime geliyor. ayhan da muhtemelen tek basına cıkacagı bir antrenman icin önemsememiş durumu gitmiş ustune ne bulduysa cıkmıs.

selaminko dedi ki...

pardon nike'a :)

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@burranazzo

hocam öyle kolay değil Nike sponsporluğu çeksin demek, bunun tazminatı vs. var. Kaldı ki dünyanın parasını alıyoruz Nike'tan.

Futbolcu ya da teknik direktör belki buna dikkat edemez ama malzemecinin işi bu zaten. Hadi Ayhan bireysel olarak çalışmıştı o gün, o zaman da web sitesine bu resmi koyan dikkat edecek, bi zahmet Adidas logosunu mozaikleyecek.

Zaten önümüzdeki sezona herşey yoluna oturmuş olur. Takımın Nike giymeye başlaması henüz 3,5 ay oldu. Bunca yıllık Adidas geçmişinin ardından yavaş yavaş oturuyor.

burranazzo dedi ki...

@Emir OTLUOĞLU

ben kolay mi dedim? GALATASARAY > NIKE, o gider baskasi gelir. Ondan bize para veriyolar.

Ben suna karsiyim arkadas. Aman adamlar bize sponsor oldu diye gotumuzu basimizi ortme telasindayiz.

Ben de diyorum ki NE KADAR COK BAKARSAN O KADAR HATA YAKALARSIN onemsiz bu tur detaylar diyorum.

ADNAN POLAT YANLIS ARMALI turk telekom yazisi astirdi stada 1 saate degistirttik. Bu kafa takilmasi gereken bir mesele.

Panodaki logo&Ayhan in sortu komik.
Ve bizim isimiz degil. NIKE takip edecek bunlari.

Yakalanmasi hostur, dikkatimizi anlatir ama elzem degildir.

Budur.

GALATASARAY > NIKE ;)

Unknown dedi ki...

Bizim Basketciler Geçen Gün Voleybol Maçına Bildiğimiz Kıyafatlerle gıttı (Erra Yazmayan) Ve Kameralar Onları Çektı.Stat Kimin Stadı Galatasarayın Ve Kamera Var.Ee Nooldu?

erhan1980 dedi ki...

Ayni sey degil ki. Basketçiler bos zamanlarinda voleybol maçi izlemeye gelmisler, kot ve gömlek giymeleri normal. Önemli olan kamera'nin çekip çekmemesi degil. Futbolcular da sakat olduklari maçlarda günlük kiyafetle tribünde oturuyorlar.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@burranazzo

Kolay dememişsin ama kolay birşeymiş gibi söylemişsin. Adidas'tan daha yeni tazminat ödeyerek ayrıldık, üstüne bir sene geçmeden tekrar mı anlaşalım diyeceğiz? Ya da tamam sadece Nike ve Adidas gibi iki aktör yok piyasada bir çok firma var ancak bunların kaçı bizim Nike ile yaptığımız anlaşmanın koşullarını sağlar bize? Ya da güvenir? Son iki sponsorluğunu vakti bitmemişken sonlandırmışsın. Benim söylediklerimin nedeni yalnızca bu. Yoksa tamamen sana katlıyorum her zaman GALATASARAY>Nike...
Ama biz de üzerimize düşeni yapalım, biraz dikkatli olalım. En azından resmi siteye bir fotoğraf yüklerken bu gidip yasal olarak bizi zor duruma sokar mı ona bakalım, en azından mozaikleyip koyalım.
AP ve YANLIŞ ARMA'ya hiç girmeyelim, o hakikaten rezaletin son perdesiydi, Allah'tan müdahil oldunuz da büyümeden halloldu...

ayanux dedi ki...

Arkadaşlar bu tip profesyonel sözleşmelerde cezai şartlar vardır. maddelerin ihlalinde bu cezai yaptırımlar devreye girer. asla bu denli büyük bir sözleşmenin iptaline gidilmez.

Şüphesiz ki bu tip durumlar Nike ın elini güçlendirir ancak Ayhan gibi bir futbolcunun da buna dikkat edebilecek yetiye sahip olması gerekir.

ayanux dedi ki...

son olarak dün gs tv izlerken fatih terim'in idmanı izlemeye gelen bir taraftara adidas antreman t-shirt ü hediye ettiğini gördüm.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır