Bu Blogda Ara

15 Ekim 2011 Cumartesi

SARI FORMA


1996-1997 sezonundan bu yana ilk defa bir resmi maçta sarı forma giyeceğiz. Taraftarın sarı formayı çok özlediğini 2,5 senelik blog hayatımız boyunca epey gördük. Satışa çıktı ve yarın oynanacak Bursaspor maçında da sarı formamız sahada olacak.


Bu formamızı diğer 2 formadan ayıran teknolojik bir özelliği var. %100 geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen formamızın değişik bir de kumaş yapısı var. Kumaş yeni bir iplik üretmek üzerine eritilen kullanılmış plastik şişelerden yapılmış. Her bir formada tam 8 pet şişe kullanılmış. Bundan 20 sene önceki formalara bakıyorum da, pet şişeden forma üretmeye kadar geldi iş.




Sarı formamızın 08-10 arası giyilen Brezilya forması kalıbı ile aynı kalıba sahip olduğunu biliyoruz. Fakat ikisi arasında ufak bir kalite farkı var. Esasında bizim formamız Brezilya'nın giydiği premium kalıp değil, daha basic olan bir kalıp. Bunu yukarıdaki resimden görebilirsiniz. Yan taraftaki terlemeyi önleyici delikler bizim formamızda yok. Yani bizim formamız sağ taraftaki iken Brezilya forması sol taraftaki versiyon. Bu iki formanın ikisinde de Dri-Fit özelliği mevcut, teknolojilerinde çok fark yok ancak o deliklerin sağladığı ekstra özellik bizim futbolcularımızda olmayacak. Premium forma ve basic forma arasında ise 5 euro gibi bir fark var sadece. Bu da iki formanın kumaş teknolojisi arasındaki farkın çok da uçuk olmadığını gösteriyor.

7 yorum :

gerisi önemli değil... dedi ki...

ceyhun'u manken olması için transfer etmişiz :)

Alican Çelt dedi ki...

hocam kazımın sarı formayla olan resmine dikkat edelim orada terlemeyi önleyici delikler mevcut formada muhtemelen taraftara satılan formalarda yok ama futbolcuların maç formalarında mevcut

Alican Çelt dedi ki...

kazımın sarı formayla olan resmine dikkat orada terlemeyi önleyici delikler mevcut taraftara satılan formalarda mevcut değil sanırsam ama futbolcu maç formalarında mevcut

Selocan dedi ki...

Kazım'ın giydiği forma satılan formanın aynısı. O kısımdaki kumaş formanın genelindekinden farklı ancak Brezilya forması bir teknolojisi yok. Kumaş farklılığı daha delikli yapısı fotoya yansımış bu satılan formamızda da öyle zaten, ancak Brezilya formasındaki daha başka bir teknoloji. Aynı değil yani Kazım'ın giydiği ile Brezilya forması.

Ben futbolcularımızın Brezilya forması gibi olanını giyeceğini düşünmüyorum. 24 saat sonra göreceğiz gerçi.

Unknown dedi ki...

Barcelonanın Formasıda Pet Şişedendi Ve Futbolcular Memnun Degıldı.Terleyınce Agırlaşıyomuş.

kalihan dedi ki...

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/06/15/305419.asp

sari forma en son 96-97 de giyildi demissiniz ama ben Berkant'in bu formayi sahada da giydigini hatirliyorum sanki.

YASİN GÜNEŞ dedi ki...

Metin Oktay 9 numaralı çubuklu forma.
Arşive bakmadım fakat faydalı olacaksa buyrun;
http://ultrastribun.blogspot.com/2011/10/metin-oktay-9-numaral-cubuklu-forma.html

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır