Bu Blogda Ara

16 Ekim 2011 Pazar

SARININ İLK SINAVI


Öncelikle özlemişiz. Dile kolay aşağı yukarı 15 sene geçmiş şu forma ile resmi bir maça çıkalı. Galatasaray Bursaspor maçına tepeden tırnağa sarılar ile çıktı. Sahaya çok yakıştığını kendi özel görüşüm çerçevesinde belirtmeliyim. Ben ki ana renklerden bir Away-3rd-4th forma yapılmasına karşı olan bir adamım. Buna rağmen mutlu oldum.


Fontların kırmızı olması ayrı bir hoşuma gitti. Ben siyah yapmalarını bekliyordum. Anlayamadığım işler oluyor çünkü, neyseki kırmızı yapmayı düşünmüşler ve kırmızı yaka detayları ile birlikte mükemmel bir uyum sağlamış. Sade formanın sadeliği de bozulmamış böylelikle.


İlginç olan daha taze satışa çıkan sarı formaların store versiyonlarının beyaz Türk Telekom reklamlı olması. Bugünse sahada tıpkı tanıtımda gördüğümüz siyah reklamlı versiyon vardı. Bu durum devam edecek mi, veya store'lara ikinci partiler ne renk reklamla gelecek göreceğiz. Herhalde günümüz futbolunda satılan ve maçta oynanan formalar arasında bu tip farklılık yaşanan tek kulübüzdür. Ne bileyim Manchester United'ta göremeyiz diye düşünüyorum.

Neyse bu ufak detay kafaları karıştırsa da siyah reklam koldaki avealarla da uyumlu olması sebebiyle ve görünürlük açısından da daha bir oturaklı geldi bana, halbuki daha dün beyaz reklam daha yakışıklı demiştim saniyesinde döndüm.

Ufak da bir not; futbolcuların giydiği versiyon ile satılan versiyon arasında bir fark yok gibi gördüm, bir Barcelona değiliz anlayacağınız bu sene, topçularımız da GSStore'dan giyiniyor.

14 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Beyaz font hiç yakışmıyor, siyah daha iyi.

Ayrıca bugün sahada çok nostaljik bir görüntü vardı. Enteresan geldi.

aydın özer dedi ki...

Edirne de oturuyorum. Çıktığı saatlerde nike a giderek formamı aldım ve fontu siyah. siteden baktım beyazdı. Adamlarla gidip lavga ettim çakma formamı satıyorsunuz diye. Sonra maçta gördüm ki futbolcularla aynı formayı giyen nadir insanlardanım

ismailinc dedi ki...

kimsenin aklına fontu kırmızı yapmak gelmemiş midir acaba?

açık_siyah dedi ki...

Öncelikle bu konuda (forma kültürü) yaptıklarınız için hepinize sonsuz teşekkürler. Daha düne kadar çıkan her formayı beğenen, hangisini alacağıma karar veremeyen ben; bugün şu ayrıntı olmamış, keşke şu çizgi olmasaydı gibi cümleler kuruyor, daha eleştirel bakıyorum olaya.
Formalarımız ilk tanıtıldığında bende bu siteyi takip eden bir çok renktaşım gibi hayal kırıklığına uğradım. Sarı forma biraz teselli olmuştu ve beklediğime değmiş, güzel görünüyor. Hele siyah formadan kat iyi. Yarın ilk iş gidip alacağım inşallah. Yalnız kırmızı şortla giyilseydi daha hoş olurdu diye düşünüyorum. Umarım ileriki haftalarda onuda denerler.

dt.ibo dedi ki...

reklam panolarında Türk Telekom kırmızı sarı oluyor da formada kırmızı fontla yazsalar başlarına taş mı yağar?
Tam kaymaklı kadayıf olur kırmızı fontlarla, bi ihtimal düzeltirler diye bekliyorum formayı almadım daha

erhan1980 dedi ki...

Photoshop'la arasi iyi olan biri Türk Telekom ve Avea logolarini kirmizi yapsa da görsek :-)

Hadi biri bi el atsin. Photoshop'u bilen biri için iki dakikalik is.

Burak Eken dedi ki...

@ismailinc

Bahsettiğiniz, Türk Telekom yazısının fontuysa; onun kırmızı olması formayı çok boğucu yapardı.

Yaka, koldaki şerit, Nike logosu, Galatasaray logosunun üstündeki yıldızlar ve üstüne tabii ki fontlar... Bunların hepsi kırmızıyken Türk Telekom'un da kırmızı olması, formanın bütün havasını kaçırırdı. Çok ince ve formaya nefes aldıran bir detay...

Adsız dedi ki...

Ben boğmasına razıyım, kırmızı daha iyidir.

http://img84.imageshack.us/img84/421/unled2nff.jpg

honeyryder dedi ki...

tgn hocam ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Forma bu haliye harika bence. Uyum sağlamak için biraz çaba gösteremezler mi yani, anlayamıyorum. Kulüpte bu konu ile ilgilenen birileri yok mu allah aşkına?

erhan1980 dedi ki...

Bence de kirmizi Türk Telekom ve avea yazisi çok güzel olmus. Premier League takip edenler bilir orada böyle sadece iki renk kullanilan forma çok var.

Mesela Arsenal formasi:
http://www.subsidesports.de/de/11-12-arsenal-home-shirt.html

Kirmizi ve beyaz'dan baska renk yok.

Everton deplasman:
http://www.subsidesports.de/de/11-12-arsenal-home-shirt.html

Tottenham deplasman:
http://www.subsidesports.de/de/11-12-tottenham-away-trikot.html

Bizim sari formada GS logosu da sadece kirmizi yapilabilir. GS harfleri kirmizi, 1905 kirmizi ve oval çizgi de kirmizi.

Hazir photoshop açikken biri el atsin :-)

Levaic dedi ki...

http://galatasarayformalari.blogspot.com/2009/10/1994-1995-sezonu-formalar-ile-merhaba.html


Bırakın siyah kalsın tam nostalji yapalım. :))

Levaic dedi ki...

http://galatasarayformalari.blogspot.com/2009/10/1994-1995-sezonu-formalar-ile-merhaba.html

Bırakın siyah kalsın tam nostalji yapalım :))

akolkoparan dedi ki...

UEFA da böyle bir kriter varsa UEFA hakketen zırvalamış. alan razı veren razı. sana ne reklamdan. isterse flu reklam yapar. eğer reklam sahibi kabul etmişse... eee peki reklam koymayacaksa takım o zaman bu mantıkla oraya (burası reklam için boş bırakılmıştır) mı yazacak kriter gereği... NOT; ben siyaha da beyazada karşıyım kırmızı olmalıydı...

akolkoparan dedi ki...

Kırmızı üzerine siyah swosha ses çıkarmayan UEFA, sarı üzerine beyazamı ses çıkarıyor. buyrun birkaç örnek;

Bradford ( renklerimizin aynısı);
http://www.footballshirtculture.com/images/bradford-city-11-12-nike-home-away-football-shirts-a.jpg

Liverpool (sarı üzerine hemde kırmızı çizgili iken kırmızı reklam)
http://img.alibaba.com/wsphoto/v3/378769987/Liverpool-Jersey-11-12-Yellow-Soccer-Jerseys-Football-Kits-Shirts-And-Shorts-2012-Free-Shipping.jpg

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır