Bu Blogda Ara

30 Ekim 2011 Pazar

Voleybol Numaraları

Ben forma numaralarının yazı tiplerinin (fontların) sık değiştirilmesi yanlısı değilim. Değiştirilecekse de bu numaralarının belli bir karakterinin olmasından yanayım. Mesela Galatasaray'ın forma tarihine baktığımızda bu sezonki gibi daha sert hatları olan fontlar hakimdir. Fenerbahçe'deyse (bizim geçen sezon kullandığımız -resimlerdeki- gibi) yuvarlak hatları olan fontlar daha yaygındır. Aynı zamanda kulübün branşları arasında bir forma birliği olmasından yanayım. Bunun da en güzel örneği Real Madrid ve Barcelona'dır. Bizim branşlarımızın forma sponsorları farklı olduğundan bu biraz zor ancak geçen seneki gibi birbirine yakın tasarımlarla bu iş çok güzel yapılabilir. Aynı şekilde fontlar da aynı olmalıdır bana göre.

Gelelim konuyu yazma meseleme. Futbol formalarımızda Nike'a geçişle fontlarımız da değişti. Basketbolda Errea'ya geçmemizle o da değişti. Peki o zaman voleybol takımımız neden hala geçen seneki numaraları kullanıyor? Aynı durum geçen sezon da basketbolda yaşanmıştı. Hadi futbol formalarındaki font Nike'ın olabilir (tam bir bilgim yok ancak Anadolu Efes de aynı fontu kullandığına göre büyük ihtimal Nike'ındır), neden basketbol fontları kullanılmıyor? İlla farklı mı olmak zorunda hepsi?

5 yorum :

Levaic dedi ki...

Nişantaşı Galatasaray store'dan geçen hafta büyük bir zevkle sarı forma aldım. Arkasına numara ve isim yazdırmak istedim. Oradaki bey, uefanın sarı formada kırmızı fontu yasakladığını, takım bundan sonra sarı forma üzerine siyah font kullanacağını,store'lar ise beyaz font ile baskı yapılacağını söyledi. işin garibi ismi kırmızı font ile yazabileceğini söyledi. ben inanmadım ama yinede aldım sarı formayı ve geçen seneki kırmızı numara fontu ile bu seneki kırmızı isim fontunu bastı. renk uyumu berbat. ayrıca ülker reklamı geçen sene gs kırmızısı kullanmadığı halde bu sene gs kırmızı kullanmış, ama biz geçen seneki ülker kırmızısını forma rengi olarak kullandık :)) bu kadar komedi olur mu?

erhan1980 dedi ki...

Store çalisani belli ki sallamis. Öncelikle UEFA neden böyle bir seyi yasaklasin? Bunun nasil bi açiklamasi olabilir? UEFA'nin kendi kurallari olabilir, mesela numara belli olsun diye forma'nin arka kisminin düz renk olmasini isteyebilir, ama sari'nin üzerine kirmizi font yasak diye bir sey olamaz. Sen en iyisi bir daha o store'dan alisveris yapma, baska store bul :-)

Levaic dedi ki...

adamın salladığı belli, hatta desteklemek için kırmızı fontları geri topladılar dedi. bende siyah formalara hangi renk font basıyorsunuz dedim :)) ayrıca sadece numaraları toplamış yazılar kalmış dedim. üstelemedim açıkçası.

N. Burak dedi ki...

Geçen sene Arsenal sarı formasını Premier Lig'de siyah, Şampiyonlar Ligi'nde kırmızı fontla giyiyordu. Çok fena sallamış adam.

yyyyyyyy dedi ki...

http://bostanciogludevran.wordpress.com/2011/11/05/soz-okurlarda/

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır