Bu Blogda Ara

8 Ekim 2011 Cumartesi

Yeşil Kaleci Formalarımız

Malumunuz bu sezon tüm maçlarda yeşil kaleci formamızı kullandık. Nike her sezon bir kaleci forması kalıbı hazırlıyor, bu formayı belirli renklerde üretiyor ve her takımına aynı formaları gönderiyor. (Bu sezon istisna olarak sadece Fransa, Brezilya ve Juventus var.) Biz de Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Celtic, Shakthar Donetsk gibi takımlarla bu sezon bu yeşil kaleci formasını paylaşıyoruz.

Kulübün bu sezon için seçtiği üç kaleci formasının da detay renkleri sarı. Ben kaleci formalarını doğru düzgün bir standarda göre değil de bu detay rengine göre seçtiklerini düşünüyorum. Yani bence yeşil kaleci formamızın olmasının sebebi tarihimizde kullanmış olmamız değil de, koltukaltındaki sarı desen. Neyse biz bakalım tarihimize de görelim yeşili nasıl kullanmışız.

50'ler ve 60'lar
O dönemde kalemizi koruyan Turgay Şeren, Lev Yashin'in etkisiyle zamanında moda olan siyah kaleci formasını sıklıkla tercih ediyordu. Ancak alttaki formayı da arada giymeyi ihmal etmiyordu. Bu forma, renkli fotoğraf kullanımının başlamasından sonra bulabildiğimiz ilk yeşil tonunda kaleci formamız.

70'ler
Yasin Özdenak'ın kaleye geçişiyle yeşil formanın en sık kullanıldığı dönem bu. Onun kişisel tercihiydi sanırım.

1980 1984

1990 1992

1991 1995 Umbro Dönemi

1996 1997

1998 1999 (Tahminen)

6 yorum :

gerisi önemli değil... dedi ki...

zeminle aynı renk olduğu için forvetlerin aklının karıştığını söylemişti hayrettin. o hep yeşil giyerdi :)

burranazzo dedi ki...

burak ellerine saglik. hayrettine ben de katiliyorum. kaleci ya yesil giymeli ya da siyah. fosforlu hic giymemeli...

N. Burak dedi ki...

Bir ara Seaman'ın formasını almış milli maçta, üstüne Galatasaray arması diktirip giyiyormuş diye duymuştum. Sarıydı o forma da. :)

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@ gerisi önemli değil...

Ben de aynı şeyleri hatırlıyorum. Zaten benim için yeşil kaleci kazağı (o zaman kazaktı :)) dedin mi Hayrettin, Hayrettin dedin mi yeşil kaleci kazağı gelir.

selaminko dedi ki...

ben bizim takımın özellikle yeşil renkte bir kaleci forması giymesini istemiyorum. mavi olabilir, gri olabilir, siyah veya beyaz olabilir ama yeşile karşıyım arkadaş.

Unknown dedi ki...

hayrettin'in meşhur yeşil formasını bir kaç sezon gördük. Hatta o kadar çok giymişti ki arkasındaki 1 numaranın bile boyası atmıştı. :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır