Bu Blogda Ara

2 Şubat 2012 Perşembe

Kar ve Antalyaspor

Bugün kar sebebiyle kırmızı şort ve çorap giydiğimizi düşünüyorum. Yoksa beyaz şort ve çorapla çıkardık sahaya herhalde. Klasik parçalı forma - beyaz şort - kırmızı çorap kombinasyonumuzu giyebilseydik de bir sorun olacağını sanmıyorum. Antalyaspor’un da mavi forma tercihi doğru. Bu sezon beyaz formalarını iç saha olarak kullanıyorlar ve Türkiye ligleri için bayağı inanılmaz bir durumu gerçekleştirdiler: Antalya’da oynadıkları on iki maçın on ikisinde de beyaz formayı beyaz şort ve çorapla giydiler. Beyaz forma tercihi yanlış, bu sezonki üç forma arasından iç saha olarak kırmızıyı tercih etmeliydiler; zaten beyaz formaları da diğer iki formalarının aksine geçen sezonun kalıbından. Ama Türkiye için müthiş istikrar. Bu sezon için Galatasaray ve Eskişehirspor dışındaki bütün takımlarının aksine gereksiz forma hazırlamadılar ve Puma gibi büyük bir forma tedarikçisinden yeni sezon kalıplarından forma yaptırarak -kaleci formaları dahil- bu işe önem verdiklerini gösterdiler. Kırmızı ve mavi formalarının bir tek çorapları geçen sezonun kalıbından, o da dikkatimden kaçmadı. :) Deplasman karnelerinde de bir istikrar söz konusu ancak garip bir istikrar: İç saha olarak kabul ettikleri beyaz formayı, deplasman maçlarında pek tercih etmiyorlar. Oynadıkları on dört deplasman maçının dördünde beyaz forma giyebilecekken giymemişler. Dış sahada iki kez tercih ettikleri beyaz formayı da Gaziantep ve Mersin deplasmanlarında (Mersin’de zorunluluktan) kullanmışlar. Diğer on deplasman maçında da giyebiliyorlarsa kırmızı formayı (6 kez), o olmuyorsa bugünkü gibi mavi formayı (4 kez) giymişler.
Yazının konusu Antalyaspor formaları oldu biraz, kusura bakmayın ama Türkiye’de forma kültürü açısından önemli bir gelişme bana göre.

3 yorum :

gölgedur dedi ki...

Ben Arena'daydım. Isınmaya beyaz şort ve çoraplarla çıkmıştık.

Burak Eken dedi ki...

Şu olayı Antalyaspor'un yapmış olması inanılmaz. Alternatif formada Türkiye'nin öncülerinden olarak yıllar önce maviyi kulanmaya başladılar. Ama diğer formalarda çok istikrarsızdılar. Bir dönem, sezonda kırmızı-beyaz katkılı 3-4 forma yaptıklarını hatırlıyorum. Oralardan buralara...

Aman, Allah nazardan saklasın, diyelim.

N. Burak dedi ki...

@gölgedur

Hakem izin vermemiştir işte onu demeye çalıştım.

@Sportman

Kim öğrettiyse adamlara bu işi gidip elini öpeceğim. Monaco tarzı formalardan filan geldiler yani. :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır