Bu Blogda Ara

4 Şubat 2012 Cumartesi

MİSAL

Gelecek sezon bu seneki gibi olmayacak. 2012-2013 sezonu formaları hakkında kesin diyebileceğimiz tek bilgi bu. Bu sezon Nike geçiş dönemi sebebiyle tasarımların yetişmemesi bizi katalog formaları giymeye yöneltti. Kimse memnun değil bu durumdan ancak seneye Nike tasarımcılarının bizler için özel bir şeyler hazırladığını biliyoruz. Bu tasarımlar Galatasaray'a ne kadar uygun olur ? Tam Parçalı gelir mi ? Bunların cevabını vermek güç, ancak kataloglardan hazır tasarım olmayacağını biliyoruz. Tabi ki herkesin dileği Nike tasarımcılarının bizi iyi incelemesi ve bizim tarihimizden gelen esas formamızı yapması. Bu adamların dışarıdan tavsiye almaması yüzünden artık onların insafına kalmış durumdayız. Müthiş tasarımlar yaptıkları ortada, fakat aynı adamlar Barcelona gibi onlara en fazla para kazandıran kulüp olan takıma alakasız formalar da tasarlayabiliyorlar (örn). Kısacası özel tasarım olması illa bizim tarihimizden bir forma olacak olması anlamına gelmiyor, biz sadece olmasını umuyoruz.


Galatasaray Nike'ın özel takımlar listesinde. Belki kulüp takımı değil ancak Brezilya ulusal takımı da öyle. Geçtiğimiz günlerde önümüzdeki yıl giyecekleri formalarını tanıttılar. Tasarım sade, Milli takım forması olduğu için böyle olması normal. Önümüzdeki dönem kataloga da eklenecektir bu forma. Kumaş kalitesi en üst seviyede ancak özel olduğunu görebileceğimiz bir özelliği yok tasarımsal olarak. Düz formaların sorunu işte. Fakat bu formaları gelecek sezon kulüp takımlarında göreceğiz, özel takımlara bu formaların üzerinden özel tasarımlar yapılacak, diğer takımlara ise bunların farklı renkleri kakalanacak.

Forumda sevgili Erkut güzel bir paylaşım yapmış. Gelecek sezon pek çok takımda göreceğimiz bu Brezilya formalarını bize uyarlamış. Nike tasarımcılarının yapacağı iş de aslında bu. Fazlası değil. İşin içinde değiliz tabi. Bilmiyoruz. O sebeple ben anlamıyorum ve kabullenemiyorum. Şu Brezilya tasarımlarına, şu tip bir Galatasaray forması tasarlamak çok mu zor ? Tasarlansa üretimi mi zor ? Önündeki engel ne ? Ben şimdiden bu soruları sorayım, tam parçalı forma gelmezse seneye daha yüksek sesle isyan ederim.


Yakalar uygun, kol uçları uygun. Yapacakları tek şey bütün özel takımlara yaptıkları gibi bu sezona ait sade katalog tasarımına özel detaylar uygulamak. Kısacası Brezilya formasını bizim için tam parçalı hale dönüştürmek. 

Erkut'a da çok teşekkür ederim. Ganso ve Neymar'a da selam. Formalar yakışmış.

3 yorum :

burranazzo dedi ki...

tek dilegim su 2 forma. :)

erkut un ve senin ellerine saglik kardesim.

N. Burak dedi ki...

Şu iki forma çıkarsa bende yaratacağı sonuç: mutluluktan kalp krizi.

Mert dedi ki...

Nike geldiği geleli şöyle güzel bir beyaz forma ve V yakalı tam parçalı göremedik yahu, önümüzdeki sezonlar da görürüz inşallah...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır