Bu Blogda Ara

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Maç Yazısı


Maç yazısı derken -yanlış anlaşılmasın- formalara belli bir özelliği olan maçlarda basılan ve maç hakkında bilgi veren yazılardan bahsedeceğiz. Fiorentina maçına takımımız beyaz formayla çıktı ve forma üzerinde bu yazı vardı. Ancak böyle bir yazı kullanılacaksa iki takımın da kullanması gerekir, ki Fiorentina formalarında böyle bir yazı yoktu. Fiorentina'yı geçtim, bizim takımda ilk 11 başlayan sadece 10 futbolcunun formasında bu yazı vardı (Muslera'da yoktu.). Onların da yine ikinci yarıya başlarken değiştirdikleri formanın üzerinde yine yazı bulunmamaktaydı. Bir organizasyona girişiyorsan, o işi tam yapacaksın. Yoksa işin sonucu rezalete döner. Bu üzerine yazı basılan formalar da daha sonra GS Bonus'un açık arttırma sitesinden satışa sunulabilirdi. Hem bizim formalarımız hem de Fiorentina formaları. Aynı olay Lazio maçında da yapılabilirdi. Cana'nın formasına ilgi bol olurdu mesela.


Gelelim benim bu yazıyı Fiorentina maçı sonrası değil de bugün yazma sebebime. Forma üzerine bu tip yazılar genelde özel organizasyonlarda basılır. Dünya Kupası, Avrupa şampiyonalarında finaller gibi. Nitekim 2000 UEFA finalinde yine beyaz formamızın üzerinde bu tip bir yazı vardı. Dün oynanan Süper Kupa maçında da bu tip bir yazıyı ister istemez bekliyor insan. Ancak yine kolda dandik bir Süper Kupa patchiyle işi geçiştirdiler. Bu tip maçları daha cazip hale getirmek için böyle ufak detaylar önemlidir. Yazıyı bir örnekle bitireyim, 2012 Community Shield maçı ve İngilizlerin bu olaya verdikleri önem.


**Düzeltme: Muslera'nın da formasında yazı varmış, ancak siyah olduğundan görülmesi imkansız. Forumdan Roaw'a teşekkürler.

1 yorum :

Adsız dedi ki...

Şu A.Ş.'ye de çok uyuzum.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır