Bu Blogda Ara

31 Ağustos 2012 Cuma

Şampiyonlar Ligi Hakkında

Şampiyonlar Ligi'nde sergileyeceğimiz "forma performansı" ile ilgili 2 husus var. Herkes grup tahmini yapar, bize düşen de bu. Ayrı ayrı maddeler halinde bunlardan bahsedeceğiz.

1. İlki, hangi takımlarla eşleştiğimizle alakasız bir nokta. Sorun, bizim çıkarttığımız setle ilgili. Bunu bir ay önce filan, Twitter'da geçen bir muhabbet sırasında farketmiştik: Beyaz-kırmızı iç saha formasına sahip takımlara karşı garip bir durumdayız. O zaman konuşurken Ajax ve Olympiakos isimleri geçmişti. Şu anki 32 takımlık toplamda, yine onlar var "çakışacağımız". Şansımıza ikisi de 3. torbadaydı ve en azından gruplarda onlarla oynayamazdık ve oynamayacağız. Bu iki takımdan biriyle, olur da diğer turlarda ya da Avrupa Ligi'nde oynarsak, büyük bir kriz yaşanacak. Çünkü beyaz-kırmızı çubuklu ve ortası kalın kırmızı şeritli beyaz formaya karşı çözümümüz yok. 3 formamız da buna çare değil. Bu noktada "neden siyah (ya da başka renk) forma giyiyoruz ki" diyen arkadaşlara selamlarımı yollamak istiyorum. Adamları diğer formalarını giymek zorunda bırakabiliriz. Yetkilileri ve alakalıları bu konuyu düşünmeye davet ediyoruz.


2. Gruplarda hangi maçta hangi formayı giyeceğimiz hakkında da yazalım dedik kura çekiminden önce. Tabii kağıt üstünde. Herkes "giymesi gerekeni" giydiğinde. Yani biz mesela "Ş. Ligi forması" olarak ele alıp bir maçta düz kırmızıyı giyersek başka. Ayrıca takımlar belli olduktan sonra çok enteresan bir manzara da ortaya çıktı...

Fikstür sırasıyla, hangi maçta hangi formayı giymemiz gerekiyor, rakiplerin de muhtemel giyeceği formayla eşleştirerek basitçe görseller hazırladık. İlginçtir, dışarda hep beyazı giyeceğiz. Grupta herkes kırmızı ve/veya benzeri tonlarda iç saha formalarına sahip olduğu için, normal şartlarda her maçta "iç saha forması vs deplasman forması" manzarasını göreceğiz -NBA usulü oldu biraz. Şampiyonlar Ligi için yapılan kırmızı-siyaha da, en azından grup aşamasında gerek kalmadı. Ki onunla ilgili asıl meseleden ilk maddede bahsettik. Cluj formalarının olduğu görsellerin dandikliği için kusura bakmayın, gerekli fotoları bulamadık.

(Ayrıca bizim kombinasyonlardaki şort, daha koyu olan antrenman şortu. Maçlarda giyilen kırmızı şort satılmadığı ve bu tarz fotosu olmadığı için o şekilde yaptık)




 

Bizim hep merakla beklediğimiz beyaz forma-kırmızı şort kombinasyonunu nihayet görecek gibiyiz. Hadi Cluj maçında olmaz da, diğer iki deplasmandan en az birinde görsek bari. Diğer beyaz forma altına gelebilecek koyu şort renginden hiç bahsetmiyorum. Çünkü onun gerçekleşme ihtimali bile yok gibi. Ki ilerde buna değineceğiz.


11 yorum :

ismailinc dedi ki...

Elin ingilizleri bu kadar ince dusunur ama bizimkiler degil. Kirmizi formanin en az 1 macta giyilecegini dusunuyorum. Birazda ticari kaygilardan dolayi.

Burak Eken dedi ki...

Braga deplasmanı kırmızı-beyaz-kırmızı vs beyaz-kırmızı-beyaz olamaz. Ya Braga farklı şort giyer, ya GS siyah (hiç ihtimal vermiyorum) ya da ikisi de beyaz şort.

Selocan dedi ki...

Olur; çare yok çünkü.

Burak Eken dedi ki...

Ona izin vermiyorlar. İki takımın aynı şort giymesi daha muhtemel ve daha önce de çokça görülmüş bir seçenek.

Ayrıca Manchester'ın kombinasyonu yanlış koymuşsunuz. Avrupada siyah çorap değil, beyaz çorap giyiyorlar iç sahada.

ugurdeveci dedi ki...

ş.ligi için yapılmış. kırmızı parçalı formayı hiç mi giymeyeceğiz yani ?

KINGELVIS dedi ki...

kırmızı formayı bu sene 3 resmi karşılaşma da giyemedik zannedersem gecen sezonun siyah forması gibi az giyilirse üzülürüm gerçekten güzel tasarım çünkü ,
bu arada konuyla alakalı değil ama basketbol ve voleybol takımlarımızın yeni sezon ekipmanları hakkında haber yaparsanız çok seviniriz onlarda yeni sezonu açtı ve yeni sezon ekipmanı sağlayıcısı daha belli değil zannedersem

Adsız dedi ki...

Hocam ilk karşılaşma yanlış olmuş, Manchester ne olursa olsun kırmızı forma-beyaz şort-siyah tozluk giyer, beyaz tozluk giyeceklerini hiç sanmıyorum, biz giyeriz beyaz tozluğu.

Selocan dedi ki...

Dayı değil ya, biz de başta öyle yaptık ama sonra Manchester'ın Avrupa'da beyaz çoraplı kombinasyonu tercih ettiğini hatırladık. Uzun süredir Avrupa'da öyle takılıyorlar.

Fanolda dedi ki...

Ellerine sağlık hocam.Bu arada benim de blogum var listene ekleyebilir misin ? http://kritikanlar.blogspot.com/

Selocan dedi ki...

Tabi ki, ekledim :)

Adsız dedi ki...

Bu UEFA hakikaten salak, Manu-Chelsea finalinde Manu siyah, Chelsea beyaz çorap giyeceğine Manu beyaz, Chelsea mavi çorap giymiş.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır