Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2012 Cuma

TFF KATALOGUNDAKİ GALATASARAY KOMBİNASYONLARI


Yazıp, yazmama arasında fena kaldım. Ancak zaten bloga yazabileceklerimiz sınırlı iken es geçmemek gerektiğine karar verdim. Yazmaya gerek duymama sebebim, ülkede hiçbir takımın bu katalogdaki kombinasyonlara uymaması. Tamamen formalite olarak her sene çıkartırlar, her sene katalog dışındaki formalar giyilemez derler, ancak sezon biter buna uymuş 1-2 takım anca bulursunuz, ya da bulamazsınız. Aslında TFF'nin kendisi gibi gereksiz bir uygulama. Fakat işinde içinde değişik bir kombinasyon var, değinmemiz lazım.

Öncelikle; iç saha 1, iç saha 2 gibi bir saçmalık anca bizim ülkemizde olur. Bir takımın 2 farklı iç saha forması olur mu ? Olmaz, olmamalı. Galatasaray'ın da tek bir iç saha forması vardır, parçalı. Beyaz forma iç saha formamız değildir, olamaz. Ancak şunu da hatırlatalım; TFF kurallarında "katalogda iç saha yazan formalar iç sahada, dış saha yazan formalar dış sahada giyilir" yazar. Ancak bu da tamamen katalogun bütünü gibi formalite yazısından öte değil. İsteyen herkes, istediği formasını, istediği sahada kullanıyor mübarek. O sebeple; 1. iç saha, 2. iç saha, ya da yedek forma meselesine takılmayın. Hiçbir formanın önceliği yok (olmalı ama, neyse), ya da sadece orada giyilecek diye bir durumu yok.

2. iç saha forması olarak gözüken kombinasyonu henüz ilk defa görüyoruz. Daha önce hiç rastlamadık, bahsi de geçmedi. Ancak biz blog olarak bunun olabileceğinden bahsetmiştik, en azından mutlaka olması gerektiğinden bahsetmiştik. Fakat, keşke kırmızı çorap yerine, beyaz çorap kullanılsaydı. Galatasaray'ın esas forması parçalı-beyaz-kırmızı, yani koyu-açık-koyu iken, dış saha formasının tam zıttı, açık-koyu-açık olması doğru olacak demiştik bu blogda zilyon kere. İyi bir kombinasyon düşünülmüş, ancak o kırmızı çorap işi biraz bozmuş. Yine de dümdüz formaların yanında böyle kombinasyonları severiz. Dış sahada giyilecekse başımızın üzerinde yeri var.

Tabi güzelini sona sakladık. Bu sene -en azından kataloga göre- beyaz şort-beyaz çoraplı parçalı formayı iç saha formamız olarak görmeyeceğiz. Doğru olan, tarihten gelen, esas kombinasyonumuz sonunda 1. kombinasyonumuz olmuş bu sene (30 sene sonra). Geçen sezon son maçlarda bunun sinyali verilmişti, kulüp bunu benimsemiş anlaşılan. Geriye tam parçalı kaldı. O da geldi mi ve yerleşti mi tamamdır.

Şimdi bu sene futbol haricinde formalar konusunda da beklenti büyüdü. Kendi sahamızda mutlaka ama mutlaka Parçalı-beyaz şort-kırmızı çorap kombinasyonu giymeliyiz. Rakipleri maçlardan önce bu duruma karşı uyarmalı, ona göre ASY Arena'ya forma kitlerini getirmelerini sağlamalıyız. Parçalı-kırmızı şort-kırmızı çoraba bile tahammülümüz yok. Olmaz.


5 yorum :

ismailinc dedi ki...

Çok güzel bir yazı tebrik ederim. Katalogun formalite olacağı gün gibi aşikar. O yüzden parçalı forma beyaz şort-beyaz çorapla defalarca giyilecektir.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@ismailinc maalesef katiliyorum. Tek umidim katalogda bu kombinasyon yer aldigi icin belki rakipler koyu-acik-koyu dizilimine uygun bir kombinasyon getirirler yanlarinda.

Adsız dedi ki...

merak etmeyin; kasimpasa macinda tanitim amacli kirmizi forma giyilir. butun bu kurallar rafa kalkar.

Yıldırım dedi ki...

tff forma katalogu için bir link verirseniz sevinirim.. bence kırmızı formayı kesinlikle kırmızı şortla giymeliyiz..

Selocan dedi ki...

@Yıldırım

Bu sene TFF forma katalogunu tek bir linkte toplamadı. TFF'nin sitesinden takımlara girip hepsine ayrı ayrı bakabiliyorsunuz. Ancak bizim forumdan bir arkadaş sağolsun hazırlamış toplu link. Ekleyeceğim bugün.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır