Bu Blogda Ara

16 Eylül 2012 Pazar

3. BEYAZ DEPLASMAN FORMAMIZ


Manchester United maçında takımımız beyaz forma ile mücadele edecek. Şu sıralar o sebeple kendisi biraz gündemdeyken tarihimizde giydiğimiz 3. beyaz deplasman formasının resmini paylaşalım. Bunu 2 ay önce yeni keşfettik, daha önce herhangi bir fotosuna rastlamamıştık. Milliyet Arşivi'ni sezon sezon incelemeseydik belki de hiç göremeyecektik de, zaten biz bunun için varız.

1960 yılında Galatasaray için beyaz deplasman forması kültürü ortaya çıkmıştı. Bunu pek çok kez yazdık hatırlarsınız. Bu forma da işte o kültürün 3. üyesi. İlk formaya benziyor. Tek farkı, yakası ve kol uçları kırmızı ile renklendirilmiş. İlk forma tamamen bembeyazdı

1960-1970 arası yeni keşfettiğimiz beyaz formalar ile meşhur oldu. Henüz bunları paylaşmadık blogda, ancak kısa süre sonra yazarız hepsini. Bu yazıdaki kırmızı V yakalı beyaz forma haricinde, 60-61 senesinde polo yakalı bir beyaz forma var, ki o da tarihteki 2. beyaz dış saha formamız. Bir de ortasından enine kalın bir kırmızı bant geçen bir beyaz formamız daha var. Bunların resimleri belli belirsiz, bu sebeple Erik'e bu formaları çizdiriyoruz şuanda. Çizimler bittiği zaman hem "1905'ten günümüze formalarımızın çizimleri" bölümüne ekleriz, hem de burada başlık açıp tanıtırız o beyazları.


Bu kırmızı V yakalı formanın çizimi ise ekip arkadaşımız Furkan Aran'a ait. Erik'in çizdiği 1960 beyaz formasının üzerine yakayı ve kol uçlarını editledi sağolsun.

Hazır konusu açılmışken (can sıkıntısından uzattıkça uzatan bir halim var) forma çizimlerini yayınladığımız sitede 1990 senesine kadar geldik. Ayrıca daha önce 70'ten itibaren sezon sezondu formalar, bunu 1950'ye kadar çektik. Yani 1950 senesinden itibaren, hangi sezonda hangi forma ve hangi kombinasyon giyilmiş artık sezon sezon inceleyebilirsiniz. Tabi birkaç eksik forma var, bu beyazlar gibi yeni keşfettiğimiz 1-2 forma daha var henüz oraya eklenmemiş. Onları da çizdirip Erik'e, koyacağız siteye. O eksikler tamamlandıktan sonra da, 1990'dan günümüze gelmeye başlayacağız. Biraz uzadı, çizerimiz yoğun şu aralar. Ancak olabildiğince kısa zamanda 2012-2013'e kadar çizimleri tamamlayacağız.

Site'den haberi olan yoksa çok ayıp, baştan söyleyeyim. Şuraya tıklayın. Ya da sol kolonda "banner" var, oradan da görebilirsiniz.

1 yorum :

Adsız dedi ki...

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk haftasında Manchester United ile Old Trafford'da oynayacağı maça beyaz formayla çıkacak. Takımımız, beyaz formasını siyah şort ve siyah konç ile kombine edecek.

http://www.galatasaray.org/futbol/sampiyonlarligi/haber/14432.php

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır