Bu Blogda Ara

2 Eylül 2012 Pazar

OLMAZ


Her maç sonunda formalarla alakalı yazmayacağız tabi. Ancak şunu görünce, hele ki yavaş yavaş bir şeyleri toparlamaya başladığımız sezonlarda bunu görünce insan üzülüyor. Eskiden mor formaları giyerdik, turuncu formaları giyerdik iç saha maçlarımızda, fakat yavaş yavaş bu yanlışlardan dönmeye başlamıştık. Tamam, kombinasyonlar hala sıkıntıda, bunun tek sebebi Galatasaray da değil, rakipler de sebep oluyor (gerçi ben bunu kabul etmiyorum, maç öncesinde konuşabilirler). Fakat Parçalı forma giymeye özen gösteriyorduk. Geçen sene birkaç terslik yaşanmıştı, bu sene ise işlerin daha iyi olacağını düşünüyordum. 2 iç saha maçında da yanıldım, demek ki o seviyede "hala" değiliz.


Galatasaray kendi sahasındaki maça deplasman forması ile çıktı. Rakip takım Bursaspor ile hiç çakışmayacak iç saha formamız var, hatta iç saha kombinasyonumuz var. Buna rağmen, bu seneki "sansasyonel" formamızı da hiç giymedik, bir de onu taraftara pazarlayalım mantığı ile kendi çimlerimize farklı formalar ile çıktık. Kırmızı formanın stoklarının 1-2 gün önce yenilendiğini de göz önüne alırsak pazarlamaya kurban verdik parçalımızı.

Dünyanın en çok forma satan kulüplerinin hiçbirisi iç sahalarında dış saha forması giymiyor. Yapsalar, taraftar sahaya iner zaten. Ülkemizde forma pazarlamanın tek yolu o formanı iç sahanda giymekten mi geçiyor ? Bu mu çözümü ? Ayrıca neden en "sansasyonel" formamız esas formamız olan Parçalı olamıyor hiçbir zaman ? neden hep dış sahalar, 3rd formalar ön plana çıkıyor ? Sıkıldık mı parçalıdan ? "Farklı" forma görünce, onun üzerine titremek mi gerekiyor ? Daha mı çok seviliyor ?

İç sahanda parçalını giy, pazarlayacaksan onu pazarla, her sene en öne onu koy. İç sahanda Parçalı altına beyaz şort-kırmızı çorap giy. Tarihini yaşat. Dış sahada ne giyersen giy.

Geçen sene de Bursaspor maçında Ali Sami Yen Arena'da sarı forma (sansasyonel olan) ile çıkmıştık sahaya. Gelişme 0.

15 yorum :

N. Burak dedi ki...

Bursaspor da yeşil yerine enine çubuklu giymeliydi. Onlar da hatalı bu maçta.

Zarganian dedi ki...

hadi Bursaspor deplasman niyetine düz yeşili giydi ama bizim parçalıyı giymemiz şarttı. Ne yani bu maç kırmızı giydik diye 30 bin kırmızı forma satışı mı olacak? Yıllardır ilk kez tam parçalıya yakın bi parçalımız oldu onu bile göremiyoruz.

Cancel dedi ki...

Sahsen ic sahamizda parcali giymedigimiz her mac rahatsizlik duyuyorum. Bu konuda gerekli yerlere (o yerler, neresi olabilir?) neden bi' tepki e-postasi atmiyoruz ? Topluca yapilirsa daha da etkili olamaz mi ?

ismailinc dedi ki...

Bizde forma kültürü gelişmeyecek anlaşıldı. Bugunkü olayın tek nedeninin yukarıda yazdığınız gibi stok yenilemesi sonucu ticari bir strateji olduğu gün gibi aşikar.

Unknown dedi ki...

Yönetimin bu kararını olağandışı bir durum olarak kabul edelim.Şampiyonlar liginde bu kırmızıların hiç çıkmayacağını düşünürsek.Canı sağolsun yönetimimizin paraya ihtiyaç duymuşlar buna karar vermişler.Yoksa onlarında isteyerek böyle bir karar aldığını sanmıyorum.

Melih ERTAN dedi ki...

Esas problem Bursa'nın düz yeşil ile gelmesi. Biz parçalı giyseydik, Muslera hangi kaleci kazağını giyecekti? Yeşil olmaz, Sarı olmaz. Hatanın büyüğü Bursa'da sanki.

Melih ERTAN dedi ki...

Esas problem Bursa'nın düz yeşil ile gelmesi. Biz parçalı giyseydik, Muslera hangi kaleci kazağını giyecekti? Yeşil olmaz, Sarı olmaz. Hatanın büyüğü Bursa'da sanki.

Emre dedi ki...

Bu hafta belli başlı takımların oynadığı iç saha maçları ve giydikleri formalara bir göz atalım.


barcelona-valencia

http://media1.ntvspor.net/C/I/235/barcelona3_NI4V2.jpg

real madrid-granada

http://sports.inquirer.net/files/2012/09/Cristiano-Ronaldo.jpg

inter-roma

http://1.bp.blogspot.com/-iZu1Qb08DJM/UEJ-UwXHxII/AAAAAAAAAKg/btJDyMOl2FA/s400/Inter-Milan-vs-AS-Roma.jpg

bayern munich-stuttgart

http://e2.365dm.com/12/09/504x378/Bayern-Munich-v-Stuttgart-Maza-v-Franck-Riber_2822236.jpg

görüldüğü üzere hiç bir takım ekol olmuş klasik formalarından vazgeçmiyor. bu örnekler dışında ben chelsea nin iç sahada mavi forması dışında bir şey giydiğini hatırlamıyorum. keza manchester united da kırmızıdan hiçbir zaman vazgeçmiyor.. bir bizim ülkede var sanırım bu klasik formayı giyememe hastalığı..



Selocan dedi ki...

@Emre

Abi bu saydığın adamların 100 senelik tarihlerini araştır 1 kere dış saha forması ile kendi sahalarında maça çıktılarsa blogu kapatırım.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Gene parayı kültüre tercih ettik, ya da kültürü paraya rehin verdik... Başka açıklaması yok.

rtsbora dedi ki...

konuyla alakalı değil ama resmi sitede basket takımının formalarının resmini gördüm. firma logosu yoktu. geçen senekinden de farklıydı. bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. bu sene errea olmayak galiba?

Selocan dedi ki...

@Melih

Siyah kaleci formamız da var.

L dedi ki...

@rtsbora: bu sezon champion giyecek erkek basketbol. murat özyer de doğruladı bunu. onlar hazırlık maçlarında giyilecek sadece.

AntaRes dedi ki...

Yahu peki millet!!! Taraftar bir çok şey için maçlarda organizasyon yapıyor.
İç saha "tam parçalı/doğru kombinasyon" baskıları/organizasyonları yapılabilir. Bu kadar adamız. "Yaz, yorumla, yaz, yorumla".
Bişeyler yapılsın madem bu kadar hassas herkes bu konuda. Buradan başlar, her platforma duyururuz. Zor bir şey değil.
Ayıptır.

Selocan dedi ki...

Abi tribün, "bu sene de çubuklu çıkmadı ya" diyen adamlarla dolu. Tarihine, formasına sahip çıkan, farkında olan kaç kişi var ? Biz elimizden geleni yapıyoruz, ben kulüp içinden de ulaşabildiğim herkes ile görüştüm. Zaten kulüp de neyin ne olduğunu artık biliyor. Bir bilgi eksikliği yok yani, sadece uygulamıyorlar.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır