Bu Blogda Ara

12 Eylül 2012 Çarşamba

UEFA Sitesinde Formalarımız


UEFA kendi sitesindeki Galatasaray sayfasına yeni sezon formalarımızı eklemiş. Geçen sezon Avrupa kupalarına katılamadığımız için formalarımızın olduğu bölümde 2010 2011 sezonundan parçalı ve krem forma görünüyordu. Tabii bu olayın tek işlevi, Galatasaray sayfasına girenlerin formalarımızı görecek olması değil. Asıl işlev, bizim UEFA'ya asıl formamız olarak parçalı forma - beyaz şort - kırmızı çorap kombinasyonunu göndermiş olmamızdan kaynaklanıyor. Bu da demek oluyor ki iç sahada oynadığımız bütün maçlarda bu kombinasyonu göreceğiz. Çünkü Şampiyonlar Ligi maçlarında kalecinin çorabına kadar bütün formaları, kulüplerin verdikleri formalara göre UEFA kendi belirliyor. Yani gruplarda iç sahada oynayacağımız üç maçta da parçalı formayı doğru kombinasyonla -bir aksilik çıkmazsa, çünkü son kararı yine maç öncesi hakemler veriyor- giyeceğiz. Rakiplerin formalarına bakınca da görüyoruz ki dış sahada oynayacağımız üç maçta beyaz formayı üç farklı kombinasyonla göreceğiz.


UEFA'nın sitesinde iki forma görünüyor, grup aşamasında da rakiplere bakınca bu iki forma yeterli. Ancak UEFA, turnuvalarına katılacak takımlardan iç saha ve dış saha formalarından aykırı bir üçüncü forma daha istiyor. Bu sezonki kırmızı formayı UEFA'nın üçüncü formamız olarak kabul etmesi pek muhtemel gözükmüyor. Parçalıyı da, beyazı da giyemeyeceğimiz rakipler iç saha formaları kırmızı-beyaz olan Olympiacos ve Ajax. Bu takımlarla gruptan çıktıktan sonra eşleşirsek, deplasmanda geçen sezonki siyah formamızı giymemiz kimseyi şaşırtmasın. "Geçen sezondan giyeceksek niye sarıyı giymiyoruz?" diye sorular olabilir, UEFA dış saha forması olarak iç saha formasına benzer renkte bir formayı kabul edebiliyor ancak üçüncü formada bunu kesinlikle kabul etmiyor. Örneğin bu sezon Borussia Dortmund UEFA'ya iç saha olarak sarı-siyah çubuklu, dış saha olarak da düz siyah forma vermiş. Üçüncü forma olarak da gidip sarı forma veremezler, UEFA bunu kabul etmez. O yüzden beyaz forma da çıkardılar bu sezon. Yani sarı formayı dış saha olarak verdiğimizde kabul görecekken, üçüncü olarak kabul edilmesi imkansız.


Ben şahsen kırmızı formanın Şampiyonlar Ligi forması olarak UEFA'ya iç saha tercihimiz olarak verilmesinden korkuyordum. Çünkü Avrupa maçlarına özel üçüncü forma çıkartıp bunu Avrupa'da giyebildiği tüm maçlarda giyen Bayern, Marseille gibi örnekler bol bol var. Neyse ki korktuğumuz başımıza gelmedi de kulüp en doğrusunu yaptı. Yazıyı geçen sezon Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi macerasından bir örnekle bitirelim. Süper Lig'de oynadıkları iç saha maçlarında çubukluyla bordo forma baş başa giderken, Şampiyonlar Ligi'ndeki bütün iç saha maçlarında çubuklu formayı bordo şort ve çorapla giydiler; çünkü UEFA'ya öyle bildirmişlerdi. Hatta her maç öncesi resmi sitelerinden "UEFA Formaları Belirledi" başlığıyla yazılar yayınladılar.

10 yorum :

NDishe dedi ki...

Geçen sezon ki siyah formayı giyeceğimizi hiç zannetmiyorum aksine de ben grup maçlarının en az 2'sinde kırmızı formanın giyileceğini düşünüyorum.

Mustafa Şahin dedi ki...

bence kırmızı formanın giyilmesi lazım.

Mustafa Şahin dedi ki...

kırmızı formanın giyilmesi lazım mutlaka.

Unknown dedi ki...

Lan sinirlenmeyeceğim diyorum ama görünce deli oluyorum bu yorumlarınıza, Tamam amk anladık millet olarak okuma özürlüyüz de insan takımının tarihiyle ilgili bir şeyi okumaya üşenir mi lan ? Sokayım Kırmızı formasına sizin. Keşke rakip takımların ev sahibi formasında Kırmızı renk olmasa da deplasmanlarda da giysek Parçalımızı. Metin Oktay'ın ölüm yıl dönümünde bari haksızlık etmeyin "Şanlı Parçalı"ya. Fenerbahçe ezeli rakiptir ama şunu çok iyi biliyorum ki feneriumundan klüp yöneticilerine, taraftarından bilmemne derneklerine hertürlü kavradı adamlar forma işini, birde kolları çubuklu yaptılarmı oturtacaklar inşallah asıl çubuklularını, bizde oturturuz inşallah o zamana kadar tam parçalı formamızı da bu güzel derbiyi asıl formalarımızla izleriz.

Unknown dedi ki...

neyse sakinim, bu kadar parçalı demişken sormadan edemiyorum, GSstore'da satışa çıktı mı Tam Parçalı T-Shirtler ?

NDishe dedi ki...

Sakin ol şampiyon parçalı formaya kimsenin birşey dediği yok sadece şampiyonlar liginin bazı maçları bizim parçalı giymemizi engelliyor. o yüzdendir ki bizde diyoruz ki o maçlarda kırmızı giyilebilir. ha senin kırmızı formaya alerjin vardır orasını bilmiyorum ama o formamızda en az parçalı kadar hatta beyazdan bile daha güzel formadır.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Hiçbir turnuvanın hiçbir maçında, evimizde parçalı giymemizi engelleyen bir unsur yok, olamazda. Asıl rakiplerin formaları deplasmanda Kırmızı'yı giymemizi engelliyor ki "giyilecek" diyorsan onu düşünüp Parçalı'nın yerine evde giyilmesini söylediğini anlaman lazım.

Selocan dedi ki...

NDishe

Ben de merak ettim hangi maçta Parçalı formanın giyilmesi engelleniyor ? Ayrıca zaten kırmızı ağırlıklı bir parçalı formamız varken, parçalının engellediği ve kırmızının engellemediği hangi forma var rakiplerde ?

Rakiplerin hiçbirisinin forması iç sahamızda parçalının giylmesine engel olmuyor. Cluj'un beyaz şortu var ancak Roma ile de oynadıkları maçta Roma'ya giderken, Roma beyaz şort giyiyor diye kırmızı şort giydiler.

Kısacası bir engel yok, zaten iç sahada hiçbir engel olmaması lazım.

Bu meselenin formanın tipiyle alakası yok. Kırmızı forma bence de çok çok güzel bir forma, tasarımı da, detayları da çok güzel. Güzel olması onu zırt pırt her yerde giyeceğimiz anlamına gelmemeli ama.

Unknown dedi ki...

Teğmen'in yazdığı CL maçlara göre giyeceğimiz formalarda da blogdan değilde Facebook'tan yazmıştım İçerdeki Cluj maçında neden asıl kombinasyonumuzu giymiyoruz diye. Cluj'da giyebiliyor işte deplasmanda şortu farklı renk formasını. Dışarıda Parçıyı gymemize engel maçlar olabilir ama içeride bırakın parçalıyı, kombinasyonumuza bile engel forma yok, olmamalıda.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır