Bu Blogda Ara

19 Kasım 2012 Pazartesi

GALATASARAY MEDICAL PARK 2012-2013


Galatasaray Medical Park'ın bu sezon giyeceği resmi formalar sonunda maçlarla birlikte ortaya çıktı. Parçalı ve kırmızı formayı bir kaç maçtır biliyoruz zaten, geçen gün beyaz forma da görücüye çıktı. Böylelikle bu sezon giyeceğimiz 3 formayı da öğrenmiş olduk.

Formaların gecikme sebebi nedir bilmiyorum, uzun bir süre maçlara geçici formalar ile çıkmak bizim gibi profesyonel bir takıma yakışmadı. Yaşanan gecikmenin sorumlusu hiç şüphesiz yeni sponsorumuz Champion. Formaları yetiştiremediler mi, yoksa istenilen gibi yapamadılar mı, bu konuda da kesin bilgimiz yok. Murat Özyer'in Champion'ın bize hazırladığı formaları uygun görmediği, renklerinin Galatasaray'ın renkleri olmadığı için geri gönderdiği duyumları dolaşıyordu ortalarda, ben de twitter üzerinden kendisinden bilgi almaya çalıştım, bu durumun gerçek olup olmadığını sordum ancak açık bir cevap alamadım. Biraz mütevazi davrandı ve "farklı tespitler yaptık, yönetmeliklere uymaları gerekiyordu" cevabını verdi. Tam sorumun cevabı olmasa da, Champion'ın formaları bize uygun göndermediği ortada, gecikmenin sebebi budur. Renklerin Galatasaray'ın renkleri olması için uğraşılmışsa ve bu sebeple gecikme yaşanmışsa ben ses çıkartmam.

Formaları inceleyecek olursak; Champion'ın NBA formaları yaptığı döneme göndermeler var. Kalın yan çizgiler, yaka detayları, formalara NBA formaları havası katmış sanki. Bu sebeple klasik ve basit geliyorlar ilk bakışta gözümüze. Bunun sebebi NBA formalarına insanların Avrupa takımlarının formalarından daha aşina olması olabilir. Tabi bu yazdıklarım göreceli, ancak bana Avrupa'dan ziyade Amerikan tasarımlarını anımsattı formalarımız. Basit ve sade tasarımlar, bize özel detaylar yok formalarda. Ancak karman çorman veya saçma sapan detaylarla formaların doldurulmasındansa, sadelik her zaman iyidir. Tabi ki eğer anlaşma uzun süreli devam ederse, formalarda ufak detaylar ve sürprizler-göndermeler bekleyebiliriz, fakat bu sene yaşanan gecikmeler ve problemlere bakarsak sade formalarımızın başarılı olduğunu söyleyebilirim. Geçen seneki Errea'dan çok daha farklı duruyor formalar oyuncuların üzerinde.

Formaların kumaş kalitesine değinemeyeceğiz henüz. Çünkü daha oyuncular bile yeni giymişken formaları bizim görüp incelememiz imkansız. Avrupa'da Champion yaygın değil, milli takımlarda İtalya ve Yunanistan'ın sponsoru, ancak onların da formalarını bulup inceleyemedik. Bizimkiler satıldığı zaman kumaşlar hakkında detaylı yazarız, ancak şu var; Champion kaliteli bir firma kumaş, kalitesi de üst düzeydir. Gerçi bize twitter üzerinden yazan Cihan Pişkin isimli takipçimiz oyuncular ile formalar hakkında konuşma fırsatı bulmuş, tasarımları beğendiklerini ancak kumaşların geçen seneki Errea'lardan daha kötü olduğunu iletmişler kendisine. Tabi daha çok oynadıktan sonra fikirleri değişebilir, futbolcular da geçen seneki Nike formalarından sonra bu seneki kumaşları başta yadırgamışlardır illa.

PARÇALI FORMA



Gövde ve sırt renklerinin birbirleri ile zıt yerleştirilmesi güzel. Kalın beyaz yaka ve kalın beyaz omuz halkaları mevcut. Son iki senedir farklı 2 sponsor ile parçalı formada beyaz detay kullanılması bana pek doğru gelmedi. Tabi ki kişisel görüş, ancak beyaz yaka ve kol halkaları olmasa ben parçalı formayı daha çok beğenirdim. Hem de 2 sene üst üste aynı detaylara sahip formaları giymemiş olurduk. Pazarlama stratejisi açısından daha uygun olurdu (tabi geçen sene basketbol formaları ne kadar satıldı ayrı konu).


Armamız kumaşa işlenmiş. Bu özellik görebildiğim kadarıyla parçalı ve beyaz formamızda var. Kırmızı formalarda arma flok baskı gibi duruyor. Yanılmıyorsam tabi... Renklerimiz orijinal renklerimiz gibi, yine de incelemeden salon ışıkları altında bunu görebilmek zor. Ancak Murat Özyer'in bu konudaki çabası eğer gerçek ise, renkler de orijinaldir. Sorgulamaya gerek yok sanırım.


Formada benim hoşuma gitmeyen bir başka detay da yanlarda yer alan 2 beyaz dikiş arasında bulunan kalın bantların ikisinin de aynı renk olması. Sağ ve sol bantların her ikisi de kırmızı. Bu sebeple formada bir asimetri oluyor. Sarı gövdenin birleştiği yan bant sarı olsa formadaki simetri bozulmaz, daha şık ve özenli bir görünüm olurdu. Şortlar da formanın kalın bantlarına uygun sarı kalın bantlara sahip. Bu forma beyaz şortla da kullanılacaktır ara sıra ve o da aşağıdaki beyaz formanın şortu olur. Forma üzerinde sponsor, numaralar ve isimler beyaz font ile yazılmış. Font seçiminde ise nötrüm, geçen sene de bu fontlar kullanılıyordu. Ne güzel diyebiliyorum, ne de kötü.




KIRMIZI FORMA


Forma sade, yaka ve kol çemberleri sarı-kırmızı ince çizgilerle renklendirilmiş. Yine parçalıdaki gibi 2 beyaz dikişin arasında kalın bir sarı bant yer alıyor. Hem yaka ve kol çemberleri, hem de bu kalın bantlar yukarıda bahsettiğimiz NBA havasını yaratıyor formalarda.

Bu formanın renk tonunu ilk maçında farklı, ikinci maçında farklı gördük. Salon ışıkları hiç kuşkusuz bu farklı renk tonlarının sebebi. Hangisi formanın gerçek rengine en yakın onu satışa çıkınca anlarız.

Galatasaray arması parçalı ve beyazdaki gibi kumaşa işlenmiş değil, sonradan flok baskı yapılmış. Yeri çok kötü, diğer iki formadaki gibi sol gövdede neden değil, orasını anlamadım. Umarım ilerleyen haftalarda arma oraya basılır (basılacaktır tahminimce), burada neredeyse omuzda duruyor. Medical Park sponsor rengi beyaz bu formada. Numaralar ve isimler ise sarı font kullanılarak basılmış. Şort parçalının kırmızı şortu ile aynı şort. Gövdeye uygun, beyaz dikişlerin arasında kalın bir sarı bant var.


BEYAZ FORMA



Kırmızı forma ile birebir tasarıma sahip, sadece formada kırmızı olan ana renk beyaz. Yakalar ve kol çemberi yine kırmızı formadaki gibi sarı-kırmızı ince çizgiler ile renklendirilmiş ve formanın yanındaki kalın bant -bu sefer 2 sarı dikiş arasında- kırmızı.

Beyaz formanın sponsor, isim ve numaraları kırmızı. Şort da formaya uygun kırmızı kalın bir banda sahip. Bu formanın da arması parçalıdaki gibi kumaşa işlenmiş. Yeri de olması gerektiği gibi. Omuzda değil yani, sol gövdede.


Daha fazla foto için TIK.

------


Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın formaları ise, parçalı dışında, henüz görücüye çıkmadı. Her sezon olduğu gibi aşağı yukarı Erkek Takımı ile aynı formalar olacaklardır. Onlar da çıkınca, uzunca yazarız.

Galatasaray Medical Park'ın yeni sezon Champion formaları bunlar. Satışa ne zaman çıkacaklar bilemiyorum. Ancak çıkacaklar. Satışa çıktıkları zaman da ayrıca yazacağız tabi, ancak imkanı olan taraftarların basketbol formalarına da en az futbol formaları kadar ilgi göstermeleri gerektiğini kısaca yazayım. Çünkü kulübün bütününden ziyade direkt ilginizi çeken ve maçlarına gittiğiniz bir branşa katkı yapmak da önemlidir. Galatasaray bir spor kulübüdür diyor taraftar ve yöneticiler. Sadece futbol değil, her branşta şampiyonluğa oynayan bir takımımız var diye gurur duyuyoruz. Aksi olduğunda ve bir branş kötüye gittiğinde üzülüyoruz. Ancak bu kadar bilinçli olduğumuz halde spor kulübü bilincine formaları katamıyoruz. Biz de bir spor kulübü taraftarı olarak her branşta takımımıza maddi destek sağlamalıyız (tekrar söylüyorum imkanı olan her taraftar). Basketbol maçlarına futbol formaları ile gitmemeliyiz. Kulübün de buna paralel bu branş için de futbola olduğu kadar ciddi yaklaşması ve her ürününü satması, özel ürünler, hesaplı ürünler çıkartması gerekir. Sadece forma satışı değil, basketbol ürünleri satışının da büyümesi gerekir. İşin bu kısmına formalar satışa çıkınca geliriz.

3 yorum :

Unknown dedi ki...

Kırmızı formada logonun orada olması Eurocup logosuyla ilgili, ligde normal yerine gelecektir.

Selocan dedi ki...

Öyle bir kural mı var ? Ben bilmiyordum. Sonuçta Euro Cup logosu formalara sonradan basılıyor, armamız orada olsaydı onun üzerine veya altına basılabilirdi. Ama dediğiniz gibi o tarafta sadece Euro Cup logosu olacak diye bir kural varsa epey saçmaymış.

recedag dedi ki...

Euroleague'de de öyle idi geçen sezon, euroleague yönetmeliği bu şekilde demek ki...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır