Bu Blogda Ara

1 Kasım 2012 Perşembe

KİŞİSEL BEĞENİ VE TAKIM DEĞERLERİ

Bazı konularda sürekli olarak aynı düşünmek zorunda değiliz. Her bireyin kendi fikrinin ve zevkinin olması lazım, doğru olan da budur zaten. Olmadığı zaman vardır problem. Kişisel görüşlere her zaman saygımız var. Ancak bazı konularda taviz vermiyoruz ve pek çok kez de anlaşamıyoruz takipçilerle. Biraz kendimizi ve bu konulardaki değişmezlerimizi yazalım.

Önce kendi "bence"lerimi yazayım. Benim de var çünkü. "Bence" 1997-1999 arası giydiğimiz parçalı formamız çok güzel. Hatta çıktığı zaman sadece takım değerlerini düşünerek sövdüğümüz ve iki sene boyunca kullandığımız 2009-2011 sezonu Adidas parçalı formamız da çok güzel. 2005-2006 parçalısını da severim. Parçalı formanın altına "bence" siyah şort ve çorap çok yakışıyor.


Kendi düşüncelerim, "bencelerim" bunlar, ancak hiçbir zaman; 97-99 forması yeniden yapılsın, ortadan tam ikiye bölünmüş tipte parçalı görünüme sahip formalar (05-06, 09-11 gibi) seneye gene çıksın, beyaz şort-kırmızı çorap görüntü açısından kafa karıştıcı olabiliyor, artık siyah şort-çorap giyelim, bize daha çok yakışıyor demem. "Bana göre güzel olmaları" doğru olduklarını göstermez. Takımın değerlerini "bence"lerimden korurum. Galatasaray'ın değişmezlerini, ya da en azından değişmemesi gerekenlerini tavizsiz şekilde savunurum. Daha iyi, daha güzel oldukları için değil, "tek doğru" oldukları için savunurum.


Bu tip yorumlar çok alıyoruz. Beyaz şort kırmızı çorap olmuyor bize, parçalı-kırmızı-kırmızı bizi daha iyi yansıtıyor diyor mesela takipçi. Tarihimizde çok kullandık, en büyük başarılarımızdan birini onunla kazandık, "bence" çubuklu forma artık yapılmalı diyor. 3 formamız da bizim, Ali Sami Yen de "bence" 3'ü de giyilmeli, üzerinde armamız olan her forma bizimdir diyor mesela. Bize gelen yorumlar çok, hepsini şimdi yazmayalım. Bütün takipçilerin "bence"lerine saygımız sonsuz. Ancak bu takımın bazı konularda tek bir doğrusu vardır ve kişisel görüşlerden korunmalıdır. Aksi halde 25 milyon taraftarın 25 milyon farklı görüşü dikkate alınır ve takımın değerleri yerle bir olur.

Bir taraftar; armamız "bence" çok kötü, çok sade diyebilir. Buna herkesin saygı duyması lazım. Ancak armamız "bence" değişmeli, "şu" şekilde olmalı, böyle çok sade derse, buna tepkimiz nasıl olmalı ? İşte bir takım için forması da arması ile aynı değerdedir. Renkleri, tarihi, arması, forması.... İşte bu yüzden takımım 97-99 formasını bir daha kullanmamalı, bir daha renkleri ters ve tam parçalı olmayan 2009-2011 forması asla yapılmamalı. Parçalı altına beyaz şort-kırmızı çorap varken siyah şort-siyah çorabı iç saha kombinasyonu olarak kullanmamalıyız. Kendi beğenilerim bir yana, değişmezler ve doğrular bir yana. Anlatmak istediğimiz bu işte. Bazı konularda tavizsiziz. Kuruluş amacımız bu zaten.

Forma konusunda değişmez doğrular için TIK

6 yorum :

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Ağzına sağlık Selocan, tüm yazının altına imzamı atarım. Özellikle de "armamız "bence" değişmeli, "şu" şekilde olmalı, böyle çok sade derse, buna tepkimiz nasıl olmalı ? " kısmına.

Selocan dedi ki...

O özet zaten, aslında bu kadar satır yazmayıp onu yazıp bitirebilirdim de, işte bazen blogcunun meslek aşkı :)

KINGELVIS dedi ki...

Bu siteyi işte bu yüzden seviyorum en büyük faydası da bu oldu zaten Kİşisel zevkler bir yana kurumsal kimliği yansıtan doğrular bir yana . İnsanlara forma kültürünü öğretiyor. Asla yılmadan öğretmeye bilinçlendirmeye devam edin

Mert dedi ki...

Ellerine, emeğine sağlık. :)


Ama bence iç sahada kırmızı formayı giymeliyiz ya, daha modern... ahahahaha :D

yalper dedi ki...

97-99 çok da güzeldi. katılıyorum. bir daha ne renkler uyar, ne kulübün eğilimi o yönde olur diye düşünüyorum. renk tonları değişti bir kere zaten. onun içim 97-99 güzel bir anı kalacak. 05-06'yı da diğerini de sevmemiştim zaten.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@Yiğit Alper

97-99 parçalı forma, gerek kollardaki 3 çizginin açılarak gelmesi olsun, gerek yakası olsun, benim de saklamayı en çok sevdiğim eski formalarımızdan.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır