Bu Blogda Ara

28 Kasım 2012 Çarşamba

REPLICA FORMALAR İLE MAÇ


Herhalde Premium takımlar arasında olup da böyle bir duruma düşen takım yoktur. Önemli bir mesele mi ? Kafaya çok takmaya gerek var mı ? Yazmaya değer mi ? Bizce üç sorunun da cevabı evet, zaten yazıyoruz.

Bugün Galatasaray, taraftara satılan Replica (119TL'lik) formalar ile sahaya çıktı. Futbolcuların kullandıklarından farklı olarak; T bantsız, yanlarda hava delikleri olmayan, Nike logosu ve Galatasaray armasının baskı değil, dikiş olduğu formalar ile oynadılar.

Geçen seneye kadar profesyonel futbol takımımızda pek profesyonelce olmayan görüntülerle karşılaşıyorduk. Amatör branşlarımızda zaten hala karşılaşıyoruz, ancak A takımda Nike ile anlaştığımız günden beri bu tip olaylara rastlamıyorduk. Hatta her antrenmanda, maç öncesi ısınmalarında, kamplarda, Şampiyonlar Ligi maçlarında vs... takıma verilen ekipmanların Avrupa'daki Nike giyen büyük takımlarla aynı olduğu ve aynı titizlikte kullanıldığını gördüğümüzde mutlu olmuştuk.

Fakat bugün olan olay profesyonel bir takıma yakışmadı. Nasıl basketbol takımlarımızın lig başladıktan sonra bir süre geçici formalar ile mücadele etmesi gibi, bu olay da aynı benim gözümde. Sebebi ne olabilir peki ? Bu işi Nike'a bağlamak saçma tabi ki. Onlar bize formaları verdikten sonrasında karışmıyorlar. Bu maçta şunu giy, bu maçta bunu giy diyecek halleri yok adamların. Hatta bir alt kalitedeki formaları A takımın giymesinden memnun bile olmazlar. Yani zaten dünyada bunun bir örneği olmadığı için Nike ile alakası olmadığını söyleyelim.

Kimsenin günahını almak istemem, ancak bir malzemeci dikkatsizliği olabilir. Maçtan önce formaların maça hazırlanması sırasında yaşanan bir dikkatsizlik olduğunu düşünüyorum. Belki sonradan farkedilmiştir, ancak patchler vs... derken değiştirme gereği duymamışlardır. Gözden tamamen kaçmış mıdır bilmiyorum tabi, ama hem maile, hem de foruma bakılırsa çok insanın dikkatini çekmiş bu olay. Demek ki belli oluyor ve bu da bize yakışmıyor.

Bu mesele o kadar ilginçti ki, kendi evimizde (yine) kırmızı şort ile çıkmamız konusuna değinemedim bile. Kaç maç oldu, ligde-Avrupa'da-kupada, kendi sahamızda kırmızı şort giyiyoruz. Deplasmandayız sanki. Biz bunu kabullenmiyoruz ve bizi takip eden herkese de bunun yanlış olduğunu, her ne şartla olursa olsun, takımımızın mutlaka kendi sahasında Parçalı-beyaz şort-kırmızı çorap ile çıkması gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

10 yorum :

erengs dedi ki...

yanlış hatırlamıyorsam barcelonada bu yönteme başvurmuştu bir maçta sarı forma deliksiz ve t bantı yoktu hatta forumda barcelona elitmi değilmi diye yazanlar olmuştu

topaldoktor dedi ki...

Kombinasyonları kim ayarlıyor acaba? O kadar yazıyorsunuz burada. Hiç mi okumuyorlar ? Zannetmiyorum. Ama burada yazmanız yeterli olmuyor sanırsam. Kulübü mü bassak ne yapsak.

Selocan dedi ki...

@erengs

Yok abi öyle bir şey, ben hatırlamıyorum yani. Barcelona'nın sarı-turuncu futbolcu formasında hava delikleri yok, belki öyle bir geyik dönmüştür.

liverpoolandkop dedi ki...

simdi nasilsa mac sonu forma degistirme icin saldirirlar. kucuk takim, kaliteli formalari vermeyelim gibi ince bi hesap pesine dusmus olabilirler mi?

Manuel Calavera dedi ki...

Uc sorunun da cevabi evet olamaz, zira ilk soru yorum gerektiriyor. :)
sizi seviyoruz :)

Selocan dedi ki...

@Manuel

Önemli bir mesele manasında "evet"ti o ama, haklısın tabi, orada sıçmışım hafif :))

berat dedi ki...

Nike malzeme tedariği konusunda takımlara sıkıntı yaratan bir marka. stokta yeterli sayıda maç formaları olmaması bir ihtimal.
bir diğer ihtimal de kulübün maçı önemsiz görüp pahalı formalar yerine taraftar formasıyla çıkıp tasarruf yapma isteği olabilir.

trendfutbol dedi ki...

Bu forma konusunda federasyonun el atması gereken birkaç husus olduğunu düşünüyorum.

1. Ev sahibi takım istediği kombinasyonla sahaya çıkabilmeli ve konuk ekip bu kombinasyona göre hareket etmeli.

2. Futbolcu isimleri derhal sırta geri dönmeli.

3. Kollarda bulunan logolar reklamlarla birlikte çok çirkin görünüyor. İkisinden biri kaldırılmalı.

Yıldırım dedi ki...

bu durum %99 ihtimalle ziraat türkiye kupası patchi ile alakalı.. nike formaları gönderdikten sonra futbolcu isimleri ve koldaki lig patchleri sonradan basılıyo.. bu bütün kulüplerde böyle.. bu durum tamamen malzemeci sorumlulugunda.. hatta önceki turlarda diğer anadolu takımları türkiye kupası maçlarına lig patchleri ile çıktılar.. gs malzemecileri bütün premıum formalara lig patchlerini bastıkları için mecburen store formayla çıktılar..

arda dedi ki...

Bizimkiler yine replica formalarla çıkmışlar maça. Anlaşılan kupa maçlarında bu tip formalar kullanılacak.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır