Bu Blogda Ara

26 Aralık 2012 Çarşamba

2012-2013 SEZONU İLK YARI FORMA İSTATİSTİĞİ

Sezonun ilk yarısı bitti. Galatasaray Formaları Blog olarak her sezon ortalarında ve sonlarında yaptığımız gibi, bu yarıda da hangi formayı, hangi şort-çorap kombinasyonu ile kaç defa, hangi maçlarda kullanmışız. Bu maçların sonuçları ne olmuş gösterelim.

Öncelikle tablolar için iki takipçimize çok teşekkür ederiz. Sevgili Taha Sarı ve Melih Ertan sağolsunlar istatistik tabloları hazırlamışlar bizler için. Aslında bu başlık tamamen iki takipçimizin emeği ile hazırlandı.

Sizlerin de tablolarda göreceğiniz üzere, pek parlak bir istatistiğimiz yok. Parçalı forma, tamam sezonun ilk yarısı boyunca en fazla kullandığımız forma. Bu meseleyi zaten bir kaç senedir çözmüş durumdayız. Parçalı genellikle en fazla giyilen formamız oluyor son senelerde. Son 2-3 sezondur Parçalı formayı iç sahamızda da genellikle kullanmaya özen gösteriyoruz. Pazarlama taktiği sebebiyle arada o senenin sansasyonel formasını bir veya birkaç maçta kullanmanın dışında Parçalı'ya özen gösterir olduk iç sahada, ancak...


Ancak kombinasyon konusunda hala çok zayıfız. Galatasaray'ın iç saha forması sadece parçalı değildir. Parçalı altına beyaz şort, kırmızı çoraptır. Yani formaya bütün bakmak gerekir. Parçalı altına kullanılan diğer kombinasyonlar deplasman kombinasyonlarıdır ve iç sahada giyilmemelidir. Ancak bu sene Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynadığımız 13 resmi maçın sadece 4'ünde gerçek kombinasyonu giymişiz. Yani 9 kez deplasman forması/kombinasyonu ile çıkmışız. Durum oldukça vahim. Biz 30 sene sonra doğru kombinasyon hayatımıza girdi diye sevinirken, olmuyor, kullanmıyoruz.



Beyaz forma için tarihi bir ilk yarı geçirdik. Tıpkı parçalı gibi 3 farklı kombinasyon ile kullanıldı. Bunların biri tarihte ilk defa, diğeri de 20 sene aradan sonra ilk defa giyildi. Manchester United deplasmanında ve Sivas maçında giyilen beyaz altına siyah şort-siyah çorap kombinasyonunun hikayesi şurada. Bizi 20 sene önceki Katowice zaferine götüren kırmızı şort ve çoraplı kombinasyonun hikayesi de burada. Beyaz'ı Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki 3 maçta da kullandık. Ligde de 1 iç saha saçmalığı haricinde hep deplasmanda giydik.


Kırmızı formanın çok güzel ancak 3rd olmak için fazla gereksiz olduğundan sürekli bahsettik. 3 maçta kullanıldı ki bir 3rd forma için fazla bile sayılır bu rakam. Bu maçların tamamında parçalıyı da kullanabilirdik, yani -olması gerekene- bakacak olursak hiç kullanılmayabilirdi, ancak en çok ses getiren formalarımız nedense hep 3rd formalar -gerekli de olsa, gereksiz de olsa- kullanılıyorlar.

Hikayenin geniş özeti aşağıdaki 3 tabloda. İlki hazırlık maçlarını da kapsayan bütün maçların listesi, arka arkaya hangi formaları giymişiz ve sonuçlar ne olmuş... 2.'si resmi maçları kapsayan, hangi forma, hangi kombinasyon ile, hangi sahada kaç kez giyilmiş bunun tablosu. 3.'sü ise yine hazırlık maçları da dahil olmak üzere formaların ve kombinasyonların giyilme yüzdeleri. Resimlere tıklarsanız daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

Tablo1

Tablo2

Tablo3

Tekrar görselleri hazırlayan Taha Sarı ve Melih Ertan'a teşekkürlerimizi iletelim.


11 yorum :

Mümin İmer dedi ki...

Paylaşımdan dolayı elinize sağlık. Ama yazıda bir hata yapmışsınız galiba parçalı altına kırmızı şort demişsiniz. O beyaz şort olmayacak mı? Ben mi yanlış biliyorum acaba? Kendimden şüphe ettim bir an.

Burak Eken dedi ki...

Yazıda tarihi bir hata var. "Galatasaray'ın iç saha forması sadece parçalı değildir. Parçalı altına kırmızı şort, kırmızı çoraptır." demişsin.

Selocan dedi ki...

Ben yazıyı yazdığımı bile unuttum :) Otomatik ayarlamıştım yayınlanmış. Düzelttim.

KÜLTÜR SANAT dedi ki...

Parçalının altına siyah şort ve siyah çorap hiç giymedik...harika olurdu aslında

Ahmet Erim dedi ki...

3rd formanın sadece 3 maçta giyilmiş olması... o kadar heveslenip alıyoruz, insan takımının üzerinde de görmek istiyor. anladık pazarlama amaçlı çıkarılıyor ama iyi dengelemek lazım. CL maçlarında giyilecek deniliyordu, 3 takımda da kırmızı renk olduğundan denk getiremedik. ama bence kesinlikle schalke maçı deplasmanında 3rd forma giyilmeli.

siyah - beyaz kombinasyonuna da önümüzdeki sezon da devam edilmeli.

Taha dedi ki...

Ben de Parçalı-Siyah-Siyah kombinasyonunu görmek isteyenlerdenim. Umarım önümüzdeki yıl görürüz.

mfhaskaraca dedi ki...

Eğer parçalı formada siyah detaylar olsaydı güzel olabilirdi ama bu hali ile çok eğreti duracağı kanaatindeyim

mfhaskaraca dedi ki...

Eğer parçalı formada siyah detaylar olsaydı güzel olabilirdi ama bu hali ile çok eğreti duracağı kanaatindeyim

Emre dedi ki...

açıkçası her zaman doğru kombinasyondan yanayım. parçalı-beyaz şort ve kırmızı çorap. fenerbahçe maçına bu şekilde çıkmamız sevindirmişti beni. acaba en son hangi fenerbahçe maçına bu şekilde çıktık merak etmekteyim. bir de parçalı-siyah şort-siyah çorap kombinayonunu da güzel bir 90'lar nostaljisi hatıran görmek ben de istiyorum.

http://farm8.staticflickr.com/7155/6748510721_59a40ac6b2.jpg

Selocan dedi ki...

@Emre

Geçen sene süper final'de kendi sahamızdaki Fenerbahçe maçına da çıkmıştık bu kombinasyonla.

kurupilav dedi ki...

Parçalı forma-Beyaz şort-kırmızı çorap üçlüsünün çok kullanılamamasının sebeplerinden birinin de hakemlerin seçimi olabileceğini düşünüyorum. Özellikle beyaz veya kırmızı renkleri olan bir takımla oynuyorsak(ki bunlar en sık bulunan takım renklerinden ikisi) maç esnasında karışıklık yaşanmaması için ya beyaz şort-beyaz çorap, ya da kırmızı şort-kırmızı çorap ikililerinden birini seçmek zorunda kalıyor olabiliriz.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır