Bu Blogda Ara

19 Ocak 2013 Cumartesi

SİYAH BANT UYGULAMASI


Bu yazı tamamen benim kişisel görüşüme dayalı bir yazı. Yapılacak her türlü yoruma saygım sonsuz. Katılabilirsiniz, katılmayabilirsiniz, gereksiz de bulabilirsiniz ancak bu görüşümü yazmak istedim.

Galatasaray dün Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmaya Mehmet Ali Birand'ın anısına formalarına siyah bant takarak çıktı. Düşünce tabi ki güzel ancak uygulaması hoşuma gitmiyor. Daha önce de gitmemişti, çok gözüme batıyordu, en yakın örnek olarak dün de rastlayınca değinmek istedim. Aslında bu kulübümüzün problemi değil, genel bir sorun. Ülkemizde genelde siyah bant uygulaması bu şekilde yapılıyor. Kablo bandından bozma siyah bir rulo bandı kesip kesip formalara yapıştırıyorlar. Çarpık, çurpuk olması bir yana, zaten maç süresince bu bantlar hiç bir zaman dayanmıyor. Dün de ikinci yarıda çoğu oyuncunun formasında siyah bant kalmamıştı. Bu ucuz görüntü bana açıkçası saygısızca geliyor, ki yapılış amacı saygıyı belirtmek...


Peki, her boka lafın var da bize örnek göster, ne yapılabilir diyenlere çok yakın tarihten ve içinde bizim de olduğumuz bir örnek vereyim. Şampiyonlar Ligi ilk maçında Manchester United deplasmanına gittiğimizde rakibimiz o gün siyah bantlar ile sahaya çıkmıştı. Size o maçtan bir fotoğraf paylaşıyorum, ebadı da oldukça büyük, oyuncuların kol bantlarını incelemenizi tavsiye ediyorum.


United'ın takmış olduğu kol bantları, kaptanlık pazubandı ile aynı. Lastiklisi var, cırt cırtlısı var, sıkma derecesini ayarlayabileceğiniz modelleri de var. Koskoca kulüpler güzel bir şeyler yapacaksa bunu daha adam gibi yapmalı. Bu sadece Galatasaray özelinde değil, hemen hemen bütün takımların genelinde gördüğümüz bir problem. Ben maçı izlerken eBay'i açıp 30 tane sipariş edip (çok ucuz fiyatlara sahipler), kulübe hediye göndermeyi düşündüm. Bazı şeyler bu kadar basitken atlanmamalı, ya da geçiştirilmemeli.

Kimine göre saçma sapan bir yazı olabilir bu, öyle gelmişse de blogun bir yazarının bin küsürlük başlık içinde kendisi için yazdığı 1 yazıymış gibi düşünün, geçin.

10 yorum :

yalper dedi ki...

kesinlikle ince düşünülmüş bir yazı. eline sağlık.

Unknown dedi ki...

Bence çok haklısın.Eğer bi saygı göstereceksek bu layıkıyla gösterilmeli...

topaldoktor dedi ki...

Manchester maçı fotoğraflarına baktım. Bi fotoğrafta bant olanı göremiyorum (Manchester'lılar dahil). Sıkıyor demek ki çıkartıyorlar. Banttan öte çözüm bulunulabilir mi acaba. Bulunulamazsa tabi ki siyah pazubandla çıksınlar.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Gereksiz olmamış bilakis çok ince ve güzel olmuş.

Zaten burada kafamıza takılan, yazdığınız, okuduğumuz, yorum yaptığınız çoğu şey bir çoğu için "ayrıntı" ama hayatın güzellikleri de bu ayrıntılarda gizli.

Senede en fazla 1-2 kere kullanılacak birşey bu siyah bant. Bir sefer alır atarsın köşeye lazım oldu mu kullanırsın çiçek gibi. Işıkta parlayan, formada durmayan koli bandıyla uğraşmazsın koskoca kulüp olarak.

Burak Eken dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Mahalle arası spor dükkanlarından siyah bileklik alıp taksalar, şu elektrik bantlarından daha güzel durur.

kemal dedi ki...

öncelikle hassasiyetiniz için teşekkürler.konuyla ilgili galatasaray.org'a mail gönderdim.ne kadar çok mail gönderirsek o derece dikkate alınır.

AntaRes dedi ki...

Blogun konusuna girer bence, ayrıca bi başlık da melo, sneijder, 10 numaralı forma?'ya açsak mı? :)

Selocan dedi ki...

1-2 güne belli olur numarası. Bunu olemik yapmak istemiyorum açıkçası. Tabi ki Sneijder'e 10 yakışır ancak Melo almış numarayı, geçen seneki emekleri malum, vermez bu sene. Seneye zaten olmaz herhalde bu takımda.

Burak Eken dedi ki...

Tartışılacak bir yanı yok numara konusunun. TFF kurallarına göre bir kulüpte herhangi bir numarayı aynı sezonda iki futbolcu giyemez. Melo ayrılmış olsaydı bile 10 numarayı alamayacaktı Sneijder.

rtsbora dedi ki...

Elinize sağlık, çok güzel düşünülmüş bir yazı. Kalite detaylarda gizlidir diye boşuna dememişler. GS gibi bir büyük kulübün böyle detaylara dikkat etmesi lazım.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır