Bu Blogda Ara

18 Temmuz 2013 Perşembe

3 FORMAMIZ YAN YANA


Bu fotoğraf resmi bir tanıtım değil, öncelikle onu söyleyelim. Forum ekibimizden tasarımcı dostum Utkan yeni sezon formalarımızı orijinal Nike tanıtımına uyarladı. Formalarımızın böyle çekimleri yapılmadı ne yazık ki, bu büyük bir eksiklik. Store sayfasında yer alan fotoğrafları ben başarısız buluyorum. Görüntüler formaların birebiridir...

Nike'ın gerçek çekimi bu yukarıdaki gibidir. Sevgili Utkan da fotoşop yeteneklerini kullanarak 3 formamızı da yan yana getirip tanıtımı kulüpten önce yapmamızı sağladı.

Diğer 2 formayı yazmıştık zaten burada. Füme hazırlık maçlarında oyuncularımız tarafından kullanıldı bile. Görücüye çıkmamış olan tek formamız 3. formaydı. Onun da dün fotoğrafları sızdı. İşte bu sızan fotoğraflara bakarak formanın birebir versiyonunu diğer 2 forma gibi yarattı Utkan.

Sezon başlayınca çıkan 3 formayı da ele alırız, şimdilik sadece yan yana görmenizi istedim. Tek bir şey söyleyeceğim, sonra ona da uzunca değinirim; geçen seneden ders alınmamış. 3. forma belki güzel bir tasarım -ki bana fümeden daha hoş gözüktü- ancak kırmızı formanın gereksizliğini çok belirttik burada. Takımın iç saha forması kırmızı içeriyor iken, bir de düz kırmızı forma yapmanın modern zamanlarda yeri olmaması lazım. Zaten parçalı formanın giyilemeyeceği çoğu maçta kırmızı da giyilemeyecek, e bu halde o formanın ismindeki "alternatif" kelimesi sadece lafta kalıyor. Ligde kırmızı siyah kullanan takımların çokluğu malum, Avrupa'da da denk gelebilir, bu takımların kırmızı-siyah formalarındaki siyah rengi formada daha fazla yer kaplıyorsa füme formayı da giymemiz oldukça zorlaşır. Ne olacak o zaman? Geçen seneki beyazı giyeceğiz herhalde.

Kırmızı formanın resmi tanıtımı henüz yapılmadı, yapıldığı zaman formayı yazarız, bir iki yorum da yaparız.

Fotoğafı kaynak kullanmadan alacaksanız Utkan Ayhan ismini belirtiniz. Teşekkür ederiz.

10 yorum :

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Çubuklunun çubukları sizin eski tahminlerinizdeki gibi daha kalın veya enine olsaydı daha güzel olabilirdi.. ki öyle olsaydı kaçırmadan alacağım bir forma olurdu

Zarganian dedi ki...

3.forma çok gereksiz olmuş. Zaten iç saha forması kırmızı ağırlıklı. Beyaz veya alternatif renkte bi forma olsa daha iyi olurdu. Geçek seneki deplasman forması da kullanılabilirdi

Unknown dedi ki...

beşiktasın qpr maçında forma fontları eğer süper ligin yeni fontları ise tehlikenin farkında mısınız :D

Adsız dedi ki...

Parcali disinda, oldukca vasat bir set. Fume forma tasarimsal olarak zayif, kirmizi zaten sacma bir tercihken, ust uste 2 sene ayni hatada israr edilmesi daha da sacma. Ayrica tasarim olarak da cok iyi oldugu soylenemez. 2002-2003 yilindaki taraftar cubuklusunu hatirlatiyor. Bari adam gibi bir tasarim olsaydi.

dustman dedi ki...

Sorum şudur;

GS elit seviyesindeydi ve 2 forma özel üretilip diğer forması diğer takımlarla aynı model olabiliyordu (bkz: geçen seneki Shaktar forması ve bizim beyaz forma.)

Bu sene parçalıyı hariç tutarak konuşuyorum, away forma Atletico Madrid ile aynı kalıpta, gördüğüm kadarıyla 3rd forma da Malaga ve ismini anımsayamadığım bir kaç takımınki ile aynı sadece renk detayları farklı gibi.

Böyle bir durum var mı? Siz dikkat ettiniz mi?

Unknown dedi ki...

Bence 3. forma avrupada kullanılacak, stsl de formanın arkasının düz olması gerekiyor, ama avrupada arkası çubuklu olsa bile 2 rengin kontrastı birbirine yakın olduğu için (2 farklı kırmızı tonu) açık renkli bir font seçerek kullanabiliyoruz.

G dedi ki...

Kırmızı formalar hep hoşuma gitmiştir. Bu forma da fena gözükmüyor. Ama yazıdaki kriterleri göz önüne aldığımızda haklılık payınız çok fazla. 2 sezon önceki sarı forma bu işe çözüm olmuştu. Bakalım bu sezon nasıl kombinasyonlar göreceğiz...

www.hayatimgalatasaray.com

Selocan dedi ki...

@dustman

Kırmızı forma başka takımlarda olmayan bir tasarıma sahip. Tabi çubuklu olduğu için pek çok takıma benziyor ancak Malaga'nı giydiği forma değil, o kesin. Kalıplar dahi farklı. Barcelona'nın formasına çok yakın bizim kırmızı forma. Ama orada da kol tasarımları işi değiştiriyor. Kısacası kırmızının aynı olduğu başka bir takım yok şimdilik. Geçen seneki gibi 2 forma yapmışlar yani, ancak ben tek forma yapmalarını da anlarım açıkçası. Çünkü zaten genelde 2 forma yapıp birini ortak kullandırıyorlar.

Halis HAKYEMEZOĞLU dedi ki...

Yeni forma numaralarıyla bu da benden gelsin:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151717662667272&set=a.10150464513002272.379645.569497271&type=1&theater

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır