Bu Blogda Ara

22 Temmuz 2013 Pazartesi

KIRMIZI FORMANIN İLK SINAVI


Bu formayı, henüz taze tanıtımı yapılmış ve satışa çıkmışken oyuncularımızın üzerinde de hemen görme imkanı bulduk. Forma hakkında kesin fikir belirtmeden önce futbolcuların üzerinde görmek çok önemli. Ancak benim bu seneki formalar ile alakalı fikirlerim tanıtımlardan sonra pek değişmedi, onu da söylemem lazım. İlk olarak nasıl düşündüysem hala hepsi hakkında aynı fikirlere sahibim. Bu saatten sonra da değişmez kanımca.

Bu forma füme formadan daha güzel, ancak füme formadan çok daha gereksiz bir forma. Sebeplerini yazdık zaten önceki başlıklarımızda. Gereksizliği bir yana, 3 formanın ikisini alabilecek durumda olsam tercihimi bu ve tabi ki 96 yılından beri giydiğimiz en güzel forma olan parçalıdan yana kullanırım hakkımı. Ancak hangi akla hizmet iki sene üst üste parçalı varken düz kırmızı forma çıkartırsın anlayabilmiş değilim. Bu takım bu sene beyaz formayı çok arayacak, kesin.



Fikirler değişmedi ancak kombinasyonları, fontların rengini, sırt görünümünü vs... bu tip detayları görmüş olduk. Bu forma da tıpkı parçalı gibi 2 farklı sırt görünümüne sahip. Satışa çıkan versiyonun arkası çubuklu iken, oyuncuların giydiği versiyonun sırt kısmı yine bele kadar düz. Esasında tonlar yakın olduğu için açık font ile arkasının çubuklu şekilde kabul göreceğini düşünüyordum ancak TFF'ye bırakmak istememiş kulüp işi. Resmi tanıtımda da farkettiğimiz üzere bu formanın 1. kombinasyonu kırmızı şort, kırmızı çorap. Şu formayı daha da gereksiz kılan bir kombinasyon bu. En azından geçen sene siyah şort, siyah çorap daha mantıklı seçimdi. Bu sene o da yok. Yani; parçalı altına kırmızı şort ve kırmızı çorap giydiğimizde şu formadan ne farkı olur, rakipler için nasıl bir alternatif olur? Olamaz.

Bir kötü taraf da bu formada kullanılan şort ve çorap. Bu forma için olmadıkları apaçık ortada. Bu şort ve çorap parçalı forma için çıkartılmış olan kıyafetler. Şu formaya, formanın açık kırmızı tonundan şort ve çorap yapılsa çok daha kullanışlı ve güzel olurdu, daha özel gözükürdü. Koyu, kendi kırmızının tonu, formadaki koyu ton ile uyuşsa da emanet durmuş açıkçası. Ya da tabi, kırmızıdan başka renkler kullanılabilirdi. Sarı, siyah, beyaz vs... Bunu da eksiklik olarak görüyorum.


Fontlar değişecek olsa da renklerinin değişeceğini düşünmüyorum. Yine sarı kullanılacaktır. Olumsuz çok şey yazdım gibi ancak en başında da dediğim gibi parçalı formadan sonraki en iyi formamız bu sene bana kalırsa. Satışı da çok olacaktır ki, sanırım 2 senedir kırmızı çıkmasının bir sebebi de bu satış meselesi. Forma özel mi, yoksa füme gibi premium ekiplere hazırlanan hazır tasarım mı, henüz bilemiyorum. Şu ana kadar çıkan diğer premium formalara bakarsak eşi yok bu formanın. Çubuklu olduğu için Shakhtar veya Malaga formaları ile karıştırılsa da, onlar ile aynı tasarım ve kalıp değil. Herhalde bu forma da geçen seneki kırmızı gibi özel.

Benim ilk görüşümdeki fikirlerim bunlar, biraz kişisel fikirlere dayalı bir yazı oldu tabi, aksi yorumlara saygım da sonsuz, sadece gereksizliği konusunda karşı düşünenlere katılmam, şimdiden söyleyeyim.

10 yorum :

Unknown dedi ki...

bence geçen sezonun beyaz forması bu sezonun kataloğunda bulunacak ve gerek duyulduğunda beyaz forma kullanılacak...

Unknown dedi ki...

bence bu sezon kataloğunda geçen sezonun beyaz forması da olacak ve her ihtimale karşı bekletilecektir

Halis HAKYEMEZOĞLU dedi ki...

Açıkcası ilk fotolarını gördüğümde hayal kırıklığı yaşamıştım bu formada ama dün canlı canlı maçı izleyen biri olarak sahada süper bir görüntü vardı. Gerçekten Semih'in de tanıtım videosunda dediği gibi cehennem temasıyla tasarlanmış.. Renk anlamında gereksizliğine katılıyorum ben de ama dün gördüğüm kadarıyla formanın satış oranları kulübü memnun edecektir. Bu sene en büyük korkum BJK'nin hazırlık maçlarında gördüğümüz o forma fontlarının kullanılması; birileri geç olmadan el atmalı bu işe rezil etmeden güzelim formaları..

burranazzo dedi ki...

Bence nike totem yapıyor baska bir aciklamasi olamaz.

Zarganian dedi ki...

Eskişehir, Gençlerbirliği ve Gaziantep deplasmanlarında ev sahibi takımlara deplasman forması giydirecez. Forma kültürü olan bi ülke olsak ne halt yerdik acaba?

tgn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
aydın özer dedi ki...

bende bu formaya beyaz şorttansa beyaz ve kırmızı detayları olan konç kullanılması taraftarıyım. chelsea örneği gibi kırmızı kırmızı beyaz

kralreha07 dedi ki...

yazı biraz fazla kişisel olmuş. "fümeden daha güzel" "bu ve parçalıyı alırım" cümleleri böyle bir genel yazı için olmamış.

Emre dedi ki...

bu blogu seven ilgiyle takip eden biri olarak kesinlikle kırmızı hakkında yazarın düşüncelerine katılmıyorum.

açıkçası piyasaya çıkan üç formadan 1 tanesinin kendi renklerimiz dışında olması yeterli bence. sarı-kırmızı parçalı yanında her sene düz sarı veya düz kırmızı formalar çıkması bence gayet güzel bir şey. deplasmanlarda kimi maçlarda kendi asıl renklerimizden oluşan bir formayla mücadele etmek bence gayet güzel olur.

tgn dedi ki...

Açıkçası Parçalı formanın kırmızı şortla giyilmesindense, Kırmızı forma yapılıp, kırmızı şort ile giyilmesi taraftarıyım.

Bence kırmızı forma gayet iyi olmuş. Şort ile uyumsuzluktan bahsedilmiş ama bence bu da gayet güzel bir detay. Eğer formadaki ana renk olan açık kırmızı olarak yapılsaydı daha boğucu bir görüntü olabilirdi.

Bu tarz formaların altına giyilen şortta renk veya ton farkı olması önemli. Önceki örneklerde mor veya krem rengi formaların aynı renk şort ve tozluklarla giyilmesi boğucu bir görüntü vermişti, ama somon rengi olan formamızda siyah bir şort giyilerek bu sıkıntının önüne geçilip güzel bir görüntü oluşturulmuştu.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır