Bu Blogda Ara

22 Mayıs 2009 Cuma

Şovalye Arma vs Klasik Arma




İlk sezonunda itiraf edelim hepimize değişik geldi, hoşumuza gitti şovalye arma. Arkadaki siyah fon ve şovalye kalkanına benzer yapısı asil duruyordu sanki. Fakat tekrar klasik armamıza döndüğümüz zaman pek bir özlediğimizi farkettik, en azından ben. İlk defa Lottolarla çıkan siyah fonlu şovalye armamız nedense pek bir uzun kaldı formalarımızın üstünde. 2007-2008 sezonuna kadar 6 sezon boyunca bu siyah fonlu armayı taşıdık. Tarihimiz boyunca buna benzer bir armayla hiç çıkmadık en azından benim bildiğim kadarıyla. Daima beyaz fonlu elips veya yuvarlak (bazı seneler üzerinde türk bayrağı olan daha değişik şekilli fakat yine beyaz fonlu armalarımız oldu) içinde gs amblemi olan armalarla sahaya çıktık. Bu lotto ile başlayan değişiklik hoşumuza ilk sezonlar belki gittiyse de, Galatasaray'a yakışan 2007-2008, 2008-2009 sezonu ve daha eski sezonlarda kullandığımız klasik armamızdır diye düşünüyorum. Aşağıya bir anket koydum. seneye Galatasaray formalarımızda şovalye arma mı yoksa klasik beyaz fonlu armamızı mı görmek istersiniz ? Benim oyun klasikten yana..

Edit:
Majesty dedi ki...

Bu logo olayının lotto ile alakası yoktu bildiğim kadarıyla. Birisi gerçek logonun patentini alıyor (Galatasaraylılar Derneği ya da ona benzer bir isim) ve Galatasaray Spor Kulübü o yüzden logoyu kullanamıyor. Bir süre sonra logomuza tekrar kavuştuk. Şovalye logoyu hatırlamak bile istemiyorum bizim sadece bir tane logomuz var.


Teşekkür ederim. Lotto ile alakalı olmadığını biliyordum daha sonra umbro ve adidaslarda da kullanıldı zaten ama patent olayını bilmiyordum. Paylaştığın için teşekkür ederim..


Anket

6 yorum :

Majesty dedi ki...

Bu logo olayının lotto ile alakası yoktu bildiğim kadarıyla. Birisi gerçek logonun patentini alıyor (Galatasaraylılar Derneği ya da ona benzer bir isim) ve Galatasaray Spor Kulübü o yüzden logoyu kullanamıyor. Bir süre sonra logomuza tekrar kavuştuk. Şovalye logoyu hatırlamak bile istemiyorum bizim sadece bir tane logomuz var.

vobeya dedi ki...

oval yeniden gelince sevinmiştim ama yine değişecek galiba

Adsız dedi ki...

yıldızlarla olan uyumu nedeniyle sevmiştim başta, özellikle beyazını. hatta üç yıldız için özel yapıldığını düşünüyordum. ama ovalin yeri başta tabi ki.

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

tabiki klasik logo iki kere iki dört
bence digeri anlamsiz
zaten sanirim 6 yil kullanildi 2001-2002-2006-2007 sezonlarni arasinda kullanildi iki sampiyonluk yasarken birde türkye kupasi kazandik desem yerimidir bilmem

Gian ULUCIAI dedi ki...

Ben şövalye logo'nun Galatasaray SK ismini terkedip Galatasaray Futbol A.Ş gibi saçma bir isim almamızla alakalı olduğunu duymuştum, patent meselesi de olabilir. Ufak birkaç ayrıntı;

- 2001-2002 sezonundaki lotto formalarımızdan beyaz olanında iki yıldızla birlikte yine bu arma kullanılmıştı fakat arka planı beyazdı. O seneki formalarımız pek şık olmasa da beyaz forma benim hoşuma gidiyordu. Mario Jardel gitmeden önce sadece 1 (bir) hazırlık maçında o formalardan birini giymişti. Hatta EA Sports'un FIFA 2002 oyunu için bir forma + forma numaraları patch'i yayınlamıştım. O formadan sonra bütün beyaz formalarımızda siyah fonlu logo kullanıldı.

- 2004-2005 sezonunun ikinci yarısı adidas'la anlaşmamızdan sonra piyasaya sürülern (halen de en sevdiğim formalarımdan biri olan 100. yıl parçalısında klasik oval logo, beyaz formada ise şövalye logo kullanıldı. 2007 - 2008'e kadar da oval logoyu bir daha göremedik.

- EN BÜYÜK CEYLANCI demiş ki o logoyla 2 şampiyonluk 1 Türkiye kupası kazandık. Kupa tabi ki uzun bir maraton fakat Fenerbahçe'yi Ribery ve Hakan'ın kişisel şovuyla 5-1 malup ettiğimiz finalde yukarıda bahsettiğim 100. yıl formasını giymiştik, ve o formada da oval logo vardı.

vobeya dedi ki...

klasik armadaki gs biraz daha kalın galiba di mi

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır