Bu Blogda Ara

2 Ekim 2010 Cumartesi

TERCİH PARÇALI OLMALIYDI


Biz ne yazıp duruyoruz ? İç saha maçlarında mutlaka, ama mutlaka parçalı giyilecek. Hem de esas home kombinasyonu ile. Bu şart... O gün iç saha formalarını unutsan bile hemen bir sarı - kırmızı kumaş bulacaksın ve beyaz şortunu çekip altına sahaya çıkacaksın. Ne olursa olsun ASY'de başka renk forma görmeyecek taraftar. Ayrıca sarı-kırmızı parçalı formanı bir sezonda mümkün olduğunca fazla kullanmalısın. E zaten iç saha maçlarında full çekeceksin, aynı zamanda dış saha maçlarında da rakibin forması uyuyorsa mutlaka parçalı giyeceksin.

İşte dün bu olacaktı, olmalıydı, olmadı. Zaten hiç ülkede bu tip şeyler düşünülmedi. Rakibin beyaz forma ile sahaya çıktı mı ? Çıktı. O zaman bırak mercanı falan, çek üzerine parçalı formanı. Ayrıca şort ve çorabını da iç saha formanın dış saha alternatifi olan kırmızı şort ve çorap ile değiştir. Yapılması gereken budur. Kırmızı şortun üretim sebebi sadece dış saha maçları için olmalıdır. Bu sayede parçalı formanı maksimum sayıda sezon içinde kullanabilirsin. Doğru olan budur. Hiç mi uymadı, o zaman giyeceksin away formanı. 2. tercihin o olacak. O da mı olmadı (ki bu durum senede 4-5 maçı geçmez), işte o zaman 3rd formanı giyeceksin. Kuralın bu olması lazım.


Dün deplasmanda bizim parçalı altına-kırmızı şort-çorap giymememiz için hiçbir sebep yoktu. Ancak biz son çare forması olan 3rd formayı giydik. Şimdi bunu yapan takımın, kırmızı şort-çorap kombinasyonunu kendi iç sahasında yapmasına şaşmamalı. Ama orada yapılmayacak bu olay, deplasmanda yapılacak... Peki 3rd formayı ne zaman giyecek selo derseniz, giymeyeceğiz zaten. Zorunluluktan doğan maçlarda, senede maksimum 4-5 kere giyeceğiz. E peki nasıl satacak bu forma selo ? Onu bilinçsiz taraftarlara anlatacaksın derim ben.

3 yorum :

ismailinc dedi ki...

Bu ülkenin forma kültürü de bu. Başka söz yok.

rtamer18 dedi ki...

selocan sanırım bu basit tff ye verilen formlarada iç sahada önce parçalı altına beyaz şort çorap onlar sorunlu olursa kırmızı versiyonu onlarda olmazsa deplasman 1 forması deplasmanda ise önce deplasman 1 arslan olmazsa mercan olmazsa parçalılardan biri o yüzden mercan giydik karabük maçında kitapçığa bak tğm takımların desplasman formlarından biri home forma sadece şort çorap değişiyo fb maçlarını bilmiom ama?? buda kültürsüzlük sanırım

ismailinc dedi ki...

Pes 2011'de Galatasaray'ın home forması;

-avrupa parçalısı, ülker yok
-şort beyaz
-çoraplar kırmızı
-(fontlar uyduruk)

tabi bu fabrika çıkışı. yamalarla fontlar falan düzeltilebilir.

Sanırım japonlar, Galatasaray forma kültürünü, Galatasaray yönetiminden daha iyi biliyor :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır