Bu Blogda Ara

30 Eylül 2010 Perşembe

FATİH TERİM'İN VE METİN OKTAY FORMASI'NIN SON DEMİ


Galatasaray'ın en büyük efsanelerinden Fatih Terim 1985 yılında futbola veda etti. Yanlış bilmiyorsam bu resim de onun jübilesinde çekilen bir kare. Galatasaray'ın bir başka efsanesi Derwall Terim'e maçtan sonra böyle veda ediyor.

Bir dakika durun ! Yoksa Terim'in üzerindeki bu forma tam parçalı mı ? (!) Tabi ki tam parçalı, aynı zamanda 1964 yılından beri kullanılan Metin Oktay Parçalısı'nın son torunu. Fatih Terim futbolculuğunun son senesinde bir forma markası kurdu biliyorsunuz. Kendisi futbol kariyeri boyunca tam parçalı forma giydi, ancak ürettiği Fatih Marka formaların parçalı versiyonu yoktu ilginçtir. Çubuklu formalar üretiyordu ve Galatasaray, hem Terim'in son senesinde, hem de bir sonraki sezon bu formaları zaman zaman giymişti. Bir Galatasaray efsanesinin Metin Oktay'ın da giydiği formayı üzerinden çıkartıp çubuklu bir forma üretmesi bana hep ilginç gelir.

Ayrıca Galatasaray bu fotoğrafın çekildiği sezonda yavaş yavaş Adidas'a geçmeye başlamıştı. Aynı sezonda 3-4 farklı marka forma giyen Galatasaray, takip eden sezonda Adidas'ı resmi olarak kullanmaya başladı. Bu geçişle birlikte Galatasaray tarihinde ilk defa tam parçalı görünümün dışında bir "parçalı" forma giydik. Bu resim hem bir efsane futbolcunun, hem de bir efsane formanın son güzel karelerinden biridir. Derwall de kaymağı tabi...

1 yorum :

Yıldırım dedi ki...

(yanılmıyosam)82 yılından itibaren Gsarayın giydiği adidas harici bütün formalar F.Terime aittir.. Buradaki geçiş noktası örme formadan polyester tarzı forma farkıdır. Terim bu işi bırakdığı yıla kadar sürmüştür.. (86-87) bu dönemde biçok kez parçalı forma giydi Gsaray.. Terim, parçalı formaya saygısından fatih markasını sadece çubuklu üzerinde taşıdı.. O dönem jarse (polyester) formayı ilk giyen takımdır Gsaray 82den itibaren.. Fb 89a kadar örme forma giymiştir adidas haricinde..
Parçalı Terim formasına örnek linkten görülebilir..
http://urun.gittigidiyor.com/ses-dergisi-1984-35-galatasaray-posterli_W0QQidZZ29776498

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır