Bu Blogda Ara

17 Ocak 2012 Salı

Deplasman Formasında Parçalı Desen

Forması parçalı olan bir takımın deplasman formalarında parçalı deseni kullanması, iç saha formasına atıfta bulunulacağı için çok hoştur. Biz de bunu bir tek 1998 1999 sezonunda, tarimizin en güzel ve en sevilen formalarından biriyle yaptık. Ama ne yazık ki devamı gelmedi.

Tarihimizde, son birkaç sezonda aşırı derecede moda olan göğsünden yatay şerit geçen bir formamız yok bizim. Parçalı desen bu tarz formalara çok güzel biçimde uygulanabilir. Nitekim 2010 2011 sezonunda birçok takıma parçalı desenli forma yapan Nike, Barcelona'ya da böyle bir forma tasarlamıştı.

Ama bu tarz formalarda genellikle dikey desenler kullanılır. Yine 2010 2011 sezonunda Nike, Juventus ve Portekiz'e birbirlerine çok yakın formalar tasarlamıştı. Bu iki forma da böyle dikey desenli tasarımlarda izlenebilinecek iki farklı yolu göstermiş. Nike'ın parçalı deseni kullanarak bize çok güzel formalar tasarlayabileceği inancındayım.

5 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Şu 98-99 fümesi, sırf -zorunluluktan da olsa- beyaz çorapla giyildiği için bile GS tarihinin en iyi 5 forması arasına kafadan girer. Tasarımsal detaylarını saymıyorum bile ki zaten yazıda da bunlardan birine değinilmiş.

Herhangi Biri dedi ki...

ellerinize sağlık bence de away formalarda her zaman olmasa bile arada bir atıfta bulunulması çok güzel oluyor.
bu arada burası yeri değil belki ama çok bahsettiğimiz olumlu bulduğumuz sabit renk kodu olayını kulüp kaldırmış gözüküyor. resmi sitede renkler kayserispor haline dönmüş değiştirilmiş. ayrıca GSstore ürünleri bu sene daha açık yapılmaya başlanmış. umarım devamı gelmez diyeceğim ama yeni tasarım ekibi devam ettirecek gibi...
saygılarımla

Adsız dedi ki...

Herhangi Biri nin de dediği gibi renk tonlarında bir açılma var ve kaygıyla bakıyorum!!!

emoronchie dedi ki...

Aslında sadece 98-99 değil, 08-09 sezonunda da parçalıya bir gönderme vardı.

erhan1980 dedi ki...

Bu sene formalar standart, belki o yüzden sabit renk kodu olmadi. Bence de önemli bir konu. AS Roma bu isi çok iyi yapiyo, formalar Kappa olsun Diadora olsun fark etmiyo, sarisi ve kirmizisi hep ayni.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır