Bu Blogda Ara

3 Ocak 2012 Salı

SARI ALTI KIRMIZI


Galatasaray bugünkü maça sezon başında TFF katalogunda gördüğümüz ancak ilk yarı boyunca hiç giymediğimiz sarı altına kırmızı şort-çorap kombinasyonu ile çıktı. Biz iç saha maçlarında parçalı forma hatta beyaz şortlu kombinasyonun dışına çıkılmasına karşıyız fakat görüntü olarak epeydir hasret kaldığımız nostaljik bir kombinasyonu sahada görmek biraz olsun sevindirdi bizi.

Formanın eksikleri var. Mesela şort parçalı formanın şortu. Nike arması siyah ve fontlar beyaz renkte. Kısacası sarı formanın altına uyarlamak için hiçbir çaba harcanmamış. Nike logosu ve fontlar sarı olsa daha kaliteli dururdu. Direkt iç saha formamızın kırmızı şortunu giydirmişler altımıza.

Güzel yanı ise kombinasyon işine el atmış olmamız. Zaten iç saha formasının esas şortunun açık renk olduğu bir takımın, dış saha formasının şortunun koyu renk olması mantıklı olandır (Bunun hakkında yazarız). Geçen sene Mercan forma ile yıllar sonra tekrar hayata geçirdiğimiz bu farklı renk şortlu dış saha forması meselesini bu sene sarı forma ile bir adım daha ileri taşıdık. Neden ileri taşındı, çünkü alternatif bir de sarı şortu ve çorabı var.


Yukarıda bahsettiğimiz bir kaç detay eksikliği olmasına rağmen nostaljik oluşu ve kombinasyon olayını oturtması sebebiyle sarı formanın bu hali hoşumuza gitti. Fakat iç sahada giyilmesine sonuna kadar karşıyım.

*resim kaynak sporx.com
* ikinci resim 1990-1991 sezonuna aittir.

7 yorum :

firat selcuk dedi ki...

kimse dikkat etmemiş de, düz sarı giysek de formalar çakışmıyordu bu maçta. bence rakip lacivert olduğu için sahadaki görüntü sarı-lacivert olmasın diye sarı-kırmızı giymeyi tercih ettik. bu yüzden de sarı formanın kendine özel sarı fontlu kırmızı şortu varsa bile aceleye gelmiştir.

düşününce gayet mantıklı, rakibin lacivert olduğunu görünce birisi "görüntü sarı-lacivert oluyor" diye uyarmıştır.

1905Haber dedi ki...

Kombinasyon cok hos olmus..
Bir sorum var..Bu formanin tam tersi kombinasyonu giydik mi daha önce? yani Kirmizi forma sari sort sari corap..

L dedi ki...

@franchi:

1. abi öyle de, madem öyle parçalıyı giy -ki şu maçta olması gereken de bu- toptan o risk ortadan kalksın.

2. sarı için, özel kırmızı şort olduğunu sanmıyorum. inşallah da yanılıyorumdur, o başka.

3. "rakibin laci olduğunu görünce" diyorsun ama, artık bu iş hakemlere verilmesine rağmen, hala ilk söz hakkı bizde abi, ne yaptın.

@1905haber:

hocam valla, pat diye akla gelmiyor ama, bir bakmak lazım.

beyenpe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
erhan1980 dedi ki...

Bence GS'da öyle kompleksli adam yoktur, yani kimse aman sari giyersek sahada sari lacivert görüntü olusur diye düsünmez. Kramponundaki bagciklar kirmizi diye Niang'i uyaran oyuncular yoktur bizde.

Yıldırım dedi ki...

@1905Haber..
Kırmızı forma sarı şort ve sarı çorabı 1994-95 Türkiye Kupası final maçında giymiştik Trabzon'a karşı.. o sezon baya kullanmıştık ligde de bu kombinasyonu..

Selocan dedi ki...

96-97'de de kullandık

http://galatasarayformalari.blogspot.com/2009/11/1996-1997-sezonu-formalar.html

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır