Bu Blogda Ara

4 Şubat 2012 Cumartesi

Binya


Selamlar. Normalde şimdi, son birkaç maçta yaptığımız gibi sarı formanın nasıl giyildiğinden bahsetmemiz gerekiyor. Ama bu kez öyle olmayacak. Daha doğrusu, evet, bu kez (daha bir) olması gerektiği gibi, sarı forma-kırmızı şort-sarı çorap ile sahada yer aldık -öyle veya böyle. İnşallah diğer sarı giyildiği zamanlarda da böyle olur, falan filan.

Bu sezon malum, son bilmemkaç sezonun aksine, 3 formamız var. Sarı ve kırmızı haricinde sadece tek renk görülüyor formalarımızda. Siyah. Ve onu da bir kez giydik. Kayseri deplasmanında. Bu maçtan başka bütün maçlarda ana renklerimizden en az biri hep göz önündeydi. "Neden daha fazla siyah giymedik" demeyeceğim, sonuçta 3. forma zaten çok az giyilir. Ama sorun diğer tarafta zaten. Bu sezonki 2. formamız da ana renklerimizden müteşekkil olduğundan, maçlarımızın yüzde 99'unda filan ana renkler vardı üstümüzde başımızda.

Peki. E bu halde biz o olmayan forma kültürüne salladığımız Anadolu takımları gibi olmuyor muyuz? Olmadık mı?

Hadi 4. forma kontenjanında sırıtmıyordu ana renkte yapılan 2. formalar, ama bu kez sarı forma 2. sırada olunca işler değişti. Tabii burada beyaz formaya ne gözle bakıldığı da önemli. Gerek şortta yer alması, gerek zaman içerisinde çok önemli maçlarda bu formayla sahada olunması, -hatta belki- gerek bayrağımızın bir rengi olması, beyaz rengi bizim için bir "3. renk" haline getiriyor. Yani bunlar varken hala beyaz için "alakasız renk", "neden giyiliyor?" diyen varsa da desin. Millet 2.-3. renk arıyor fellik fellik, onu deniyor, bunu deniyor.

Eğer büyük kulüp diyorsak kendimize, bu işleri halletmemiz gerek önce. Kendi renklerinde, sadece bir forman olacak. Ki 2. forma için de zaten şanslıyız; beyaz elimizde. 3. de artık siyah olur, başka renkler denenir, o başka mesele. Bunları oturtmak lazım artık abi. Yapmayın allah aşkına.

Çok dağınık oldu ama neyse artık.

7 yorum :

N. Burak dedi ki...

http://galatasarayformalari.blogspot.com/2012/01/sort-degisimi.html

Burada yorumlarda dile getirilmişti bu kombinasyon isteği. Tam oturmuş da takip mi ediliyoruz ne? :D

serdar dedi ki...

bu kombinasyonu Ağustos ayında söylentilere göre montajlamıştım, askere gitmeme 1 hafta varken, şimdi giyiyorlar, süper oluyor :) forumda phoenix1905 ismiyle paylaşıyorum : http://i56.tinypic.com/2qxuphh.jpg :)

ismailinc dedi ki...

Bugünkü maçın bir diğer güzelliği de, sarı çorap olayı. Ben farklı renklerdeki kombinasyonlarda, çorapla formanın aynı olması taraftarıyım. Daha uyumlu duruyor.

Burak Eken dedi ki...

Artık Galatasaray da TFF'nin forma kurallarını sallamamaya başladığına göre artık şu gerçek iç saha kombinasyonunu da bir görsek; hani şöyle beyaz şortlu, kırmızı çoraplı falan...

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@Sportman

Kombinasyonu görür görmez benim de aklıma ilk bu konu geldi. Bugüne kadar hep beyaz şortun altına neden kırmızı çorap giymiyoruz diye sorunca TFF kuralları deniyordu. Gerçi TFF kurallarını da bizden başka bu kadar sıkı sıkıya uygulayan yoktu ama neyse... Şimdi bunu da kırmış olduk. Umarım bir an önce parçalının altına beyaz şort kırmızı çorabı da giymeye başlarız.

aydın özer dedi ki...

açıkcası ne acıklamaya calıstınız ne yazdınız anlayamadm. fakat sunu soylemeyelım kı sarı forma kombınasyonları cok hos gorunuyor. dun aksam harıka bı goruntu vardı sarı forma kırmızı sort sarı corap. sıyahı hıc gıymeseler de olur bı parcalı bırde sarı kombınasyonları yeter bence. onu bunu bılmem kac senedır boyle hos gorunmemıslerdı gozume

L dedi ki...

@aydın özer:

hocam biraz geç olacak kusura bakma ama, özetle şu: bir takımın, hele de büyük bir futbol takımının, ana renklerinde 1 forması olması gerekir. biz ana renklerde başka forma yapıp bunu 4. olarak giyiyorduk, o zaman çok sorun çıkmıyordu belki. ama beyaz olmayıp, onun yerine 2. forma sarı olduğu zaman forma kültürü adına hiç de doğru bir manzara oluşmuyor ve anadolu takımlarından farkımız kalmıyor.. seven çok var sarıyı ama, gerçek bu.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır