Bu Blogda Ara

20 Mayıs 2012 Pazar

GELECEK SEZON FORMALARI İLE İLGİLİ KISA KISA


- Galatasaray Futbol Takımı Nike'ın premium (elit) kategorisinde. Artık bu konu uzamasın. Nike yöneticileri ve bizim yöneticilerimiz bunu açıkça söyledi. Hala katalog mu giyeceğiz, özel tasarım mı yapılacak diye sorulmasın. Çoktan hazırlandı özel tasarım formalarımız.

- En üst kumaş kalitesinde üretilmiş formalar giyecek takımımız. Barcelona ne giyiyorsa biz de aynı kalitede formalar giyeceğiz. Ancak satılan versiyon fiyat sebebiyle bir alt kalitede olabilir. Belki iki hali de satılır, buna yönetim karar verecek.

- Fiyatları 120 civarında olacak. 119 olur diye tahmin ediyorum.

- Seneye takımımız 3 forma giyecek. Bu kesin. 4 veya 2 değil, 3.

FORMALAR NASIL OLACAK


- Parçalı forma Fransa'nın Euro 2012 formaları kalıbında olacak. 4 Parçadan oluşacak. Tam parçalı değil yani. 4 parçalı forma tipi şudur. Renk dizilimini hala bilmiyoruz. Ters parçalı mı, doğru parçalı mı, öğrenemedik. Bu başlıkta iki çizimi de görebilirsiniz. (biri üstteki fotoğraf, diğeri en alttaki toplu fotoğraf)

- Parçalı forma polo yakalı olacak, düz sarı yakalı veya parçalı yakalı. Parçalı yakanın kırmızı gövde tarafının yakası sarı, sarı gövdenin yakası kırmızı. Her iki farklı yakalı halini de çizdik. Kol uçları beyaz olacak.


- Beyaz forma kesinlikle daha önce yazıp çizdiğimiz forma veya çok benzeri bir tasarıma sahip olacak. Göğsün sol tarafında, boydan sarı-kırmızı bir bant inen tasarım detayına sahip. Forma Avustralya'nın yeni forması stilinde olacak. O formanın beyaz rengi ve boydan inen çubuğu sarı-kırmızı iki parçadan oluşacak. Bir ihtimal yakalı olabilir. Kesin değil.


- 3rd forma kesin olarak kırmızı olacak. Siyah V yakaya sahip forma, kırmızı rengin 2 farklı tonuyla oluşturulmuş parçalı görünümde olacak. Çizimlerde kol ucunu da siyah yaptık bu bizim tahminimiz. Formada kumaşa işlenmiş çok güzel detaylar olduğu söyleniyor. Bunları bilmek şuan için imkansız.

- Kaleci formaları ile ilgili bir duyumumuz yok, satılıp satılmayacağını da bilmiyoruz. Bana kalırsa satılmalı. Bu sene Muslera forması satışa çıktığı ilk gün bitti. Kulüp değerlendirmeli.

- Önemli: Formaların üzerlerinde ve kumaşlara işlenmiş pek çok güzel detay, figür, yazı vs... olabilir. Formaları daha özel yapan pek çok detay formalarda bulunabilir. Biz sadece kabaca çıplak hallerini çizdik. Diğer ince detayları bilmek çok zor.

----


- Şampiyon olduğumuz için seneye takımımız Türk Bayrağını göğsünde taşıyacak. Bizim tahminimiz göğsün sağ kısmında Nike armasının üzerinde olacağı yönünde. Türkiye Kupası kazanan takımların bayrağı ortaya koyduğunu görmüştük ancak şampiyon olan takım hiç ortaya koymadı. Bu da tabi ki sadece tahmin. Bize kalırsa sağ tarafta Nike'ın üzerinde olacak.

- Renkler orijinal renklerimiz olacak. Bu seneki gibi açık değil, Özhan Canaydın döneminde belirlenmiş gerçek renklerimiz kullanılacak.

Fontlar büyük ihtimalle değişir. Bu konuda bilgi sahibi değiliz. Ancak her sene olduğu gibi bu sene de değişir.

- Uzun kollu formalar ilk etapta olmayacak. Bana kalırsa hiç olmayacak. Ancak çok istek gelirse kulüp tıpkı bu seneki Muslera forması gibi bir kıyak yapabilir.

- Kombinasyonları bilmiyoruz. Fakat bu sezon bazı maçlarda gerçek kombinasyonu (parçalı-beyaz şort-kırmızı çorap) kullanmamız umut verici. Seneye parçalı formada gerçek kombinasyon kullanılabilir. Beyaz formanın ise hem beyaz, hem de kırmızı şortu olursa tadından yenmez.

- Son olarak formalar Temmuz Ayı'nda tanıtılacak. İkinci yarısında muhtemelen.

* İlk çizim forum ekibimizden sevgili Burak'a aittir. 2.si Erkut Çelik tasarımlarıdır.


* Tek çizimler yine forumdan Phoenix1905'e aittir.

Örnek çizimlerimiz bu bilgilere göre güncellendi. Yeni bilgiler gelirse yine çizeriz. Ancak o çizimlerin sadece örnek olduğunu idrak etmeniz lazım. Hala yeni sezon formalarımız bunlar olacak diye bu örnek çizimler ortalarda dolaşıyor. Bizi de zor durumda bırakmayın, kendinizi çizimlere çok fazla inandırmayın. Alınan bilgilere göre ve Nike'ın güncel kalıp ve tasarımlarına göre TAHMİNİ olarak çiziyoruz bu formaları, gerçek formalar ile birebirini tutturmamız zor sizin de anlayacağınız gibi. Fakat olabildiğince yakın çizmeye çalıştık.


----


GELECEK SEZON FORMALARI İLE İLGİLİ GEÇMİŞ YAZILARIMIZ


20 MAYIS 2012 - GELECEK SEZON FORMA DUYUMLARI (3rd HAKKINDA)

21 NİSAN 2012 - GELECEK SENEYE 3 FORMA

16 NİSAN 2012 - 2012-2013 SEZONU FORMA DUYUMLARI

8 NİSAN 2012 - 2012-2013 SEZONU FORMA DUYUMLARI

5 MART 2012 - NIKE'TAN SIZAN FORMALAR HAKKINDA

5 MART 2012 - NIKE'TAN SIZAN BEYAZ VE SİYAH FORMA

5 MART 2012 - NIKE'TAN SIZAN ÇUBUKLU FORMA

4 MART 2012 - 2012-2013 SEZONU TAHMİNİ PARÇALI FORMA

5 ŞUBAT 2012 - 2012-2013 SEZONU İLK FORMA DUYUMLARI

(Yazılara ulaşmak için üzerlerine tıklayın)

17 yorum :

The Champ dedi ki...

parçalının sırtı düz olmasında...

Blade Runner dedi ki...

I hope at least the Home shirt will be available in long-sleeve.

ismailinc dedi ki...

TFF Forma yönetmeliğinde yazılana göre, Türk Bayrağı nın kalbin üstüne gelecek şekilde olması gerekiyor.

Son 3 sezonda FB, BJK (Adidas) ve Bursa (Puma) bu şekilde yaptı. Sadece Trabzon ortaya koydu bayrağı. Bunun sebebi de muhtemelen Nike ile çalışmaları. Neden derseniz, bayrak -bize göre- sağa alındı mı, logo sol tarafa kaydırılıyor adidas ve puma da. Ekipman logoları ise ortaya. Nike ortaya geçmeyeceği için (tasarım olarak kötü durur zaten), kendini -bize göre- sola, takım logosunu sağa, türk bayrağını da ortaya koyuyor. Orta bölümde takım logosuna pek alışık olmadığımızdan belki de birazda böyle bir tasarım ortaya çıkıyor.

Gelecek sene, Türk bayrağını biz de ortada göreceğiz formalarımızda diye tahmin ediyorum.

Cihan dedi ki...

temmuz cok cok gec. avrupada cogu takim formalari tanitti, satisa bile cikardi. ustelik sampiyon da olmusuz, simdi en azindan bir tanesi satisa sunulsa cok mantikli olurdu.
tabi turkiye ve mantik pek yan yana gelmeyen iki ayri uc.

KINGELVIS dedi ki...

Yine ters parcalı yaparlarsa benim için olay bitmiştir isterlerse ipek kumaş kulanılsın .Hadi gecen sene hazır kalıp dendi olmadı ama bu sene oturulup özel olarak tasarlandı, formayı tasarlayan ekip hiç mi araştırma yapmadı bu kulübün simge forması nedir ne değildir diye.
Ayrıca Türk bayrağı olayına Metin okatay parcalasında ki arma gibi alternatif cözüm bulunulabilir

Selocan dedi ki...

Bayrağın şekli ve boyutları standart olmak zorunda. Değiştirilemez. Metin Oktay formasındaki gibi kullanılamaz yani.

GeniuS dedi ki...

benim en büyük sıkıntım o sarı yaka, yaka çift renkli ya da beyaz olsa efsane olabilecek bi formayken o şekilde harcanacak, renkleri ters koymaları da sıkıntı, ama yaka benim için daha önemli, türk bayrağı ve nike ambleminin altlı üstlü olması da berbat gözüküyo, bayrak umarım ortada olur, diğer formalar güzel gözüküyo...

recedag dedi ki...

eğer yakalı tasarım yapılırsa bayrak logosu ortaya konulamaz; bence nike logosunun üstüne konulacaktır, çünkü göğüs bölgesinde başka logo yerleştirilecek yer yok. trabzon'un türkiye kupasını kazandıktan sonra bayrağı ortaya koymasının sebebi yönetmelikte öyle yazmasından dolayı. şampiyon olan kalp üstüne, türkiye kupasını alan ortaya koyar normalde. adidas'ın kalıplarında marka logosu ortada olduğu için bayrak ve arma kenarlarda oluyor formalarda. nike kalıplarında ise logo göğüsün sağında oluyor ve yakalı tasarımda bayrak logosun ortaya koymak mümkün değil. 2006'da şampiyon olduktan sonra 2006-2007 formalarında taraftara satılan formalarda bayrak sağ taraftaydı ama maç formalarında tam tersiydi çünkü federasyon katıydı yönetmelik konusunda. 2008 şampiyonluğundan sonraki sezon 2008-2009 formasında ise hem maç formalarında, hem taraftara satılan formalarda bayrak sağ taraftaydı. federasyon artık çok sıkı tutmuyor bu yönetmeliği, tasarım konusunda sıkıntı yarattığı düşünülüyorsa kulüplere izin veriyor bayrak yeri değişimi konusunda. mesela 2005'teki yüzüncü yıl adidas formalarının 2005-2006 sezonunda da kullanılacağı söyleniyordu ama yakadan ötürü bayrak ortaya konamadığı için yeni kalıplardan üretilmişti parçalı diye hatırlıyorum. beyaz formanın göğüsünün ortasına bayrak logosu yapıştırılarak 2004-2005'te ikinci devre kullanılan forma kullanılmaya devam edilmişti. hatta 2005-2006 sezonunda futbolcu formalarında bayrak logosu vardı sadece, taraftara satılanlarda yoktu bayrak logosu.

yusufgs dedi ki...

Elit kategori falan filan bunlar güzel şeyler ama tam parçalı forma üretmek o kadar mı zor.

Bir de polo yaka forma beğenmeyen bir benim herhalde!

calibra dedi ki...

Tebrikler Selocan!!
Çalışmalar için...

talaymanb dedi ki...

allahaskına siyaha dair birsey olmasın formada!! örn: swoosh

aydın özer dedi ki...

bunlar yada başkaları. bu seneki formalar şahaneler. çıksınlar diye 4 gözle bekliyorum. bence bu sene her galatasaraylının gönlü rahat olsun. yakışanı gıyecegız..

AntaRes dedi ki...

yusufgs'ye katılıyorum. Neden yaka abi? Toplantıya mı gidiyoruz allahaşkına.
parçalı dediğin zaten "V" yaka olmaz mı? "yakalı her parçalıya, GS kravat hediye" promosyonu da olsun o zaman.
Kaliteli formalar olacağını tahmin ediyorum.
Elitiz, evet. Kalitede problem olmaz ama yine parçalıda dereyi geçemeyeceğiz gibi görünüyor.
Bu sene sarı formada olduğu gibi seneye "beyaz" favori, tonlanmış "kırmızı", extra tatlı olacak gibi görünüyor.
Ama bence duyumlar ne olursa olsun son ana kadar beklemek gerek. Ters köşe olmasın gene.
Bu arada Temmuz ayı lansmanına ben de "oha" diyorum. Bu ne kabiliyetsiz yöneticiliktir.
Şu an çıksa forma yetiştiremezler. Yazık...!

can alkan dedi ki...

carrefour mağazasında uzun kollu formalar satılmaya başlanmış
avrupada formalar indirime girmişken bizimkiler hala indirime girmedi
açıkçası 2011-12 parçalı formasının seneye de aynen kullanılacağından şüphelendim
böyle bir ihtimal yoktur umarım ?

alike03 dedi ki...

Taraftar daha cok Kaleci formasi talep ediyormus...
http://www.fanatik.com.tr/Musleraya-doymadilar_3_Detail_32_263678.htm

LaedyWeN dedi ki...

umarım parçalı haricindeki formalar değişir. Adidas tasarımlarına çok yakın her ne kadar Nike çok daha kaliteli malzeme kullansada.

bana göre elit kategori tasarımları bunlar olmamalı. barça , celtic, arsenal , man utd hepsine göz gezdirdim ..orjinal tasarım hepsi..

yukaridakiler nedense basit geldi gözüme çok.

bleed9 dedi ki...

Türkiye'de futbol formaları konusunda bilgi ve ilgi eksikliğinde bu kadar detaylı araştırma ve yazılar yayınlamanız çok güzel, tebrik ederim. Galatasaraylı değilim, bir forma koleksiyoncusu olarak sitenizi takip ediyorum. Benimde söylemek istediğim bir kaç konu var, Türkiye'de Milli Takım ve Muslera dışında şuana kadar hiç bir takım maç forması kullanmadı. Adidas, Nike, Puma ve diğerleri Replica dediğimiz formaları takımlara giydirdi. Yazınızda belirttiğiniz gibi bu sezon Galatasaray futbol takımı, maç forması kullanır mı bilemem ama maç formasının storelarda satılması zor gözüküyor. Avrupadaki büyük kulüplerin storelarına baktığımızda çoğu takım maç forması satışı yapmamakta. Özellikle İngiliz takımlarının storelarında maç forması satılmamaktadır. İtalyan takımları genelde maç forması satışı yapan takımlardan. Tabiki maç formaları bir şekilde satılıyor ve piyasada bulunuyor ama demek istediğim bir Manchester United'ın Megastore'una gittiğinizde maç forması bulamamanız. İtalyadaki örneklere baktığımızda geçen sezon Replica formalar 79€ dan satışa çıkmışken, maç formaları 119€ dan satılıyordu. Forma üreticisi aynı da olsa satış politikaları her ülkeye göre farklılık göstermekte. Örnek vermek gerekirse Nike kullanan iki takım ele alalım, İtalya'dan Juventus ve İngiltere'den Manchester United. Juventus Store'da 3 tip forma satışa çıkmaktadır. Kalite sırasına göre Maç forması, Replica forma ve Türkiye'de taraftar forması denilen Stadium forması. Manchester United'a baktığımızda store'da sadece tek tip forma satılır, o da Replica formadır. Bir piyasa araştırması yapmadım ama Türkiye'de maç forması satın alacak insan sayısının çok olacağını düşünmüyorum. Aradaki fiyat farkı, tribün kültüründeki farklılık vs gibi sebepler belki satılmasına engel olabilir.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır