Bu Blogda Ara

16 Nisan 2012 Pazartesi

2012-2013 SEZONU FORMA DUYUMLARI VOL: 3.1


Bir önceki, duyumları paylaştığımız yazıda Galataaray'ın beyaz detaylı parçalı formayı seçmediğini, Nike'ın bir diğer bizim için tasarladığı sarı renk polo yakalı formayı seçtiğini yazmıştık. Ancak çizim işini sonra hallederiz deyip unuttuk. Forumdan "roaw (Fatih Yıldırım)" isimli üyemiz son duyumlara göre parçalı formayı tahmini olarak çizdi. Biz de burada yayınlayalım ki, ne kadar yazsak da çizim her şeyi çok daha güzel anlatıyor.

Forma görüldüğü gibi 4 parçadan oluşacak. Tam Parçalı değil. 4 parça dediğimiz tip; kolların önlü arkalı aynı renk ve gövdenin de aynı tarafa gelen sırt kısmı ile aynı renk olması. Yakalar sarı olacak diye bir duyumumuz var, 1996-1997 sezonunda olduğu gibi... Nike'ın en popüler yakalı kalıbı yukarıdaki kalıp. Fransa kalıbı, ayrıca gelecek sezon Santos'un da kullanacağı kalıp. Yani güncel. Bu sebeple bu kalıbın olacağını tahmin ediyoruz. Fakat yakalı başka bir kalıp da kullanılabilir.

Belki de en önemli konu en az bilineni. Renkler ters mi, yoksa olması gerektiği gibi düz mü ? Yani kırmızı gövde tarafı armanın üzerinde mi olacak (Bu doğru olanı) ? Yoksa Nike armasının üzerinde mi ? Bunu bilemiyoruz. Fakat kulübün de renkleri 3 senedir yanlış yere koyması beni umutsuzluğa sürüklüyor. Sanki ters olacak gibi.

Çizimler tamamen duyumlara göre TAHMİNİ olarak çizilmiştir. Formalarımız bunlardır demiyoruz. Biz kaynaklarımızdan aldığımız bilgileri yazıyoruz sadece. İki sene önce 4 formayı da 5 ay öncesinden bilmiştik, geçen sene patlamıştık. Artık inanıp inanmaması size kalmış.

*Sevgili Fatih'e de çok teşekkür ederiz.

3 yorum :

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Umarım bu kalıpta olur, gerçekten çok güzel duruyor. Yaka ve kol içleri beyaz olabilirdi diyorum sadece. Bir de tam parçalı olmadığı için kol içleri -sarıya kırmızı, kırmızıya sarı gibi- kolun ters rengi de olabilir. Tam parçalı hasretimiz sönmedi hala ama buna da şükür diyelim.

Geçen sene konusunda kendinize haksızlık etmeyin. Özellikle geçiş dönemi olduğu için hem dedikodu çoktu, hem de sizin yakalamış olduğunuz çalışmaların bu senenin hazırlıkları olduğu da belli oldu. Üstelik bu blogun misyonu "bir sonraki yıl formalarını en doğru tahmin etmek"ten ziyade formalar ve forma kültürü hakkında bilinçlendirmek olduğunu düşünüyorum. Formaları önceden görmekse işin kreması :) İyi ki varsınız :)

Selocan dedi ki...

Çok teşekkür ederiz. Esasında senin yorumun bizim özetimiz zaten. İnsanlar bizi gelecek sezon formalarını yazan bir blog olarak görmekten vazgeçmeli. O bizim çok çok geri planımızda kalan bir konu. Biz bu gelecek sezon duyumlarını "madem biliyoruz, insanlar bize bir şeyler söylüyorlar, takip eden herkesin de bilmeye hakkı var" mantığı ile yazıyoruz. Esas amacımız hiçbir zaman gelecek sezon formaları üzerine kurulu olmadı.

Bunu yazdığın için ayrıca teşekkür ederim. Anlaşılmak güzel şey.

KINGELVIS dedi ki...

Umarım doğru parcalı yani armanın bulunduğu parca kırmızı diğer taraf sarı . Belki Metin Oktay formasında ki Türk bayraklı armayı kullanırlar formada o zaman forma 8 parcalı olmasa bile evladiyelik forma olur :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır