Bu Blogda Ara

14 Haziran 2012 Perşembe

2012-2013 SEZONU FORMALARI VE GENEL BİLGİLER

Yazıda gördüğünüz bütün görseller ve bilgiler kendi kaynaklarımızdandır. Dışarıdan kaynak kullanmıyoruz ve fotoğrafların + çizimlerin üzerlerine kendi linklerimizi işlemedik. Lütfen kaynaksız kullanmayalım.

Yeni sezon formalarımızın fotoğrafları sızdı. Bu fotoğraflar eşliğinde bugüne kadar aldığımız duyumları tekrar bir derleyip yazalım.

- Sızan fotoğraflar gerçek fotoğraflardır. Resimlerde herhangi oynama yapılmamıştır.

- Fotoğraflarda Türk Bayrağı olmamasının sebebi, henüz o aşamaya gelmeden bu fotoğrafların çekilmiş olmasıdır. Sanıyorum bayrak burada basılıyor ya da henüz basılmamışken bu fotoğraflar çekilmiş.

- Fotoğraflardaki formalar GSStore'da satılacak olan versiyonlardır. Maç formalarında, yani futbolcuların giyeceği formalarda performans arttırıcı T bantlar ve Laser delikler olacaktır. O formalar Store'larda satılmaz, ancak Nike mağazalarında satışa sunulabilir. Maç formaları 250 lira civarında olacaktır, ancak Store'da satılan ve fotoğraflarda gördüğünüz formaların fiyatı 119 lira civarı olacak.

- Satılacak olan formalar ile maç formaları arasında kumaş kalitesi çok farklı değil. Ancak maç formalarında havalandırma ve dikiş teknolojisi daha iyidir.

- En üst kumaş kalitesinde formalar giyeceğiz. Barcelona, Manchester United gibi takımların formaları hangi kumaştan ise bizim formalarımızda aynı teknolojiden yapılma kumaşlardan üretilecek. Ne giyiyorlarsa biz de onları giyeceğiz.

- Galatasaray Nike'ın en üst kategorisi olan 20 küsür takımlık premium kategorisinde. Sadece formaların en üst kalitede olması değil, yan ürün çeşitliliği ve dünya pazarında yer almamız da bu kategorinin getirdiği öncelikler.

Şimdi formalara tek tek bakalım;

PARÇALI







- Forma tam parçalı değil. Kol kısımları önlü-arkalı tek renk ve sırt kısmında da numaraların olduğu bölgede kırmızı bir düzlük var. Kol uçları ve yakaların zıt iki renk parçadan oluşması güzel bir detay.

(Sırt kısmı bu şekilde olacak. Yazı ve numara karakterleri tamamen bizim uydurmamız, ancak formanın arka kısmı bu şekilde gözükecek)

- Gövde renk dizilimi doğru. Yani armanın olduğu taraf kırmızı gövde parçasıyla oluşturulmuş. Son 3 senede yanlış olan ters dizilimi giyiyorduk, bunun düzelmesi de güzel olmuş.

- Forma Fransa Euro 2012 dış saha formasının kalıbından.

- Arkasının düz olma sebebi UEFA kuralları gereği. Formamızdaki kırmızı koyu, sarı ise açık renk olarak kabul ediliyor. Bu sebeple koyu ve açık herhangi bir font parçalı görünümde kullanılamıyor. Eğer iki rengimiz de koyu renk kabul edilseydi açık fontla, açık renk kabul edilseydi koyu fontla parçalı sırt tasarımı bozulmadan isim ve numaraları işleyebilecektik. Ancak yine de;

- Burada taraftarın günahı nedir ? Takım maçlara bu şekilde çıksın, ancak satılan formaların sırtının parçalı olması gerekirdi. Kulübümüz UEFA kuralları gereği bir daha asla gerçek forması olan sırtı da parçalı görünümlü forma giyemeyecek mi bir daha ? Böyle saçmalık olmaz. Ya Adidas'ın bize daha önce yaptığı gibi Avrupa maçlarına özel arkası düz parçalı da yapılsın, ya da en azından taraftarlara bu şekilde satılmasın formalar.

BEYAZ




- Beyaz forma da yine aynı kalitede, en üst düzey kumaş kalitesinde. Formanın daha önce paylaştığımız bilgiler ile benzerlik gösteren soldan aşağıya doğru inen ince kırmızıların çevrelediği sarı kalın bir bandı var. Aynı görünüm koldaki bir parçaya da uygulanmış.


- Formanın iç yaka kısmında İlklerin ve Enlerin Takımı Galatasaray yazısı ve Galatlar arması mevcut.

KIRMIZI



Henüz fotoğrafı sızmamış olan bir 3. formamız daha var. Kırmızı forma. Bizim aldığımız bilgilere göre kırmızı formada renk tonları ile oluşturulmuş parçalı bir görünüm olacak. Siyah V yakalı ve siyah kol uçları olması muhtemel. Yukarıdaki çizim aldığımız duyumlara göre TAHMİNİ olarak çizilmiştir. Formamızın bu olacağı kesin değildir. Bir ihtimal yine siyah V yakalı ancak düz bir forma olması da gündemde.

KALECİ FORMALARI

Kaleci formaları ile ilgili bir duyumumuz yok, satılıp satılmayacağını da bilmiyoruz. Bana kalırsa satılmalı. Bu sene Muslera forması satışa çıktığı ilk gün bitti. Kulüp değerlendirmeli.

AYRICA;

- Formalarımızın tamamında formaya dikilmiş kumaş armalar mevcut, ayrıca yıldızlar da yine dikiş.

- Her formanın ense kısmında Galatasaray yazısı basılmış. Bu sene özel takımların tümünde bu basımı aynı yazı karakteri ile göreceksiniz.

- Şampiyon olduğumuz için seneye takımımız Türk Bayrağını göğsünde taşıyacak. Bizim tahminimiz göğsün sağ kısmında Nike armasının üzerinde olacağı yönünde. Türkiye Kupası kazanan takımların bayrağı ortaya koyduğunu görmüştük ancak şampiyon olan takım hiç ortaya koymadı. Bu da tabi ki sadece tahmin. Bize kalırsa sağ tarafta Nike'ın üzerinde olacak.

- Renkler orijinal renklerimiz olacak. Bu seneki gibi açık değil, Özhan Canaydın döneminde belirlenmiş gerçek renklerimiz kullanılacak.

Fontlar büyük ihtimalle değişir. Bu konuda bilgi sahibi değiliz. Ancak her sene olduğu gibi bu sene de değişir.

- Uzun kollu formalar ilk etapta olmayacak. Bana kalırsa hiç olmayacak. Ancak çok istek gelirse kulüp tıpkı bu seneki Muslera forması gibi bir kıyak yapabilir.

- Kombinasyonları bilmiyoruz. Fakat bu sezon bazı maçlarda gerçek kombinasyonu (parçalı-beyaz şort-kırmızı çorap) kullanmamız umut verici. Seneye parçalı formada gerçek kombinasyon kullanılabilir. Beyaz formanın ise hem beyaz, hem de kırmızı şortu olursa tadından yenmez.

- Son olarak formalar Temmuz Ayı'nda tanıtılacak. 5-15 Temmuz arası olabilir.

SON OLARAK;

Yukarıdaki sızan fotoğrafların maç forması olmadığını ve T bant, Laser delikler gibi maç formasına özgü detaylar içermediğini yazdık tepede. Forum üyelerimizde Utkan (Victorieux) bizler için maç formalarının nasıl gözükeceğine dair çizimler yaptı. Parçalı ve Beyaz forma sızan fotoğraflara göre, Kırmızı ise bizim verdiğimiz bilgilere göre TAHMİNİ olarak çizilmiştir.




Galatasaray'ın Nike'ın özel kategorisinde olduğunu söyledik. Özel kategorideki takımlara Nike pek çok forma tasarlar ve prototip olarak bunları üretir. Kulüp de içlerinden istediği bir tanesini seçer. Yukarıdaki fotoğraflar gerçek fotoğraf olmasına rağmen bir ihtimal prototip olan formalar olma ihtimalleri de var. Yani Parçalı ve Beyaz için %100 bunlar olacak demek yanlış olur. Ancak bizim 5 aydır verdiğimiz bilgiler ile de bu fotoğrafların örtüştüğü düşünülürse ben çıkacak olan formaların bunlar olabileceğine ikna oldum. Yine de resmi tanıtım yapılmadan kimse kendisini kaptırmasın.

Bu blog tamamen kendi kaynaklarını kullanır. Verdiğimiz bilgiler de, duyumlar da, çizimler de, fotoğraflar da, yani şu başlıkta ve geçmiş başlıklarda gördüğünüz herşey tamamen bizim blogun kendi kaynaklarından çıkmadır. Dışarıdan bilgi ve görsel almıyoruz. Bu sebeple etrafta bu ve önceki başlıklarda kullandığımız bilgileri bizi kaynak göstermeden kullanan varsa lütfen bize haber verin. 


Pek çok sitenin, blogun aksine sızan fotoğraflarımızda link bulunmamaktadır. Üzerinde link ile kaplanmamış şekilde yeni sezon Parçalı ve Beyaz formaların fotoğrafları ilk kez ve sadece bu blogda paylaşılmıştır. Bizler de sizler için formaları linklerle kaplamayıp, temiz şekilde servis etme kararı aldık, ancak lütfen hem fotoğrafları, hem çizimler, hem de bilgileri kaynaksız kullanmayın.

İlk defa Şubat Ayı'nda bilgi paylaşmaya başlamıştık. 5 aydır verdiğimiz bilgilerin tamamı ufak detaylar haricinde bu fotoğraflara bakarsak tutmuş gözüküyor. Bundan sonra yapabileceğimiz tek şey resmi tanıtımı beklemek. Bu 5 ay önce başladığımız Gelecek Sezon Forma duyumları bilgisi bölümünde tarih tarih ne yazdığımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Üzerlerine link işlenmemiş olan temiz fotoğrafları bize ulaştıran ekip üyemiz Mert Çelik'e, maç formalarını bizler için çizen forum üyemiz Utkan'a (Victorieux) Parçalı formanın sırttan görünüşünü çizen yine ekip arkadışımız Erkut Çelik'e Çok teşekkür ederiz.



GELECEK SEZON FORMALARI İLE İLGİLİ GEÇMİŞ YAZILARIMIZ


20 MAYIS 2012 - GELECEK SEZON FORMALARI İLE İLGİLİ KISA KISA


20 MAYIS 2012 - GELECEK SEZON FORMA DUYUMLARI (3rd HAKKINDA)

21 NİSAN 2012 - GELECEK SENEYE 3 FORMA

16 NİSAN 2012 - 2012-2013 SEZONU FORMA DUYUMLARI

8 NİSAN 2012 - 2012-2013 SEZONU FORMA DUYUMLARI

5 MART 2012 - NIKE'TAN SIZAN FORMALAR HAKKINDA

5 MART 2012 - NIKE'TAN SIZAN BEYAZ VE SİYAH FORMA

5 MART 2012 - NIKE'TAN SIZAN ÇUBUKLU FORMA

4 MART 2012 - 2012-2013 SEZONU TAHMİNİ PARÇALI FORMA

5 ŞUBAT 2012 - 2012-2013 SEZONU İLK FORMA DUYUMLARI

(Yazılara ulaşmak için üzerlerine tıklayın)

19 yorum :

arda dedi ki...

İnşallah kırmızı forma buradaki çizim gibi olur. Bunun gibi sade bir kırmızı veya siyah forma olursa bu sezon alacağım tek forma kırmızı veya siyah forma olacak.

Parrhesiastes dedi ki...

parçalı sırt kısmı çok büyük hayal kırıklığı be abi ağlayacağım süper bi formaya yakışmadı

emreabi dedi ki...

şortlardaki nikon yazısını unutmuşunuz onlarıda yazında bi nasıl görünüyo bakak

Mümin İmer dedi ki...

Beyaz formalar Avustralya ve Hong Kong milli takımlarının iç saha formalariyla neredeyse aynı. Ufak tefek detaylar haricinde çizgi ve kol detayı benzer.

NDishe dedi ki...

foruma girip bakmak istiyorum ama forum açılmıyor bakım mı var acaba ?

muli dedi ki...

bugünkü amk gazetesi 22.sayfada blogumuz tarafından yapılan çizim kullanılmış kırmızı forma tanıtımı için.sol alt köşe:)

Mert dedi ki...

@NDishe Forumda küçük bir sorun var, en yakın zamanda düzeltilecek. ;)

NDishe dedi ki...

@MertÇelik anladım. sorun büyükse bu işlerle ilgilenen dostum var size yardımcı olabilir.

Selocan dedi ki...

Yok abi problem buyuk degil de host ve ilgilenen adamnin bir vurdumduymazligi var, ben koklu bir degisim yapacagim zaten. Yakinda hicbir problem yasanmayacak. Eyv sagolasin

arda dedi ki...

Formaların ikisi de özel tasarım değil. İkisi de milli formalardan alınmış. Parçalının kalıbı, beyazın ise tamamı aynı milli formalarla. Benim anlamadığım nike elit kategorisinde diyorsunuz anladım kağıt üzerinde öyle olabilir ama bizden başka hangi takıma böyle kalıplar kullanılıyor başka takım yoktur bence. Barcelona, Man Utd., İnter, Athletico Madrid, PSG hatta Porto bile özgün tasarımlar kullanıyorlar. Bu sorun ya nike'ın önem vermemesi ya da kulüpteki forma seçenlerin dikkatsizliği herhalde. Tabi ki genel kalıplar kullanılabilir (kol ve yakalardaki detaylar) ama umarım gelecek sezonlarda tamamen özgün tasarımlar görebiliriz.

Selocan dedi ki...

@arda

Parçalının nesi özgün değil ? Ya da hangi milli takım Parçalı forma kullanıyor da biz ondan almışız ? Çubuklu Atletico forması çok özgün de, parçalı olunca mı iş değişiyor. Şu formayı hangi takımda gördünüz başka da özgün gelmedi, orasını anlamadım ben. Mesele kalıp ise Barcelona da 20 küsür takımla aynı kalıbı kullanıyor. Mesele tasarım ise Parçalı formayı ben başka hiçbir takımda görmedim ama Atletico gibi çubuklu çok takım gördüm.

arda dedi ki...

Tabi parçalı forma yapacaklar. Yok bir de onu yapmasalar tam olur. Benim demek istediğim diğer büyük takımlarda daha özenli tasarımlar yapılıyor. Örneğin bizim beyaz formamız Hong Kong milli formasının benzeri değil "aynısı". Sadece renkleri değiştirmişler allah razı olsun o kadar uğraşmışlar. Sen git kolaysa Barcelona, Manchester United veya Juventus'a Hong Kong forması yap olay çıkar kimse de o formayı almaz.

victorieux dedi ki...

@arda

allahaşkına git bu seneki porto,psg ve atleticonun formalarına bak.arasında tasarım farkı görürsen bana gel.keşke barcelonaya da hong kong formasından yapsalardı.bu kadar iğrenç formalar giymek zorunda kalmazlardı

arda dedi ki...

Barcelona'lı yetkililere haber verelim bundan sonra sen seçersin formalarını. Ben ne diyorum sen ne diyosun allah aşkına.

GÜN KARAGÖZ dedi ki...

Yeni formalar ne zaman cikiyor? Store larda formalar kalmamis, 15inden sonra yeni formalar gelecek diyorlar ama 15inden sonra baya bir genis aralik!

meistra dedi ki...

geçen eminönünde gördüm beyaz formayı dedim böyle formamız yok diye ama burda görünce anladım adamlar bizden önce çıkarmışlar formaları :)

meistra dedi ki...

geçen beyaz formayı eminönünde gördüm adamlar aşmış arkadaş , ben öyle bir forma olduğunu burdan öğrendim.

cihatsamil dedi ki...

Çok başarılı çok güzel

Ali Aydoğdu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır