Bu Blogda Ara

28 Ocak 2013 Pazartesi

İÇ VE DIŞ SAHA FORMALARINDA BENZER TASARIM DETAYLARI

10 gün önce yazdığımız yazıda renk uyumundan bahsetmiştik, şimdi de detay konusunun üzerinden geçelim.

Aynı sezonda takımımızın kullanacağı 2 formanın benzer tasarım detaylarına sahip olması hoş olur sanki. Bunu yapan takımlar var. Örneğin Aston Villa Nike kullanırken aynı sezonda her iki formasının yanına da kareli desen koymuştu. Aynı şekilde, aynı renklerde... Bu bütünlük açısından güzel ancak daha dolaylı olarak da benzer detayları formalarda kullanabiliriz.


Ne yapılabilir ? Yine Aston Villa örneği ve PSV örneği ile ne demek istediğimizi anlatalım. Örneklerini verdiğimiz bu takımlar, fotoğraflarda birleştirdiğimiz iç ve dış saha formalarını aynı sezonda kullanmadılar. 1 sezon ara ile benzer detayları iç ve dış saha formalarına "dolaylı" olarak taşıdılar. Fakat Galatasaray bu dolaylı tasarım benzerliğini aynı sezon içinde yapsa daha başarılı olur diye düşünüyorum.


"Dolaylı" ne demek önce onu açalım; Aston Villa'nın 2010-2011 sezonunda kullandığı gibi aynı desenleri, aynı şekilde formaya koymak yerine, aynı desenler (örneklerdeki kareli desenler mesela) her 2 formaya farklı şekilde işlenebilir. PSV ve bu paragrafın yukarısındaki Aston Villa örneklerinde olduğu gibi... Bir de Galatasaray örneği verelim, bu sefer karelerden gitmeyelim.


Bir önceki yazıdaki çizimleri ile ortalığı yıkıp geçen forum üyemiz Kaan'dan (kerlonmoura) bu yazı için de yardım istedik. Sağolsun kırmadı ve yazının/fikrin temasına uygun Galatasaray formaları çizdi bizler için. Örnekte de görüldüğü gibi koyu-açık ton farklarından oluşan detay özelliği ve iç sahadaki çapraz desenin dış sahada sarı-kırmızı detay olarak formada kullanılması her iki formayı birbirine bağlamış. Bütün bu örneklerden yola çıkarak aynı sezonda renklerin veya benzer tasarım detaylarının iç ve dış saha formalarında kullanılması bizce şık bir bütünlük olur.

5 yorum :

Kimyager dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kimyager dedi ki...

Çok iyi fikir. İnşallah önümüzdeki sezon için formalarımızda uygulanır. Ayrıca çizilen Gs formaları muazzam olmus. Kaan'ın eline sağlık.

Cihan dedi ki...

Parcali mukemmel olmus. Kelimeler yetersiz.

Mert dedi ki...

Kaan tapacağım sana abi, nedir bu güzellik yahu.. Şu son 2 yazıdaki 4 formanın hepsi de birbirinden şık, birbirinden güzel! :)

Mert dedi ki...

4 değil pardon, 6! :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır