Bu Blogda Ara

7 Ocak 2013 Pazartesi

KADIN BASKETBOL FORMALARI HAKKINDA


Erkek Basketbol Takımı'mız formalarına kavuşmuştu geçtiğimiz aylarda, ancak Kadın Takımı'nda sıkıntı hala sürüyordu. Dün oynanan Türkiye Kupası Final'inde Kadın Basketbol Takımı ilk defa Champion formalar ile sahaya çıktı. Orijinal Champion formalar ile...

Kadınlar sezon boyunca maçlara beyaz ve kırmızı geçici formalar ile çıktılar, bu formaları zaten takip edenler görmüştü. Üzerlerine Champion logosu basılmış geçici 2 forma ile mücadele ettiler bunca zaman. Ancak henüz sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında ilk defa Champion'ın bizim için hazırladığı parçalı formaları görme şansımız olmuştu. En azından biz öyle düşünüp ŞU yazıyı yazmıştık. Fakat durum biraz farklıymış. Bir kaç ay önce görücüye çıkan parçalı forma da geçici formamızmış.

Ben farketmemiştim, fakat twitter takipçilerimizden Sevgili Sami Koçak sezon başında gördüğümüz parçalı formamızın da geçici olduğunu ve esas formanın dün oynanan Türkiye Kupası Final maçında giyilen forma olduğunu iletti.

Eski-Yeni

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda gördüğümüz parçalı forma ile dünkü maçta giyilen formaya bakınca fotoğraflardan bile esasında kalite farkı anlaşılıyor. Dünkü esas formamız, yine tıpkı Erkek Takımı forması gibi, delikli kaliteli kumaştan yapılmış. Ayrıca renkler ile de oynanmış ki, iyi ki oynanmış. Bu renkler -tam tonları anlayamasak da- diğerinden daha doğru. Renk konusuna zaten basketbol şubesinin ilgililerinin çok dikkat ettiğini biliyoruz. Bunun dışında; kalıp, kol-yaka detayları ve detay renklerinde bir değişiklik yok. Kalitesi arttırılmış ve renkleri düzeltilmiş sadece. Şekli şemali ile oynanmadan bile bu farklılıklar formayı bambaşka yapmaya yetmiş bence.

Bu sene Champion formalarda sıkıntı olduğu ortada. Ancak şunu da belirtmek lazım. Futbol takımımız Nike ile 2011 Şubat Ayı'nda anlaşmıştı, yeni sezona 6 ay varken. Bu durumda dahi 2011-2012 sezonunu hazır formalar ile geçirmiştik. Champion ile yapılan anlaşma ve lig başlangıcı arasındaki süre daha kısa, bu sınırlı zamanda Champion'ın yeni sezon formalarını yetiştireceğini düşündük hepimiz, futbolda bu durumu sorun etmemişken, basketbolda biraz daha sabırsız davrandık. Ancak süreç aynı süreç ve yetişmesi olanaksızmış demek ki. Champion geçici formalar temin etti bize, ancak bunların kalitesinin iyi olmasını bekledik, bu da olmadı -tıpkı futbolda olmadığı gibi- Champion ile bu sezonu yine tıpkı futbolda olduğu gibi tamamen geçici formalar ile geçirebilirdik ancak Erkekler'de daha önce, Kadınlar'da ise yeni yılın ilk günlerine esas formaları yetiştirdi Champion.

Aksaklıklar oldu, gecikmeler oldu, sonunda kadınlarımız da formalarına kavuştu. En azından parçalı formaya. Kısa sürede beyaz ve kırmızı formaların da "esasları" gelir. Bu sene böyle oldu, seneye yaşanmayacak bu sıkıntılar. Benim genel görüşüm ve formalara bakınca gördüğüm Champion'ın iyi ve kaliteli formalar yaptığı. Errea ile karşılaştırınca en azıdan... Bu gecikmeler bir kenara bize yakıştığını düşünüyorum. Fotoğrafları büyütüp kumaş kalitesine de yakından bakmanızı tavsiye ederim.

Hazır konu basketboldan açılmışken, kısa zaman sonra Champion marka basketbol formalarının mağazalarımızda satışa çıkacağını da öğrendik. Tam tarihi bilmiyoruz ancak bu ay içinde satışa çıkacağını tahmin ediyorum. Yani sezon bitmeden formalarımızı alabileceğiz. Fiyatlar konusunda ise bir bilgimiz yok.

Sami Koçak'a da tekrar teşekkür ederim bilgilendirmeler için.



2 yorum :

rtsbora dedi ki...

Ben hala forma fontlarının neden geçen yılki Errea formalar ile aynı olduğunu anlayamadım? Basketbolda da voleybolda da bire bir, aynı fontlar kullanılmış.

http://img407.imageshack.us/img407/7084/gsbasketbol.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/7894/gsvoleybol.jpg

KINGELVIS dedi ki...

Fontların aynı ve dizayn olrak kötü olması parcalınında gecen sneki parcalı dizaynıyla aynı olması eksi yönleriş.Seneye bence göze hoş gelen daha estetik font kullanılırsa daha iyyi olur benim bu sne ensevdiğim forma kırmızı forma oldu http://b1301.hizliresim.com/15/d/hvw75.jpg
seneyede cleveland cavaliers ın kırmızı formasına benzer sadelikte bir forma yaparlarsa cok şık olur
http://b1301.hizliresim.com/15/d/hvw84.jpg hatta şorta c nin olduğu yere aslan figürü olabilir
Bir de turunçuya kaçan tok sarı yaptılar mı tadından yenmez

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır