Bu Blogda Ara

18 Ekim 2012 Perşembe

KADIN BASKETBOLDA PARÇALI GÖRÜCÜYE ÇIKTI


Champion çok gecikti. Daha resmi sitede anlaşmanın yapıldığı bile duyurulmadı. Murat Özyer twitter'dan paylaşmasa kimin haberi olacaktı bu anlaşmadan ? Neyse, paylaştı ve 2 ay kadar önce, tıpkı voleybol gibi basketbolda da forma sponsorumuzun Champion olduğunu öğrendik. Resmi site herhalde formaların tanıtılacağı ilk günde anlaşmayı duyuracak. Neden bu kadar gizli saklı kaldı, soru işareti tabi.

Resmi tanıtım 20 Ekim'de olacak, haberi yine Murat Özyer elinde twitle biz meraklılarına duyurdu. Kulüp onu da duyurmamıştı henüz, gerçi bugün resmi sitede ŞÖYLE bir açılış var. Belki formalar ile alakalıdır, çözemedim.


Dün oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali'inde nihayet çok geç kalmış, ancak ne duyurulmuş ne de duyurulacağı gün duyurulmuş olan formalarımızdan birini görme fırsatını yakaladık. Sonunda ilk kez Champion marka basketbol formalarımızdan, ne mutlu ki Parçalı olanı görücüye çıktı.

Forma sade. Herhangi bir desen, detay gözükmüyor. Düz bir forma. Geçen seneki Errea'lar gibi beyaz yaka ve kol çemberi (ne demekse) detayları var. Arka arkaya iki sezon, başka marka formaların aynı detayları içermesi ilginç. Ben Champion'ın yerinde olsam bunu yapmazdım. Parçalı formada pek belli olmasa da düz formalarda göreceğimiz üzere formalar "özgün" değiller. Bize özel hazırlanmış tasarımsal detayları yok. Fazla işin bu kısmına girmeyeceğim, belki de düz formaları görünce yanılırım. Ancak onlar da bir görücüye çıksın, o zaman daha detaylı bahsedeceğiz zaten formalardan.


Parçalı forma kolları görmezden gelirsek Tam Parçalı. Yani sırt ve ön bölümlerinin sağ-sol kısımları zıt olarak renklendirilmiş. Bu detay oldukça başarılı. Muhtemelen kulüpten birileri bu şekilde olması gerektiğini iletmiştir. Bu da futbol formalarımız için umut verici. Ancak formanın yan kısmında ek bir parça var -iki beyaz dikişin ortasında-. Bu parça her iki tarafta da kırmızı renk yapılmış, bu sebeple formada pek hoş gözükmeyen bir asimetri mevcut. Gövdeye uygun; bir tanesi sarı, diğeri kırmızı renk olabilirdi o ek-yan parçaların.

Gerek kumaş olarak, gerekse kalıbın vücuda oturması açısından Errea'dan çok daha iyiler. Errea'nın parlak kumaşları pek hoş durmuyordu. Tabi bu kişisel görüştür.

Tanıtımı tekrar yazalım. 20 Ekim'de ligin ilk maçları öncesinde formalarımız görücüye çıkacak.

EDIT: Görücüye çıkmadılar. Hala yeni formalar yok ortada.

1 yorum :

KINGELVIS dedi ki...

gecen senenin errea parcalısına champion logosu basılmış gibi formanın parcalı olması dışında hiç bir albenisi yok.voleybol takımımızın formaları basket takımımzın formaları aynı renk tonunda değil gibi sanki.champion bende hayal kırıklığı yarattı.euroleague takımlarından Mapooro Cantu nun formalarını görünce zaten beklentimi düşürdüm cahampion kulüp takımlarına herhalde fazla özenmiyor.italya milli takımı formasının aynısını sarı- kırmızı- beyaz olarak tek renk cıkarsalardı aynı kalitede bundan dahi olurdu.basketbolda Nike diyorum başka bir şey demiyorum .f.ülker gibi bizde Nİke kalıbını kullanarak kendimiz forma üretsek daha yaratıcı daha güzel formalar cıkarabileceğimize eminim bu sene ki ilk izlenimlere bakarsak.Antalya BB maçında giyilen kırmızı formaya champion logosu basılıp kırmızı forma da bu diye tanıtılrsa hiç şaşırmıcam.numara fontlarıda yanlış görmediysem gecen seneden yazınızda belirttiğiniz gibi errea ya karşı tek artısı kalıplar olmuş 20 ekimde diğer formaları merak içinde bekliyorum .

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır