Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2013 Pazar

FÜMENİN İLK SINAVI


Dün yeni sezon hazırlık kampındaki ilk maçımız aynı zamanda füme formanın da ilk maçıydı. Tanıtıldığı zaman beğenenlerin yanında, basit bulanlar ve beklentilerini karşılamadığını söyleyenler de epey fazlaydı. Formaları futbolcu üzerinde görmeden kesin kararlar vermemek düşüncesindeyim ben genelde. Bu forma için de ilk maçı bekledim. 

Formayı fena bulmadığımı yazmıştım, ancak öyle ahım şahım da değil açıkçası. Nike'ın premium takımlara verdiği hazır tasarım olan Ajax tipi bu tasarım daha iyi uygulanabilirdi diye düşünüyorum. En başında biz duyumlara göre formaları çizerken hazır tasarımların nasıl olacağını bilmiyorduk ve kendi duyumlarımıza göre Furkan daha özel yorumlamıştı formayı. Yine de bu hazır tasarıma da bir kaç ufak detay eklenebilir ve forma daha da güzel gözükebilirdi. Yakalar ve kol uçları sarı-kırmızı olabilir ve eğer yapılabiliyorsa füme ile siyah kısmı ayıran bölgelere de ince sarı-kırmızı şeritler çekilebilirdi. (Tabi bu 2. dediğim hazır tasarımın üzerine uygulanamayabilir.) Ancak eksiklikleri olsa da hala formanın fena olmadığını düşünüyorum, kötü diyemem. Beğenmeyene de saygı duyarım tabi.


Formayı futbolcuların üzerinde gördüğümüzde çok büyük ve tanıtımında bıraktığı etkiden farklı bir etki bırakmadı bende. Parçalı mesela muhteşem görünüyordu oyuncuların üzerinde, Trabzonspor maçında sadece formaları izlemiştim hatta. Bu maçta "fena olmayan" füme forma kötü gözükmedi tabi ancak bir şeyler eksik gibi yine de... (Neyse, forma hakkında hala kesin kararlar vermiyorum, git geller yaşıyorum ve beğenip beğenmeme konusunu bir kenara bırakıyorum şimdilik). Formanın kombinasyonunu da gördük. Siyah şort ve siyah çorap. Çorapların ince sarı-kırmızı çizgileri hoş, aynı detay keşke yakalarda ve şortun yanlarında da olsaydı.


Yeni sezon kaleci formalarımızdan biri de dün görücüye çıktı. Yeşil kaleci forması Nike'ın bu sezon sadece Premium takımlara vereceği kaleci forması kalıbından. Böyle olacağını biliyorduk zaten. Bunun dışında 2 kaleci forması daha olur ancak renkleri ne olur bilemiyorum. Hepsi yine bu kalıptan olacak. Biz tahmini olarak bir ara şunları çizmiştik.

Son olarak fontlar; Fontlar değişecek çok büyük ihtimal ile, bu fontlar bu formaya çok büyük durmuş. Parçalıda o kadar sırıtmamıştı ancak bu formaya olmamış. 

İlk maçın ardından forma hakkında fikri değişenler olursa konuşalım. Az biraz kamuoyu yoklaması yapalım.

16 yorum :

burranazzo dedi ki...

Formanın bekletimi karşılamadığını söyleyeyim.

Formayla ilgili yaptığım ilk yorum bugune kadar.
Parçalı haricinde cok umrumda değil açıkçası.

Zaten önceki yorumlardan da hatırlayanlar olacaktır.
2 set forma yeterli bize.

Parcalı ve beyaz. Onun haricinde Nike her sene AWAY formayı değiştirebilir. Sakıncası yok.

Butun bunlara ragmen, insan uzerinde daha fazla dusunulmus ve ince detaylı tasarlanmış formalar bekliyor.

Ornek vermek gerekirse geçen sezonki çift taraflı mont 200 lira gibi yuksek bir bedelle yok sattı. (belki daha pahalıydı.)

İnsanlara kıskanılacak ve özel seyler verirseniz sahip olmak icin fedakarlık yapacaklardır. Pazarlama açısından böyle düşünüyorum.

atakan dedi ki...

çoraplardaki kırmızı detay çok güzel olmasına rağmen forma ve şortta kırmızı detayın olmaması yüzünden çoraptaki bu detay sırıtmış. numara fontları aşırı büyük ve turuncuya yakın bi renk olması da sırıtmış. füme renkte olsa formayla daha bütünleşik gibi dururdu. bir de ingiltereye gitmişsin adamlar seni görmekten büyük haz alıyorlar ama sen rakip renkler de uygun olmasına rağmen parçalı giymiyosun. yap parçalı-beyaz şort- kırmızı çorap kombinasyonunu millet seni hafızasına böyle kazısın. mahalle maçı da olsa parçalı giymelisin

atakan dedi ki...

çoraplardaki kırmızı detay çok güzel olmasına rağmen forma ve şortta kırmızı detayın olmaması yüzünden çoraptaki bu detay sırıtmış. numara fontları aşırı büyük ve turuncuya yakın bi renk olması da sırıtmış. füme renkte olsa formayla daha bütünleşik gibi dururdu. bir de ingiltereye gitmişsin adamlar seni görmekten büyük haz alıyorlar ama sen rakip renkler de uygun olmasına rağmen parçalı giymiyosun. yap parçalı-beyaz şort- kırmızı çorap kombinasyonunu millet seni hafızasına böyle kazısın. mahalle maçı da olsa parçalı giymelisin

Adsız dedi ki...

98-99 fumesi yaninda oldukca zayif. Hatta blogunuzun cizdigi, korsan olarak piyasaya surulen fume forma bile cok daha basarili bir tasarima sahip. Genel olarak beklentilerin uzaginda, vasat bir forma olmus. Tabi ki, kumas kalitesi, teknolojik ozellikleri yine ust duzeyde.

arda dedi ki...

Formadaki reklam bolluğu özellikle bu formada çok sırıtmış. Tüm estetik bütünlüğünü alıp götürüyor formanın.

nebil dedi ki...

Abi fontlar DEV boyutta bildiğin. Acaip sırıtıyor. Bu kadar büyük müydü geçen sezon fontlar ya? Resmen sırta sığmıyorlar. Güzelim formanın tadı kaçıyor.

ismailinc dedi ki...

Aslında kalıp bir forma olmasına rağmen, güzel bir tasarım. Ancak Detay ve reklam renkleri komple tek renk olsaymış, mesela beyaz (bazılarının beşiktaş a benzetmelerini umursamazdım üstelik), çok estetik dururmuş bence. Bu şekilde (reklam bolluğunun da etkisiyle) renk cümbüşüne dönmüş kanımca.

kurupilav dedi ki...

Bu arada elit takım'ın ne olduğunu bugün trabzonspor'un yeni sezon formalarını görünce daha da iyi anladım. adamların beyaz forması bizim geçen seneki parçalı, 2. ve 3. formaları da bizim geçen seneki 2. ve 3. formaların kalıpları kullanılarak yapılmış.

Banko Maçlar dedi ki...

dun gsstore a girdim kupa bardak almak icin bu sene forma almicam 4. yildizi alicaz zaten bosa gitcek falan diyodum storedaki adam almicam diyon ama 3. formayi gorunce fikrin kesin degiscek dedi bi gosteremez misin dedim hayir dedi :D kirmizi mi diye sordugumda cevap vermedi galiba tam hatirlayamadim

memrekeles dedi ki...

Fontlar büyük, forma kombinasyonu basit. Zaten başka kombinler de olmaz bence bu formaya. Font rengine gelirsek sarı tam Galatasaray sarısı bilmeyen arkadaşlara duyurulur. Bunun haricinde forma beklentileri başta karşılayamamıştı ancak şu an da ne bir adım ileride ne bir adım geride. Tıpkı tahmin ettiğim gibi. Nike bu formayı yapamamış ne yazık ki. Parçalı mükemmel, 3rd forma ise bir şaibe. İnşallah 3. forma içimize siner.

Unknown dedi ki...

iyi ki nike geldi de formanın tasarımını konusur olduk. bazen en sade tasarım en alevlisinden iyidir. ben formayı basarılı bulanlardanım. fontların buyuk olmasından dert yakınmayın iyidir küçültülürse fransa liginin dandik font tasarımına dönüşür. reklamlardan da artık dert yanmayalım onlar var diye formaların arkasında drogba sneijder yazıyor. tek itirazım var dışsaha formamız beyaz olmalıdır. (sadece sort rengi farklı olabilir tasarıma göre kırmızı yada siyah bence) 3. formada siyah yada füme olabilir hatta sarıda da olabilir (sort rengi yine farklı tabi sarı kırmızı sarı tek gecerim)ama 3. formayı kırmızı yapıp bide çizgili yapmıyorlar mı sonra onu bide iç sahada giyince bak çıldırıyorum!

memrekeles dedi ki...

Arkadaşlar sezon başında sponsorumuzun değişme ihtimali var mı? Forma alacağım alamıyorum...

Selocan dedi ki...

Değişmeyecek

Unknown dedi ki...

Trabzonsporun da 2. veya 3. forması aynı bu kesim, tabiki avrupada başka takımlarla ikinci formamız aynı format olabilir ama en azından Türkiye içerisindeki bütün formalarımızın tek olacak şekilde ayarlanmasını beklerdim.

Unknown dedi ki...

çok basit bir forma, fontlar aşırı büyük ve görüntüsü çok kötü, umarım düzeltilecektir... Sabrinin formasının arka kısmı 55 numara sigmıyor ki formaya

Selocan dedi ki...

@Emrah

Nike formalarında kesime çok takılmamak lazım. Zaten tişört kesiminde basit kalıpları var ve her takım bunlar üzerinde ufak oynama yapılan formaları giyiyor. Barcelona da aynı kesim forma giyiyor yani. Adidas ile kalıp meselesini konuşabiliriz belki ama Nike'ta bu çok doğru olmaz.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır