Bu Blogda Ara

14 Eylül 2013 Cumartesi

İLK YARI "METİN GİBİ"


Resmi twitter hesabımız paylaşmıştı, "parçalı-beyaz-kırmızı, Metin gibi!" Maça bu şekilde çıkacağımız yine maçtan bir kaç saat önce siteden duyurulmuştu. Son iki seferde yanlış anons yaptı kulüp hatırlarsanız ancak bu sefer Metin Oktay'ı anma günümüzde bu kombinasyonun bozulmayacağından emindik, ta ki artık art niyetli olduklarından emin olduğum (çünkü gerizekalı olduklarını düşünmüyorum) deplasman takımlarından bir başkası Antalyaspor'un beyaz şortla ısındığını görene kadar...

Maç öncesi biz de beyaz şort ile ısınıyorduk, Antalyaspor da. Birinin değiştireceği (tabi ki iç saha takımının) kesindi. Ancak belki bu özel güne inat ettik, belki hakemin gözünden kaçtı bilinmez maça ilk yarı her iki takım da beyaz şort ile başladı. Yakın zamanda, yani 2-3 senelik bir dönem içerisinde bu tip bir olayı bir kaç maçta görmüştüm, Galatasaray maçları değildi tabi bu maçlar ancak çok zorda kalındığında izin çıkıyor demek ki. Bu zorda kalma durumu da anladığımız kadarı ile iç saha takımı da formasını değiştiremiyor ise oluyor. Halbuki 50bin kere yazdığımız üzere iç saha takımının forma ve kombinasyon üstünlüğü vardır. Sözde tabi...



İkinci yarı büyük ihtimal ile hakemlerin uyarısı ile şortlar değişti. Yani deplasman takımı zorda kalmadı, iç saha takımı kendi kombinasyonunu değiştirdi. 45 dakika Metin gibi, 45 dakika deplasman takımı gibiydik sahada.

Bu deplasman takımlarına bir çare bulmak lazım. Maçtan önce ne giyeceğimizi kendilerine ve federasyona iletmeli, eğer ona göre gelmiyorlar ise federasyondan ceza yemeleri gerekir. Şu federasyondan istenecek şey değil tabi bu ama, bir kere-iki kere ceza yiyen takım bir daha kurala göre gelmek zorunda kalır diye düşünüyorum. Belki bir sonraki federasyon için bu konuda, başta biz olmak üzere, bastırılabilir.


Dün için bir çözüm de şu olabilirdi; Diyelim Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibimiz Real Madrid'in iç saha maçında rakip beyaz şort ile geldi ve onların federasyonu da buna izin vermiyor, ne olurdu? Real Madrid beyaz formasının altına dış saha şortu olan mavi şortunu mu giyerdi? Hayır. E gelen takımın başka renk şortu yok, ne yapacağız? Real Madrid mavi şortunu, paşa paşa deplasman takımına verirdi ve deplasman takımı Real Madrid'in şortu ile maça çıkardı. Bunu kıçımdan sallamıyorum tabi. İspanya'da bu olaylar oldu. Hatta bir maçta bırakın şortu, deplasman takımı iç saha takımının 3. formasını giyerek çıkmak zorunda kaldı karşılaşmaya, formalar karışıyor ve yedek forma getirmediler diye... Al sana cezanın kralı.

Her konuda dünya standartından örneğimiz var yani. Antalyaspor'a alın giyin bizim kırmızı şortları diyebilirdik. Muhtemelen bu sefer de bilgisiz hakemlerimiz kabul etmezdi, siz giyin canım kendi şortunuzu derlerdi. Formaya ve kültüre verilen önem gözlerimi yaşartıyor.

15 yorum :

Visca Barca Blog dedi ki...

Hangi macta olmus o, hani deplasman takim, ic saha takimin 3. formasini giymis ya... tam inanamiyorum, cünkü sacma. Sari kartta hakem kime sari karti verdigini nasil bilsin, sirt numaralar yanlis. Olsa olsa amatör liglerinde olur böyle bisey.

Selocan dedi ki...

Maçı arayıp bulurum hocam senin için. NTVSpor'da özetini izlediğim için de amatör olma ihtimali yok diye düşünüyorum. Bulunca yazarım.

Halis HAKYEMEZOĞLU dedi ki...

Ben ilk yarı değişirler diye bekliyordum ama belki bizimkiler de yok kırmızı şort demişlerdir maç başında. Belki de hakem o zaman ikinci yarıya kadar hazırlatın o zaman falan demiştir. Farklı senaryolar..

Kulüpte bu konuyla kim ilgileniyorsa bir kampanya başlatalım bence ya; sesimi çıkaralım artık 1 değil 2 değil..

kubilay gökkaya dedi ki...

galatasaray sözlükte yazılmıştı. hatalı forma getirmişler. ingiltere championship'te ev sahibi takımın geçen seneki 3. formasını giymek zorunda kalmışlar.

onurE dedi ki...

Taraftarı Galatasaray'ın rengi kırmızıdır kiremit rengi değil der. Yöneticisi forma kültüründen bi haber tek şortla gelir. Federasyonu çok saçma bir font kuralı uygular. Başbakanı Avrupa'ya 5 yıl gitmeyelim der. Ülkedeki halktan en üst mertebesine kadar gerek spor olsun gerek forma olsun kültür yok.

erhan1980 dedi ki...

Bence Antalyaspor art niyetli degil gerizekali. Adamlar için önemli bir konu degil. Zaten ismi Medical Park olan bi kulüpten forma kültürü diye bir sey beklenemez. Adamlar bildigin odun.

Galatasaray'in bu isi inada bindirmesi lazim. Stad'ta beyaz sorttan baska sort bulundurmayacaksin. Hakemler de baska sort bulun falan diyemez. Hata deplasman takiminin, onlar düzeltsin. Malzemeci alsin eline bicagi esofman altini kisaltip deplasman takimina giydirsin. Bu Galatasaray'in sorunu degil.

Adamlar 10 senedir Türkiye'de yasayan Tita için yaninda tercüman gezdiriyorlar ama deplasmana tek formayla geliyorlar.

G dedi ki...

Çok haklısın ve bu konuda sonuna kadar sizi destekliyorum. Kulüp tavrını sert bir şekilde gösterirse rakip takımlar Ali Sami Yen'e tedarikli gelir. Ama öncelikle tavır konması lazım.

Ayrıca maç içerisinde Vederson formasını ters giymiş şekilde oyuna giriyor ve bunu artık yardımcı hakem görmüyor mu, görüyor da izin mi veriyor anlamış değilim. Bunu yapan hakemlerden medet ummak olmaz bence. Kulüp olarak gardımızı sağlam almamız lazım.

www.hayatimgalatasaray.com

UriBoyka dedi ki...

ya bizim deplasman formasının siyah şortunu onlara verseydik olmazmıydı?

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=Ux8-BtzoYgs

Gecen sezon Old Trafford'daki United - City macinda hakem iki takimin da beyaz sort kullanmasina izin vermisti, ikinci yarida da kimse sort falan degismek zorunda kalmamisti. Zaten Premier League'de formanin arkasinin duz olma zorunlulugu yok. Ingiltere'de bile 2 takim ayni renk sortla oynayabiliyorken bizim "super" ligimizdeki bu proseduru anlayabilmis degilim. Boyle maclarda hadi neyse (bari deplasman takimina sortlarini degistirtsinler) en azindan Galatasaray - Fenerbahce maclarinda bu ornekte oldugu gibi 2 takim da beyaz sortla cikabilmeli bence

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=Ux8-BtzoYgs

Gecen sezon Old Traford'da oynanan United - City macinda hakemler iki takimin da beyaz sortla oynamasina izin vermisti. Zaten Premier League'de formalarin arkasinin duz olma zorunlulugu da yok bu bakimdan TFF de UEFA da Ingiltere futbol federasyonunu ornek almali. Hic degilse Galatasaray - Fenerbahce maclarinda 2 takimin da beyaz sortla cikmasina izin vermeli.

Ayrica UEFA demisken aklima geldi, gecen sezon Portekiz'le Braga'yla yaptigimiz macta da biz beyaz formamizin altina beyaz sort beyaz corap giydigimiz icin adamlar kendi evlerinde 3. formalarini giymek zorunda kalmislardi. Ayni sekilde bu sene sampiyonlar ligi play off turunda Schalke-PAOK macinda Schalke kendi evinde yesil formasini giymek zorunda kalmisti. UEFA da bazen forma konusunda TFF'den geri kalmiyor yani.

AntaRes dedi ki...

Arkadaşlar, hiç kafanızı, ellerinizi yormayın.
Bıraksınlar bu işleri.
Sizlerden özür dileyerek söylüyorum;
3-5 gerizekalı ile yönetilen futbolumuzun her, ama her
noktasında "beyinsizlik" almış gitmiş.
Biz de hala forma kültürü diyoruz.
E biz de fener deplasmanına sarı-lacivert forma yaptırıp gidelim bakalım n'olucak?
Var mı böyle salaklık?
Devlet en üst kademeden en alt kademeye kadar, ortadoğu,
arap zihniyeti ile salak salak işler yapıp duruyo, hala forma diyoruz.
Değiştiren bizimkilerde kabahat...
Resmen dün TV karşısında güldüm halimize.
Formalardan sorumlu kimse klüpte bıraksın, istifa etsin.
Bi telefon açamıyolar mı Antalya'ya, "mavi forma getirin diye.
Profesyonelliğe bak!

UriBoyka dedi ki...

http://www2.webaslan.com/futbol/arena-oncesi-turuncu-savasiSXHBQ61738SXQ

pissed dedi ki...

Baktılar ki bu topraklarda forma kültürü yok, Real bile goygoya başlamış baksana.

Daha önceki yazılardan birine yorum olarak yazmıştım, yukarıda bir arkadaş da aynısını yazmış. Önceden resmi siteden giyeceğin iç saha formasını duyuracaksın, stada da başka forma getirmeyeceksin. Ondan sonra ne halleri varsa görsünler.

Olay "ceza verme" noktasına gelirse kağıt üstünde haklı olan sensin, cezayı onlar yer. Bu iş konuşarak olmuyorsa inada binmekten başka yol yok.

Unknown dedi ki...

AntaRes kardes hakikatten agzina saglik. Ulkede futbol Ortadogu zihniyetiyle yonetiliyor biz neyi tartisiyoruz :D

Ayrica Real Madrid benzer biseyi hatirliyorum da Manchester United'a da yapmislardi gecen sezon. Koyu yesil formalarini giyip beyaz yerine koyu yesil coraplari giyince Manchester United kendi sahasinda siyah corap yerine beyaz corap giymek zorunda kalmisti. Ama yonetim diretmeli. Bize ne Real'in adidasla yaptigi anlasmadan mavi formalarini giysinler kardesim!

berat dedi ki...

rakibinin formasını giye takım marsilya. auxerre'in 3. formasını giymek zorunda kalmışlardı. aşağıda görebilirsiniz:

http://www.football-shirts.co.uk/fans/marseille-auxerre-kit-clash_441

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır