Bu Blogda Ara

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Şampiyonlar Ligi Grup Maçları İçin Forma İhtimalleri

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında eşleştiğimiz takımlar belli oldu, malumunuz. Formalar açısından güzel bir gruba düştük, öncelikle onu söylemek lazım; çünkü rakiplerin formalarına bakarsak altı maçta da parçalı giyebileceğimizi görüyoruz. Şimdi takım takım giyilebilecek formaları inceleyelim.

REAL MADRID

Galatasaray - Real Madrid

Real Madrid - Galatasaray

Bu eşleşmede her şeyden önce şunu söylemek lazım: İstanbul'da umarız geçen sezonki saçmalık olmaz. Hatırlarsınız, Real Madrid yeşil Avrupa forması varken beyaz giymişti, biz de parçalının altına kırmızı şort giymiştik iç saha maçımızda. Real Madrid her sezon Avrupa kupalarında dış saha forması olarak kullanılmak üzere bir alternatif forma çıkartıyor. Son senelerde bu kontenjanı marjinal renklerle değerlendiriyorlar, tarihlerinde iki kere giydikleri kırmızı ve bir kere giydikleri yeşili yeniden kullanmak gibi. Bu sezon da -bildiğim kadarıyla tarihlerinde ilk defa- turuncuyu kullanacaklar ancak parçalıyla çakıştığı için asıl dış saha formaları olan maviyi giyerler, tabii olması gereken gibi iç sahada beyaz şorttan vazgeçmezsek. Santiago Bernabeu'da ise bilindiği üzere Real Madrid düz beyaz kitinden vazgeçmez. Ancak beyaz formayı başka şort ve çorapla da kombinlemez. O yüzden geçen sezon çeyrek final ilk maçında olduğu gibi deplasmanda parçalıyı kırmızı şortla giyeriz.

JUVENTUS

Galatasaray - Juventus

Juventus - Galatasaray

Juve için söylenecek pek söz yok aslında. Parçalımızla onların klasik siyah-beyaz çubuklusu zaten çakışmıyor. Çubuklunun altına giydikleri kombinasyonu sezondan sezona değiştiriyorlar genelde, bu sezon bizim beyaz şort ve kırmızı çorabımızla çakışmayacak biçimde siyah şort ve beyaz çorap seçmişler. Dolayısıyla iki maçta da iki takım kombinasyonlarıyla beraber iç saha formalarını giyebilir.

KOPENHAG

Galatasaray - Kopenhag

Kopenhag - Galatasaray

Kopenhag'ın da forma kültürü neredeyse Real Madrid'le birebir. O yüzden o eşleşme için yaptığımız yorumlar aynen burası için de geçerli. Aynı Real Madrid gibi giyebildikleri her durumda beyaz forma giyiyorlar ancak beyaz şort ve çoraptan başka kombinasyon kullanmıyorlar. Normalde Avrupa maçları için ayrı bir forma seti hazırlarlardı ancak bu sezon bunu yapmamışlar. Dışarıda biz kırmızı şort giyeriz, Arena'da da beyaz şort giyeceğimiz için mavi-siyah parçalı dış saha formalarını giyerler. Bu forma 2009'daki Hamburg maçını anımsatıyor bana, sonu benzemesin.

Şampiyonlar Ligi'nde kullanacağımız font seti de belli oldu, Nurettin Kantarelli twitter'da paylaştı. Parçalı ve siyah formaya göre görseller var ama kırmızının yok, kırmızının geçen sezon olduğu ve olması gerektiği gibi Şampiyonlar Ligi'nde kullanılmayacağına bir işaret olarak algılanabilir. Formaların gölge kısmı, ligde kullanılan fontların arma kısmındaki altın renginden yapılmış, güzel bir detay. Arma kısmı ise forma renginde gözüküyor. Boş bırakılmış veya forma renginde baskı yapılmış.



9 yorum :

Selocan dedi ki...

Aslında var 3. formaları Avrupa için ancak o da sarı tonu da içeren parçalı bir forma, yani bence de mavi-siyah olanı giyerler.

Unknown dedi ki...

hani sadece parçalı kullanmak olmaz siyahı kırmızıyı para verip yaptırdık kullanalım bari

N. Burak dedi ki...

@Selocan

O forma geçen sezonun forması olduğu için bana nedense pek kullanacaklar gibi gelmiyor. Formanın bordo kısmı çok ufak bir yer kapladığı için giymek isterlerse UEFA izin verir ama bence.

topaldoktor dedi ki...

deplasman kombinasyonunu siyah şort çorap ya kırmızı ya da siyah olarak ayarlasalar?

Unknown dedi ki...

yeni font cok guzel olmus keske ligde de kullanabilseydik

Burak Eken dedi ki...

Elimizde sadece bir örnek yok. Geçen sene TT Arena'daki 3 maçta GS kırmızı şort, rakip düz beyaz forma giydi. Real'i geç, United'ın kombinasyonu bile değişti. Real'le de daha taze bir örnek varken -sizinle aynı görüşte olmama rağmen- ilk maçta bu formaların giyileceğini zannetmiyorum.

G dedi ki...

Güzel bir analiz olmuş. Bakıldığında Parçalı'yı her maçta kullanabiliriz fakat sanırım Real Madrid ve Kopenhag deplasmanlarında çok büyük ihtimalle füme forma kullanılacak.

www.hayatimgalatasaray.com

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Parçalı kültürü zor da olsa oturdu fakat şu kombinasyon kültürünü oturtamadık henüz. Umarım bu sene onu da hallederiz. Ben yine de en azından bi kaç deplasmanda füme giyeceğimizi düşünüyorum pazarlama zımbırtısına.

Bu arada fontları çok beğendim, baktıkça bizimkilere teşekkür etmekten çok federasyona sövüyorum.

AntaRes dedi ki...

Sevgili renktaşlarım, forma aşıkları;
Herşeyden önce Burak'a teşekkürler, enfes analiz, değerlendirme, ellerine, zamanına sağlık.
Dost acı söyler; hayatta bu kombinasyonları giymeyiz.
Galatasarayımız bize bu konularda "temiz" bir geçmişi olmadığını, daha henüz yeni lig maçlarında dahi gösterdi ne yazık ki.
Şampiyonlar liginde de mutlaka siyah ve o saçma kırmızı formayı giyeceklerdir, emin olun.
Gönül isterdi ki bu yazıyı ve şablonu alsınlar,
hatta lig için yapılan şablonlarımızı da alsalar, kullansınlar.
Şu anda rüya gibi geliyor bu söylediğim.
Siz yine Avrupa arenasında, bir-iki maç dışında değişik kombinasyonlara hazır olun bence.
En azından Kopenhag ve Madrid deplasmanlarında siyah veya kırmızı giyerler.
Keşke bir tek parçalı, beyaz şort ve kırmızı konç üretilse de hep bunları giysek diyesi geliyor insanın.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır