Bu Blogda Ara

13 Şubat 2017 Pazartesi

Umur

(Maalesef [yine] belirtmek zorundayım ki, bu postta "haliyle" takımın durumu hakkında herhangi bir yorum yapılmayacak/yapılmaz; o yüzden okuyan arkadaşlar gidip de aşağı "Kardeşim takım ne halde, sen hâlâ forma derdindesin" diyecekse, TribünDergi'ye menşın atabilir, ya da spor programlarının hashtag'lerini kullanarak yorum yapabilir.)


Bugün maçı izleme imkanım olmadı. Arada spor kanallarında canlı anlatıma bakıyordum. Devre arası A Spor'da Serkan Korkmaz ve Erman Toroğlu konuşuyordu. Bir noktada Serkan Korkmaz, "Hocam, bir de benim anlamadığım, neden bu maçta Galatasaray, evinde beyaz forma giymek zorunda" diye haklı bir serzenişte bulundu. Bir süre konuştu bu konuda, büyük kulüplerden örnek verdi. En sonunda da "Yok mu şimdi Kayseri'nin bir beyaz forması?" dedi.
Hayır, yoktu.

Kayseri esasen bu konuda gerekeni yapan bir kulüp. Son yıllarda onlarla içerde oynadığımız maçlara bir bakalım:






14-15 sezonunda 1. Lig'de olduklarından dolayı, oynamadı bu iki takım. Şimdi, manzara ortada. Bırakın beyazı, siyahları (ya da grileri) bile var ki, parçalı-beyaz kombinasyonuna karşı onu direkt giyebiliyorlar. Bizim şort değişmemize gerek falan kalmıyor.

Hatta geçtiğimiz sezonların birinde, beş formalarından üçünün, siyah, beyaz ve gri olduğunu hatırlıyorum. O denli.

Daha önce bu formaları hiç giymeseler tamam. Ama zaten en azından bir beyazın oluyorken her sezonun setinde, bu sezon neden şöyle bir manzara:


Sadece 3 forma. Çakışmama ihtimali yok. Kendi yöneticilerinin bile mi aklına gelmiyor. Federasyon da uyarmıyor tabii. Bu konuları hiç umursamıyorlar. E bizimkiler de diretmiyor. Öyle olunca da, maç günü erken saatlerde, bir grup taraftar, Twitter'da resmi hesaptan ya da bizden şunu görüp "Allah Allah" çekiyor:


Dileğimiz, bu görseli görünce, ya da maç başlayınca takımların üzerindeki formaları görünce, daha fazla sayıda bu durumu garipseyen insan olması (bir de şu tip maç içi şaşkınlıklara sebep oluyor tabii). Bu sadece birkaç insanın takıntısı değil; koca, köklü bir kulübün belli bir kültüre sahip olması gerekliliği ile ilgili.

5 yorum :

burdayik dedi ki...

Beyaz forma satışı tutmamış olacak ki onla çıkmışlar. Satış stratejisi ile bakmışlardıŕ yüksek ihtimal. Basiretsiz yönetim ve onun üstün akıllarının işidir.

N. Burak dedi ki...

http://3.bp.blogspot.com/-y-e6KkmcgOM/UF3pNzDd54I/AAAAAAAAAI4/_TvL7qrQmsA/s1600/kayserieses2.jpg

http://www.ajansspor.com/galeri/resimler/63625F62635F6361626251626A6B64656B65678982857E66.jpg

Daha önce Kayseri'nin içeride çubuklu, rakibin düz sarı giydiği iki örnek. Evet çubukluları oldukça kırmızı ağırlıklı ama bizim parçalının sarı tonuyla Kayseri'nin dün giydiği sarının tonu arasında da fark var. Başka örnekler de 2014'ten GS-Arsenal ve Dortmund maçları ama orada şortlar fark yaratıyordu zaten.

Emirclio dedi ki...

Bu sahneyi görünce aklıma burası geldi. Bakalım dedim bir şeyler yazacaklar mı yoksa forma konusundaki saçmalıklara ilallah mı ettiler diye düşündüm.

Cüneyt dedi ki...

Sarı formayla galatasaray parçalısı nasıl bir karışıklığa neden olabilirdi? Galatasaray klasik forma kitini giyse hiçbir problem de olmazdı.

Ercan Güney dedi ki...

TFF kurallarında renkleri dışında bir forma bildirmeyi mecbur kılıyor. Ama ülke futbolu çiftlik gibi yönetildiği için yerinde sayıyor. En basit kuralı bile uygulatamayan bir kurum işte...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır