Bu Blogda Ara

6 Eylül 2009 Pazar

2000-2001 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Bu sezon, Süper Kupa ve Şampiyonlar ligi serüveni ile en efsane sezonlarımız arasında başı çeken sezonlardan biri. En efsane sezonumuzda da olmadığı gibi, bu sezonda da Parçalı formamız yoktu. Çubuklu forma bizim 2000-2001 sezonumuzun Home formasıydı. Bu çubuklu forma, ortadan kalın bir sarı bantın yanlarına ince sarı kırmızı çubukların yerleşmesi ile oluşmuştur. Tartışılan bir Home formadır, kimleri çok sever kimileri hiç sevmez. Benim favori çubuklum değildir fakat yine de severim bu formayı.

Away ve 3rd formaları bence muhteşemdir bu sezonun. Füme benim favori away formalarımdandır, yanlarından inen kırmızı bantları ve 3 sarı çizgisiyle bence müthiş bir forma. Kırmızı formayı da oldukça severim hatta en sevdiğim Galatasaray formaları arasında başları çekecek bir formadır benim için. Gövdesi kırmızı, kollar füme, kolun alt kısımları ve gövdenin yanları ile 3 çizgileri sarı olan bu forma oldukça şık bana göre.

Parçalı formamız da olsa Favori senelerimin en tepesinde olacaktı bu sezon.

Daha önce de bahsetmiştik Ligde ilk defa uygulanan 5 şampiyonluğa 1 yıldız uygulaması sebebiyle lig maçlarına baskılı yıldızlı formalar ile çıkmıştık. Avrupa maçlarına ise standart, yıldızdan ve Türk bayrağından yoksun satılan versiyonlar ile çıkmıştık. Bulabildiğim maç fotoları ile bu ayrıma da dikkat etmeye çalıştım. Hem lig hem avrupa fotolarını paylaşacağım.

2000-2001 HOME AVRUPA









Süper Kupa maçında da Çubuklu formamız ile yer almıştık.



Adamım Jardel !

2000-2001 HOME LİG




Yukarıdaki Jardel'in giydiği forma bir kaç aya koleksiyonumda olacak buradan haberini vereyim :). Direkt bu forma oldukça da ilginç hikayesi var formanın gelince anlatırız. Biraz zaman alacak formanın gelmesi, gelin görün ki taa Brezilya'dan gelecek umarım aksilik çıkmaz buraya ekleriz bir kaç aya. Böylelikle Yıldızlı serim de tamamlanmış olacak. Hem de Adamım Jardel'in kendi giydiği forması ile :).

2000-2001 AWAY AVRUPA


2000-2001 AWAY LİG


Yıldızlı füme sadece tek maç giyilmiş. Beşiktaş maçı...

2000-2001 3rd AVRUPA










2000-2001 3rd LİG








Hagi son maçında da bu formayı giymişti ve kulüpte çerçeveli bir biçimde durur o forma.




NOT: Eğer sizin de elinizde bu sezona ait fotolar varsa, lütfen bizimle paylaşın. Ne kadar çok foto o kadar güzel ve büyük arşiv. Bu sezon da sağdaki kolonda yerini aldı ve her zaman fotolarınızı gönderebilirsiniz, sürekli genişleyen bir arşiv olur böylelikle sağ kolonda.


RESİMLER İÇİN Blade Runner 'a çok teşekkür ederim

14 yorum :

L dedi ki...

abi sevip/sevmemek değil mesele. doğru forma değil bu. basitçe sonuç budur.artık kimler karar verdi buna zamanında, helal olsun.

ayrıca genel olarak bakarsak da, forma açısından faciadır bu sezon. kırmızı filan. beyaz yok bir de. daha ne.

Selocan dedi ki...

Parçalı olmaması saçma tabi.

L dedi ki...

öte saçma.

Herhangi Biri dedi ki...

o sezon sanırım 2 maçta füme forma altına kırmızı şort giyildi, bana kalırsa güzl kombinasyonlardan biriydi.
parçalı olmaması kabul edilemez belki ama beyaz olmadığı için en sevdiğim sezonlardan birisidir.
saygılarımla

L dedi ki...

niye ki hocam, beyazı sevmiyor musun

Sühan Alp dedi ki...

Şöyle bişey var aslında.Herkes diyor 99-00 sezonunda uefa kupasını aldığımızda neden parçal değil çubuklu giydik?
bunun tek açıklaması var; formalar sezon başı yapılıyor ama kupa finali sezon sonu...yani kimse bilemez kupayı alacağımızı...yani sezonun başında çok önemli bir sezon değil.ama sezonun sonu önemli..

tabi genel olarak çubuklu yerine parçalı yapılması daha iyi olurda..

ve bide 00-01 sezonunda süper kupa maçı olduğu belli.kupayı alabilme ihtimalimiz de var..neden çubuklu diye sormamız gerekir.UEFA belli değil hadi Süre kupa belli bari onda Parçalı olsaydı dimi... :)
saygılarmla..

L dedi ki...

@sühan alp:

dediğiniz tamamen doğru. hadi uefa alındığı sezon iş işten geçmiş. ama önünde bir süper kupa ve yine başarılı geçmeye aday bir sezon var. niye çubuklu ve düz kırmızı ki. beyaz bile yok. kanuna bağlatmak gerek bu forma işlerini hacı.

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

hocam bu sezon böyle bitmemeliydi
iki tane mac varki
denizli ve a gücü maclari
bunlar yakti bizi o yili unutamam
sampiyon olsaydik 6 kez üst üste sampiyon olacaktik ama olmadi


not: YUKARDA haginin a gücü macinda giydigi forma icin
hagin son macmacta giydinin yazmisin hocam
benim vbildigim kadariyla o cizgili
forma ile son maciniyapti ts karsi
4:0 lik mac elimde dvd´sini sakliyorum.
keske sampiyon olarak veda etseydi
oyasaki mac basinda umutluydum
cünkü samsunspor
samsunda fb macinda öne gecti ama 3-1 kaybetti

sevgiler

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

avrupa maçlarında formaların sırtının düz olması gerekmiyor mu çubuklunun arkasıda çubuklu nasıl bir kural bu anlamış değilim:) juventusta bu sene CL de oynarkene formasının arkasıda çubukluydu EL ye düştüler formanın arkası düz oldu:) mantığı yok bu kuralın:)

Selocan dedi ki...

2000-2001 Sezonunda öyle bir kural yoktu. 2005 sezonunda geldi bu arkası düz kuralı. Ancak geçtiğimiz sezon bu kuralı yumuşattılar. Eğer hiç karışmayacak ve çok belirgin olacaksa, arkasının çubuklu veya parçalı olmasına izin veriliyor artık.

Juventus meselesine ise dikkat etmedim :) Hakikaten mantıksızmış.

Adsız dedi ki...

Başarılar Sitemede Beklerim http://edursun.blogspot.com/
Bu Arada En Büyük Cimbom...

Hacı Ömer dedi ki...

Füme forma ligde üç kez giyilmiştir:
9. Hafta Beşiktaş Maçı
11. Hafta Antalyaspor Maçı
23. Hafta İstanbulspor Maçı

GialloRosso dedi ki...

Ne çok tatava yapmışsınız zamanında be. Galatasarayi parçalı formaya indirgeyemezsiniz. Çubuklu formanin da en kralı renklerimize yakışır. Çok da başarılı sezonlarimiz var. 2001 formamiz da harika bir forma.

GialloRosso dedi ki...

Galatasaray parçalı formadan ibaret değildir. Cubuklu da, füme de tarihimizde çok önemli yere sahiptir. Keşke tekrardan bu kadar güzel çubuklu formalarimiz çıksa fakat bazı fener kompleksli ergenlerin aklina çubuklu görünce niyeyse fener geliyor sevmiyorlar. Gereksiz ve büyük saçmalık. Unutulmamasi gereken bir forma türüdür.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır