Bu Blogda Ara

6 Eylül 2009 Pazar

ANLAMLI



Yukarıda ki resim benim favori resmimdir ve bir alt başlıkta 2000-2001 sezonu maç fotolarını koyarken çekip çıkardım dosyaların birinin içinden. Çok severim !

Doğduğum günden hatta doğmadan önce bile belliydi, Galatasaray benim tutkumdur, üzerine fazla bir şey yazmaya gerek yok. Ayrıca Babam'ın 4 yaşımdayken aldığı Real Madrid forması sayesinde de yürekten bağlandığım takımdır Real Madrid. 4 yaşımdan beri çılgınlar gibi desteklerim ve yoluna Galatasaray çıkmadığı sürece fanatik şekilde de taraftarıyımdır bu takımın. Evet biliyorum, Galatasaray Barcelona geyiği sürer gider aramızda biz Galatasaray'lılar olarak, "yok biz onun şöylesiyiz, o bizim böylemiz, biz onunla biriz, o bizim ikimiz" sürer gider. Ama ben ona dahil değilim, tartışmam bu konuyu da söyleyeyim.

Resmin anlamına bakalım;

Oyuncuların üzerlerindeki armalara bakalım;

2 takım da 100 yılı aşmış tarihleri boyunca kendi ülkelerinin en başarılı takımları oldular. Gerek lig gerekse Avrupa'da kendileriyle kıyaslanan rakiplerine fark attılar. Sadece Galatasaray'ın lig şampiyonluğunda bir eşitlik söz konusu fakat kupa sayıları olarak her 2 takım da kendilerine rakip gösterilen takımlara uzak ara fark atmış durumdalar. (şimdi gelip bana 3-5 senenin kıyaslamasını yapmayın ben 100 yıldan bahsediyorum)

Şimdi resimdeki oyunculara bakalım;

2 Futbolcu da profesyonel futbol yaşantılarında hiçbir zaman başka bir takımın formasını giymediler. 2 Futbolcu için de kendi takımları, kendi armaları, kendi formaları, kendi hayatlarından bile öte. 2 futbolcu da 100 yılı aşmış tarihi olan kulüplerinde en efsane futbolcular arasında yerlerini şimdiden almış. 2 futbolcu da Büyük Kaptan ünvanını hak edecek 3-5 isimden biri. 2 futbolcu da kulüpleri ile iç içe geçmiş, özdeşleşmiş. Bülent Korkmaz demek Galatasaray demek, Raul demek Real Madrid demek ! Kısacası işte bu resim aslında her şeyin özeti ve devlerin çarpışması. Resim benim için bir çok şeyi tek karede ifade edebilmiş. (Bülent Korkmaz'ın ayarı daha sağlam :) )

Forma ile alakasız yazmazdık ama görünce dayanamadım :)

NOT: Di Stefano ile Metin Oktay'ın bu tarzda bir resmi gün yüzüne çıkmadığı sürece de Favorim olarak kalacak bu resim :)

2 yorum :

eren dedi ki...

2 futbolcuda takımlarının kaptanı. bunuda unutmamak lazım

Sühan Alp dedi ki...

Korkmaz'a büyük ayıp ettiler.Gs başarılı olamadı diye bütün suçu ona yüklediler.asıl suç devre arasında t.direktör değiştiren yönetimde
Kaptan her zaman gönlümüzdesin...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır