Bu Blogda Ara

5 Kasım 2009 Perşembe

BULA BULA BUNU MU ARAKLADINIZ !

Burada 1991-1992 senesinde Umbro'nun yaptığı çılgın tasarımdan çok bahsetmiştik. Bahsetmemizin sebebi Galatasaray da bu çılgınlıktan nasibini almış olmasıydı. 1991-1992 sezonunda Avrupa'da da Umbro marka kullanan takımların bir çoğu bu tasarımı giymişlerdi sezon boyunca. Şimdi öncelikle Umbro'nun Galatasaray için tasarladığı Şimşek formayı bir kez daha anımsayalım.


Bu yukarıdaki Şimşek tasarımdan başka bir şimşek tasarımı daha vardı Umbro'nun. Onu da 91-92 sezonu Celtic formasında görmek mümkün. Sol taraftaki çizgiler yukarı çıkmak yerine aşağı inmiş.

Umbro Marka Celtic Forması 1991-1992

İşte şimdi esas konu; Yukarıdaki Celtic'in kullandığı şimşek kalıbını bir firma (Polmer) Umbro'dan araklamış. Bu tasarım harikası formaların !!! kalıplarını neden araklama ihtiyacı hissedersin ki diyecekken ben, daha da ilginç bir saptama yaptım. Bu firma, bu kalıbı Umbro'nun tasarladığı 91 senesinden tam 7 sene sonra kullanmış. Yani hem forma tarihinin en ilginç kalıplarından ve görüldüğü zaman araklandığı şüphe götürmeyecek kadar kendini belli eden bir kalıbı yürütmüşler, hem de bu işi anca 7 sene sonra yapmışlar (Belki unutulmasını beklemişlerdir). Şimdi markayı bilmediğim için araklama lafını kullandım kimse gücenmesin, fakat bu firmanın Umbro ile bir alakası da olabilir. Araştırdım ancak bir sonuç bulamadım, bilen olursa yorum kısmına yazabilir.

Polmer Markalı Deportivo Pesquero Forması 1998-2000

1 yorum :

ayanux dedi ki...

:) güzel yakalamışsın.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır