Bu Blogda Ara

11 Kasım 2009 Çarşamba

HAİM REVİVO'NUN TAKIMI


Bu adamı Fenerbahçe'deyken severdim. Sağlam futbolcuydu. Şutları, özellikle de frikikleri muhteşemdi. Fenerbahçe'nin şimdilerde saç baş yoldurtan Güiza'sının yerine, forvet olmamasına rağmen alternatif olabilecek bir adamdı. Daha sonra Fenerbahçe başka futbolcuları kadrosuna kattıktan sonra gözden düşüvermişti Revivo ve bu muhteşem futbolcu bir anda overrated olmuştu. Galatasaray bu adamı kadrosuna kattı 2002-2003 sezonunda, o zaman çok şaşırmıştım bu duruma. Her ne kadar sevdiğim biri olsa da ve iyi bir futbolcu olduğuna inansam da overrated'dı işte. Yakıştıramamıştım. Bizde de zaten 10 maç falan oynayıp gitmişti, ülkesine dönmüştü. İsrail'de FC Ashdod takımında yine 12 maç oynadıktan sonra futbolu burada bırakmıştı. Daha sonra iş adamlığına soyunan Revivo'nun futbolu bıraktığı kulübü satın aldığını duymuştuk hepimiz.


Dün akşam blogun takipçilerinden Ünal Öztürk bana bir mail yolladı. Benim bilmediğim ilginç bir haberden bahsetti, sizinle de paylaşayım. Revivo, satın aldığı kulübün renklerini değiştirmiş, peki hangi renkleri kullanmış dersiniz. Ne uzun yıllar formasını giydiği ve Revivo'yu Revivo yapan Celta Vigo'nun, ne de müthiş bir futbol ortaya koyduğu ve 2 sezon boyunca formasını giydiği Fenerbahçe'nin renklerini kullanmış Revivo. Adam takımın renklerini sarı kırmızı yapmış. Artık ne yedirdik, ne içirdiysek sevmiş bizi ve kulübün renklerini Galatasaray'ın renklerine dönüştürmüş. 2 sezon boyunca formasını giyip, epey de gol attığı Fenerbahçe'nin ezeli rakibinin ve sadece 12 maç oynayıp gittiği takımın renklerine dönüştürmüş.



Olay başlı başına ilginç fakat esas konumuz tabi ki formalarla ilgili olan. Revivo kulübün renklerini değiştirdiği zaman, doğal olarak forma renkleri de buna uygun olmak zorunda kalmış. İşin kolayına kaçan FC Ashdod ekibi de baştan forma tasarlamak yerine Galatasaray formalarını bir güzel kopya etmişler. Aşağıdaki formaları bizim formalarla karıştırmayın, bunlar İsrail ekibinin formaları.



Yakaları bile aynı, dikkat edin.


Haber için Ünal Bey'e teşekkür ederim

19 yorum :

L dedi ki...

oha abi, bu ne la.

Selocan dedi ki...

Ya abi öle işte :) Yapmış Revivo

SsemihH dedi ki...

hahahaha :D
çok ilginç bir durum öyle böyle değil yahu :)
bunu gören bir fenerbahçelinin eminim baya zoruna gider bu durum :)

birde blogunuza paylaş butonu eklerseniz çok faydalı olur mesela ben bu yazınızı facebook'da paylaşabilirdim o buton olsaydı.

ayanux dedi ki...

süper bir bilgi. teşekkürler.

Selocan dedi ki...

@SsemihH

Ben paylaşma butonu koymayı bilmiyorum. Onu lappappa ekibine sorayım hallederler. Ancak Facebook'un şöyle bir kıyağı da var bizlere, bu konunun linkini duvar kutusuna kopyalarsanız, otomatik olarak konunun resimli başlığını çıkartıyor. Yani paylaş butonu olmasına gerek bile kalmıyor :). Orada sadece link gözükmüyor yani, hem konunun resmi hem de başlığı blogdan otomatik olarak aktarılıyor.

calibra dedi ki...

Vay anasını sayın seyirciler :)

Cem Kalay dedi ki...

Güzel ve bir o kadarda ilginç haber :D

Bizde sanırım bir maçta 3 gol birden atmıştı.. Ondan sonrada görememiştik ne frikik ne de bir başka golünüü , yanlış hatırlamıyorsam tabi :D

L dedi ki...

evet, bursa maçı olmalı. 3 tane gol atmıştı, biz de gaza gelmiştik tabii ama, arkası fos çıktı. nye hatırlattın be abi şimdi :)

müşkülpesent dedi ki...

bursaya biri frikikten olmak üzere 3 gol atmıştı ve bizdeki ilk lig maçıydı.

müşkülpesent dedi ki...

bu arada ilginç bir durum daha devler liginde hakan ünsal'ın takımı sarı kırmızı forma giymeye başladı ve üstümüzdeki formanın renklerinin hakkını verelim diye maç öncesi konuşma yaptı.

L dedi ki...

evet ben de gözucuyla gördüm, formalar değişmiş filan, bi'şeyler olmuş.

borgakanturk dedi ki...

valla onlarin renkleri daha güzel olmuş.ben hala alışamadım bordoya çalan kırmızıya. koyu parlak bir kırmızı ne zaman gorecegiz biz formamızda?
ozellikle adidas bu vişneyi andıran kırmızıyı cok soluk yapıyor formamızda. degil uzaktan yakindan bile parlamıyor.
ozluyorum 90'lar 2000 başlarında giydiğimiz formalardaki kırmızı rengi

L dedi ki...

hocam normalde "bir daha göremeyeceksin maalesef" derdim ama, düz kırmızı formalarımız bu ihtiyacı gideriyor.

ayrıca, burda bin defa lafı geçmiştir ama, hala birçok kişi "ben alışamadım, beğenmiyorum" modlarında.
abi bu bizim kuruluş renklerimiz, keyfe değiştirilmedi, veya alakasız bir durum yok. nedir bu hazmedememe anlamıyorum ben.

Adsız dedi ki...

valla bugünkü renk tonlarını beğenmeyen 00-01 yılında giydiğimiz çubuklu(msu) formaya baksın. hayatımda gördüğüm en kötü sarı-kırmızı renk tonu seçimleriydi...

bu arada rusyanın yeni forması tanıtılmış. bizim hiç öyle enine çizgili formamız olmadı. aslında olsa güzel olurmuş.
http://www.footballshirtculture.com/10/11-kits/russia-2010-2012-adidas-home-football-kit.html

KoKo B dedi ki...

selocan baya ilginçmiş izninle bu postu footballove'da da paylaşalım

Selocan dedi ki...

Tabi ki paylaşabilirsin :)

Cem Kalay dedi ki...

@ Lappapzade

Revivo deyince aklıma gelen ilk şey o olay oluyor abi.

Hatırlıyorum o günden sonra okulda herkez Haim Reviovo diye Fenerlilerin gözlerinn içine bakarak, böğüre böğüre bağırırarak tezahürat yapıyordu :) Birde kıs kıs gülüyorduk tabi :) Fenerlilerde Hain Revivo diye karşılık veriyordu :)

Revivoyla ilgili tek güzel anım buydu oradan aklımda kalmış olacak :))

L dedi ki...

@riluial:

hocam destek için sağol ama, biz düzle ve çubukluyla uğraşırken, bir de enine çıkarma, aman :)

rusya'nın da son 2 kreasyondur, neden koyulaştırma hamlesine gittiğini de öğrenmek gerek. zart diye bizim renge yakın bişeyler giymeye başladılar.

L dedi ki...

@cem kalay:

onlar hain deyip duruyordu ama, bizim durumumuz daha fenaydı hocam. adam gelip ilk maçtan umut verince, sonra da mal gibi kaldık :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır