Bu Blogda Ara

5 Kasım 2009 Perşembe

ORTADA ARMA




Az önce lappapzade ile konuşuyorduk. Kendisi Barcelona delisi olduğundan ve Şampiyonlar Ligi maçları vs... takılırken, konu döndü dolaştı yine formalara geldi. Barcelona'nın hatırlarsınız, 100. yılında yaptığı arması ortada olan formasından bahsederken bana bir soru sordu. "Galatasaray'ın forma tarihinde arması ortada olan kaç sezonu var" dedi. Ben de 1 dedim. Evet Galatasaray'ın formalarında armasını ortaya koyduğu sadece 1 sezon var. Ben açık konuşmak gerekirse sevmem ortadaki logoları, Lappapzade ise bayılırmış meğerse... Sonra düşündük diğer takımları. Fenerbahçe'nin bildiğim kadarı ile hiç öyle forması yok. En çok ortadan logolu takım ise bu 3'ü arasında BJK. Birkaç sezonda birçok formasında ortadan logoyu kullanmış. 100. yıl formalarında, klasik çapraz Reeboklarda, ve 01-02 sezonu formalarında bu tip logo var.





Dünya'da da bazı takımlar logolarını ortaya koymayı çok sever örneğin Ajax; Home formasında hemen hemen hep armayı ortaya yerleştirmiştir, bazıları ise hiç bir zaman ortaya koymaz. 3. bir grup da, zaman zaman armayı ortaya alır, zaman zaman göğsün bir tarafına koyar. Kafasına göre değiştirir yani.




Bu konuda siz ne düşünürsünüz ? Örneğin gelecek sezon armamızın ortada olmasını ister misiniz ? Anket açmayacağım görüşlerinizi yorum kısmına yazabilirsiniz.

3 yorum :

calibra dedi ki...

Ben ortada amblemi pek sevmiyorum...

Gerçi iyi bir yerleşim olursa hoş duruyor ama, göğsün kalbin olduğu tarafında yer alması her zaman daha çok hoşuma gidiyor...

Amblemden ayrı olarak, formada başka bir logo yoksa, forma üreticisinin logosunun ortada yer almasına ise ayrıca uyuz oluyorum. Mesela bizim bu seneki formalar... Türk Bayrağı yok bu sene formamızda, Adidas logosu ortada duruyor, sinir oluyorum. Reklam kokan hareketlerden olduğu için belki ama asıl nedeni gözüme batıyor ortada logo. Amblemin karşı tarafında durmalı bence.

Bu seneki parçalımızda, Adidas logosu Amblemimizin karşı tarafında kırmızı rengiyle yer alsaydı daha hoş olurdu bence.

Bizim 2003-2004 sezonu formaları ise yapı olarak fena olmasalar da, amblem, Umbro logosu ve reklam olarak çok kötüler... Altalta dizilmişler ortada, kötü duruyor bence. Aria logosu zaten başlı başına fiyasko, tüm logolar ortada, göz yoruyor karşıdan bakarken. :)

L dedi ki...

öncelikle bayrak yokken sağ-sol uyumu yapılması hususunda katılıyorum. hatta bu konuda bir yazım da vardı sanırım, bilmiyorum denk geldin mi.
zor bir şey sanki o adidas'ı sola almaları (sağa yani, anlayın).

03-04 içinse, aria meselesinde mutabıkız ama, geri kalan hepsinde maalesef katılamıyorum. harikalar. o tek sıranın ayrı bir hoşluğu var. nasıl sağ-sol uyumu dengeli duruyorsa, bunun da kendine has bir şıklığı var.

adidas giyiyorken, ortada dizilim zor. çünkü bir kere logo yapıları çok farklı. umbro daha simetrikken, adidas öyle değil. yamuk bir duruş var. ortada armayla birlikte olmaz o iş.

son olarak bu işin en iyi kullanımı 01-02 barça formaları deyip, zıbarmaya gidelim.

Adsız dedi ki...

formanın ortasındaki arma en çok sevdiğim forma tipi.. bence çok daha fazla yakışıyor..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır