Bu Blogda Ara

22 Kasım 2009 Pazar

PARÇALI !


Dün Real Madrid Racing Santander maçını izleyenler Racing formasını görmüşlerdir. Benim uzun yıllardır gördüğüm en ilginç tasarımlardan biri. Aslında sezon başı formaları tanıtıldığında dikkatimi çekmişti fakat buraya koyacak güzel fotosunu bulamamıştım bu formanın.


Forma bir insanı tamamen ortadan ayırmış, bir tarafı siyah bir tarafı yeşil ve bu parçalı düzen çoraba kadar kullanılmış. Maçta bazen 3 ayrı takım varmış gibi gözüküyordu, çünkü Racing'li bir futbolcu sağa yada sola tam döndüğünde düz siyah veya düz yeşil formalı bir takım sahadaymış gibi gözüküyor.

Şortun üst kısmından biraz parçalı tasarım belli oluyor.

Galatasaray da 1991 yılında Cumhurbaşkanlığı kupasında, Beşiktaş ile oynadığı maça parçalı şort ile çıkmıştı. Forma üstüne uygun bir şekilde, şortun bir paçası sarı diğer paçası kırmızıydı. Bu formanın üst resmi var fakat şortla beraber çekilmiş net bir resmini bulamadım henüz. Bulan, bilen, gören varsa ve paylaşırsa süper olur. Racing bizim tek maç giydiğimiz bu tarzı daha da geliştirmiş, çorabın birini yeşil diğerini siyah yapmış. Bizim 2 çorap da aynı renkti ve düz kırmızıydı.


Beşiktaş Formalı'nın şortuna dikkat edin. Bulabildiğim en net resim bu. İşte Parçalı şortumuz, fakat üzerinde Beşiktaş forması var :)

8 yorum :

müşkülpesent dedi ki...

beşiktaş formalı diye tabir ettiğiniz arkadaş tugay kerimoğlu :)

boo dedi ki...

bende var parçalı şort resimleri ama hiç güzel bi forma değildi o balık sırtı ust şortla forma sarısı uyumsuzdu falan. bjk formasının sort numaraları ise tam 45 derece çapraz ve kırmızıydı

müşkülpesent dedi ki...

bjk'nin sol koldaki iki çizgi bile monaco'nun birebir taklidi. bir de kartal arması vardı kolda.

Selocan dedi ki...

@Müşkülpesent.

Tanımadım Tugay'ı hatta birisinin çocuğu sandım :) Beşiktaşın forması süper hatta daha ne formaları var şu Milliyet arşivi sağolsun çok şov yapmış zamanında BJK özellikle 80'lerde

@boo

Abi kötü mötü varsa buraya linkini yollayabilirsin ya da mail gönderebilirsin. Paylaşırız blogda ilginç bir olay :)

calibra dedi ki...

Beşiktaşın en efsane çapraz parçalısı bu bence :)

Hem forma hem şort:

http://img26.imageshack.us/img26/1973/bjk9293aprazpara.jpg

L dedi ki...

abi bu linki vererek beni nası bi dertten kurtardıını bilemezsin. yıllardır kafamdadır bu forma, hep yalanlıyodum kendimi acaba ben mi kafadan sıkıyodum diye. o döneme göre fazlasıyla devrimci.çok iyi.

Ercan Güney dedi ki...

http://img163.imageshack.us/img163/5508/paralort.png

Şort parçalı ama forma tam parçalı değil.

Selocan dedi ki...

Aynı maçtan resim. Bizim o sezonlarda giydiğimiz Parçalı formaların arkaları düzdü şimdiki Avrupa parçalıları gibi. Çok sağolasın bu resmi de kullanalım :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır