Bu Blogda Ara

17 Nisan 2010 Cumartesi

DEV LOGOSUZ 100.YIL FORMASI


100. yıl formamızın tasarım olarak güzel olduğunu, dev logo ve o logonun içinde yer alan kurucularımızın resminin olmasının ise süper olduğunu düşünürüm. Ancak sen bu muhteşem formaya ve o formayı güzel yapan bütün ögelerin üzerine dev bir AVEA reklamı koy. Dünya'daki 100.yıl örneklerini paylaşmıştık burada. Biraz örnek alsaydık keşke... Neyse uzatmayalım, zaten bu blogda çokça değinmiştik o formanın berbat reklamına.


Galatasaray 100. yıl etkinlikleri kapsamında efsaneler karması maçı düzenlemişti Ali Sami Yen'de. Bir takım 05-06 sezonunda giyilen bir kolu sarı-kırmızı olan beyaz formayı giymişti, diğer takım da 100.yıl formasını giymişti. Aslında yakından bakınca o formanın 100.yıl formasından farklı olduğunu görebiliriz. Forma o maç için özel hazırlanmış, dev Galatasaray arması ve arkadaki kurucu resmi bu formaya konmamıştı. Ancak forma aynı forma. Avea reklamı yerine de o maça sponsor olan firmaların reklamları basılmıştı. Her formada değişik bir bir reklam vardı. Bu arada siyah şort da efsane durmuş. Omuzlardaki siyah Adidas şeritlerinin çirkinliği böylelikle giderilmiş, siyah şort kullanarak. Keşke sezonda da bu şekilde kullansaydık.


Bu formaya bakınca, keşke o sezon hem böyle bir maç versiyonu, hem de satılmış olan 100.yıl versiyonu, 2'si de satılsaydı. Hatta o parçalıyı giyseydik vs... Beşiktaş 100. yılında çok güzel formalar tasarladı, aynı formanın hem isimli, hem de sade versiyonunu yaptı. Biz sadece tek bir forma yapıp onu da reklam faciasına kurban verdik. Zaten sezonda az maçta giyileceği belli olan bu formanın reklamı arma altına ufak şekilde yazılsaydı, kime ne zararı olurdu. Neyse...

Bu arada bu maç 2004-2005 sezonu sırasında yapıldı. Dikkat ettiyseniz beyaz forma 05-06 sezonu olarak biliniyor. Ancak bu forma 04-05 sezonunda tasarlanıp giyilmeye başlandı. Yani bir sezonda hem Umbro, hem de Adidas marka formalar giydik. Bunu da not düşelim.

Hagi nasıl çakmıştı 0'dan...

Resim Kaynak: GalatasarayMedia

3 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

Bu forma bugün aynen bu haliyle çıksın gider GS Store'u ihya ederim o derece yani.

müşkülpesent dedi ki...

2004-2005e umbro ile başladık ve sezon başında sezonun ikinci yarısının ortalarına doğru adidas'a geçileceğini ve yüzüncü yıl formalarının giyileceğini söylemişlerdi.

yüzüncü yıl formasını neden sezon başına yetiştirip giydirmediler orası da ilginç.

sezon başı amerika'da porto ile oynanacak hazırlık maçını sırf yüzüncü yıl formasını görmek için beklemiştik fakat çubuklu umbro ile çıkmışlardı.

aayla dedi ki...

ben reklamsız bir 100.yıl formasını hala bekliyorum.Bir umut, birinin aklına dank eder belki kulübün tarihi, gelenekleri ...

Daha önce de dile getirdim yüzüncü yılımızın rezaletidir şu forma.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır