Bu Blogda Ara

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Somon Ve Kremin Kullanımları

Bu önümüzdeki sezon formalarını erkenden öğrenmek iyi oluyor da, bu yeni formalar içinde 2 tane daha önce giyilmeyen renk olunca, hangi tonda kullanılacağı bilinmeyince, hatta ikisinin de kulanılıp kullanılmayacağı bilinmeyince, biraz garip oluyor...
Ben yine kendi tarzımda bir örnek vererek yazacağım. Tabii alttaki post işi bozuyor biraz ama, biz eldeki bilgiye göre gidelim. Yapacak bi'şey yok.Evet, görünüşe bakılırsa, önümüzdeki sezon 2 tane açık renk away formamız olabilir. 08-09'da da öyleydi. Orada beyaz vardı en azından, ortada bir tane yeni forma vardı, yani turunç. Şimdi iki tane. Merak fazla.Bizde hala daha içerde hangi formayı giyeceğin, dışarda hangisini giyeceğin, deplasmanda hangi takım neyi giyerse senin hangi formanı giyeceğin filan belirsiz işler. Ama gavur ellerinde belli olduğu için de, sen gidiyorsun abi, şu olmuyor mu, o zaman bu diyorsun.
Barcelona denen takım, mesela bu sezon giydiği away formayı, önümüzdeki sezona 3rd forma olarak devrediyor. Bunun hakkında da yazmıştık ama, şimdi maalesef link veremeyeceğim. Ve her sezon kreasyondaki 2 away de açık renk oluyor-en azından son yıllarda hep böyle. Son 4 sezondur. Bu açık away de şöyle kullanımlara yol açıyor:

Şimdi bu forma, bildiğiniz gibi, Barcelona nam takımın bu sezonki away forması. Deplasman forması gerektiği durumlarda, öncelik bu formanın.


Fakat, sahasına gidilen takımın rengi, eğer away formaya benziyorsa, o zaman da sarı forma devreye sokuluyor ve sorun kalmıyor. Tabii bu maç, sarı formanın, sarı şortla kullanıldığı ilk ve tek maçtır. O açıdan da müstesna bir maçtır.

Yani eğer bu 2 forma da (krem ve somon) kreasyon içinde yer alırsa, biz de bu tip bir kullanımla, ikisini de gayet eşit kullanabiliriz. Mesela Kayseri'ye karşı dışarda kremi giyersin (kırmızı veya çubukluyu giydiklerini düşün) , somonu giyemezsin. Ya da içerde beyaz giyen takıma karşı krem olmaz, somonu giyersin. Koyu renk şortu olursa daha iyi olur tabii bu açıdan. Biz en azından birinin, koyu renk şortu olabileceğini düşünüyoruz. Tasarım blogundan da bu tip örnek tasarımları görüp, fikir sahibi olabilirsiniz.


Bu da başka bir örnek. Bu sezonda Barcelona'nın away forması turuncuyken, Liverpool'la çakışma durumu ortaya çıktığı için, 3rd forma giyiliyor.

İlk bakışta 2 tane açık renk awayin varlığı gereksiz gibi evet. Ama bu tip kullanımlarla, pek sorun kalmayabilir. Bunu Barcelona yıllardır yapıyor.

1 yorum :

Selocan dedi ki...

Abi illa ki her 2 formanın da rakip takıma göre seçilebilme durumu olur. Kırmızı formalı bir takıma somon giyemezsin, beyaz takıma karşı krem giyemezsin. Ama gider parçalı giyersin beyaz takıma karşı. Yani gereksiz fazla forma yapıyoruz. Bir parçalı bir açık bir de koyu away yeter takıma. Hatta şort ve çorap kombinasyonu yapılırsa sadece Parçalı ve açık renk away bile yeter :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır