Bu Blogda Ara

6 Mart 2012 Salı

2012-2013 SEZONU TAHMİNİ FORMALARIMIZ


Forum modlarımızdan ve tasarım konusunda profesyonellere taş çıkartacak kadar başarılı olan sevgili Erkut, duyumlara göre gelecek sezon için kullanılması muhtemel olan parçalı formamızı, ayrıca sızan beyaz ve siyah formalarımızı bizler için çizmiş. Sızan formaların fotoğrafları pek net değil, bu sebeple çizimlerin kafamızda canlanması açısından çok yararı olacaktır.



Aldığımız duyumlar parçalı formamızın beyaz detaylı olacağı üzerineydi. Nike'ın gelecek sezon için kulüplere hazırladığı kalıplara ve tasarımlara bakarsak yakaların ve kol uçlarının beyaz olacağını tahmin ediyoruz. Erkut da bu bilgilere göre parçalıyı detaylı bir şekilde çizdi. Yine aldığımız duyumlara göre formanın tam parçalı olmayacağını duyurmuştuk. Parçalı tipi yukarıdaki fotoğrafta gördüğümüz gibi 4 parçadan oluşacak. Kısacası çıkacak olan parçalı formamızın bu ya da buna benzer olacağını tahmin ediyoruz. Tabi bir kesinlik yok.


Sızan formalarımızın kesin olarak gelecek sezon giyeceğimiz formalar olacağını söylemek yanlış olur demiştik dün. Bizim için tasarlanan bir kaç farklı iç ve dış saha forması var, sızan formalar da bu birkaçtan 3 tanesi demiştik. Örneğin çubuklu forma Nike'ın bizim için tasarladığı iç saha formalarından biri olduğunu ancak kulübün bu tasarımı kabul etmediğini başka bir tasarımı (parçalılardan bir tanesi) seçtiğini söylemiştik. Ancak yine de sızan formaları daha iyi görebilmek açısından Erkut bizler için güzel tasarımlar yaptı.

Siyah forma Hollanda'nın önümüzdeki yaz Avrupa Şampiyonası'nda giyeceği dış saha formasının aynısı. Bu sebeple bu formanın ben Galatasaray'da kullanılacağını düşünmüyorum. Genel olarak Nike premium takımlara özel tasarımlar yapar ve bu özel tasarımları bir kaç kulüp için hazırlar. Örnek verecek olursak Barcelona'nın bu sene kullandığı formanın tasarımını Juventus, Inter ve Atletico Madrid için de hazırlamışlardı ancak sadece Barcelona'ya uyguladılar. Ben sanmıyorum ki Hollanda'ya yaptıkları tasarımı bu sene başka bir premium takıma uygulasınlar.

Beyaz forma için ise daha umutluyum. Bizim geçen ay aldığımız duyumlara göre ki bloga da yazmıştık, beyaz forma tarifi bu sızan fotoğraftaki beyaz formaya uyuyor. Bu sebeple tabi ki kesin değil ancak siyah kadar olumsuz bakmıyorum. Gelecek sezon bu formayı raflarımızda görme ihtimali bana yüksek geliyor.

Sevgili Erkut'a bu güzel tasarımlar için çok teşekkür ederim.
* Kaynaksız kullanmazsanız seviniriz.

18 yorum :

jesusisthebest dedi ki...

olası bir kupa ya da lig şampiyonluğumuzda (inşallah) formamıza Türk bayrağı da gelecek. onu da düşünüp uygularlar tasarımı umarım. (mesela sızan siyah formada omuzdan aşağı sarkan şeriti sarı düşünün, bayrak da onun içinde ve nike logosu da ortada olsa bence gayet şık bir formamız olurdu) ama tabiki bunlar kesinleşmiş formalar olmadığından o konuyu düşünmemişlerdir henüz sanırım.

aydın özer dedi ki...

harikalar ya gerçekten heyecanlandım. forma ve tişört havası var. çok hos gercekten. hazırkalıpsa hazır. cok ıı bence

Adsız dedi ki...

@jesusisthebest nike ortaya logo olayını hayatta kabul etmez gibime gelior (örnekleri çok) ama bu formalar bence 2 ve 3. forma olarak güzel lakin parçalı...

burranazzo dedi ki...

eger yildirim demiroren yuzunden avrupa isi yatmazsa parcali iki versiyon olacak yine sanirim.

bi de turk bayragi meselesi var tabi.
ona da bakmak lazim.

bi de kombinasyonlar cok onemli.

neyse temmuzda rahatlayacagiz yine.

Sühan Alp dedi ki...

Parçalı forma olayı çok güzel. Her ne kadar tam parçalı olmasa da bu formayı çok sevdim. Renkler ve tasarım hoş. Ama omuzlardaki küçük siyah parçalar ya hiç olmasın ya da beyaz olsun. Siyah olmamış orada.

Siyah ve beyaz formalara gelince, fanila gibi bir şey olmuşlar sevmedim. Tabi çıktığı zaman fikrim değişebilir, sonuçta bunalr sadece tasarım.

Çizimi yapan arkadaşın ellerine sağlık.

kalihan dedi ki...

Beyaz kol bitisleri yerine sari kisimda kirmizi, kirmizi kisimda sari kol bitisi cok daha nefis olurdu.

recedag dedi ki...

nike logosu kesinlikle ortada kullanılmamalı, ortada kullanılması gereken bayrak olmalı. bayrak nike logosu üzerinde de olabilir. bir de bence parçalı formada store'larda metin oktay forması olarak satılan formadaki logo kullanılarak hem fazladan bayrak koyulmamış olur, hem de güzel bir nostalji forması ortaya çıkar. inşallah kararlar bu yöndedir, ya da karar verilmemiştir ve sesimiz duyulur. şampiyon olmadan da bu karar verilebilir zira o logo da bizim logomuz. ama diğer formalarda oval zeminli beyaz logo+bayrak olarak da kullanılabilir.

kalihan dedi ki...

Kol bitişlerinde beyaz yerine, sarı kolda kırmızı, kırmızı kolda beyaz bitiş olsa çok daha güzel olur.

Beyaz forma çok sade. Bu tür sade formalarda mutlaka bisiklet yaka yerine polo yaka kullanılmalı. Yoksa bia arkadaşın dedipi gibi fanila havası oluşuyor.

kalihan dedi ki...

Yanlış yazmışım. ''Kol bitişlerinde beyaz renk yerine; sarı kolda kırmızı, kırmızı kolda SARI bitiş olsa çok daha güzel olur. '' yazmak istemiştim

Yıldırım dedi ki...

@recedag artık metin oktay logosunu formada kullanmak mümkün değil.. çünkü yeni düzenlenen tff kurallarında her formada farklı versiyonlar oluşmasın diye bir standart oluşturdular bayrak ve armalar konusunda.. türk bayrağı göğsün sol kısmında ve yuvarlak biçimde uygulanır diye kuralı var bu işin.. sadece lig şampiyonu ve türkiye kupasını kazanan takım ertesi sezon formasında türk bayrağı kullanmak zorunda.. ayrıca nike kesinlikle logosunu ortada kullanmaz adidas gibi.. örnek ise geçen sezonun inter forması.. http://www.thehouseofclothes.com/pic/201091810431071638.jpg

Adsız dedi ki...

hollandanin formasindan almayi dusunuyordum. bu tasarimla siyah forma cikarirlarsa kesin alirim. bir de kalin cubuklu forma ciksa keske. onu da cok severim

dnzbdr dedi ki...

Formalar ne zaman lanse edilecek tahmini?

Kimyager dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kimyager dedi ki...

arkadaşlar bugün yabancı bi sitede gördüm Erkut'un parçalı çizimini ayrıca beyaz formanın resminide koymuşlar. İyi çalışıyo demek ki galatasarayformaları ekibi :))
http://www.footyheadlines.com/2012/03/galatasaray-player-shirts-leaked.html
Ayrıca beyaz formada Avustralya'nın kalıbından olabilir gibi geldi bana bi bakın isterseniz
http://www.footyheadlines.com/2012/02/australia-12-13-away-shirt-revealed.html

Selocan dedi ki...

Temmuz'da tanıtılacak diye biliyorum

Panna dedi ki...

Ah bi de şu Türk Telekom reklamını düzeltseler...

NusretBerk dedi ki...

Parçalı bence güzel olmamış. Beyaz ise adidasın yaptığının neredeyse aynısı gibi sadece şerit yeri değişmiş ve üstünde yazılar yok.

honeyryder dedi ki...

Kupa alininca Turk bayragi koymak sart mi? Bence formanin butun simetsini bozuyor. İlla konulacaksa kol veya ense kismina konulsun bence.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır