Bu Blogda Ara

23 Ekim 2012 Salı

Haydaaa

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu üçüncü maç haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ndeki CFR Cluj karşılaşmasına parçalı formasıyla çıkacak. Takımımız, parçalı formasını kırmızı şort ve kırmızı konçla tamamlayacak. Kalecimiz, yeşil formayla sahada olacak. CFR Cluj'un forma tercihi ise beyaz olacak.
UEFA'ya verilen kombinasyonlarda bizim iç saha formamız parçalı forma - beyaz şort - kırmızı çorap şeklinde. Dolayısıyla her iç saha maçında bu kombinasyonu giymeliyiz. Deplasmana gelen takım, dış saha formasını ona göre ayarlamalı; ayarlayamıyorsa da üçüncü formayı giymeli. Manchester deplasmanında biz dış saha formamızı uydurduk mesela, siyah şort ve çorap kullandık. Cluj da Braga deplasmanına gittiğinde dış saha formasını ayarlayamadı, üçüncü formalarını giydiler dolayısıyla. Braga'nın dış saha forması da, Cluj'un üçüncü forması da yeşil forma - siyah şort ve çorap şeklinde. Braga'nın iç saha forması kırmızı, bizim bu sezonki parçalımız da bayağı kırmızı ağırlıklı (ki sarı bu durumda sorun çıkartan bir renk değil). Kombinasyonlar da aynı şekilde tamamlanıyor: beyaz şort ve kırmızı çorap.

Şimdi, Galatasaray-Braga ve Braga-Cluj maçlarında giyilen formalar şekildeki gibi. Cluj'un bizim iç saha formamızla çakışmayan bir üçüncü forması varken, Braga bize karşı yeşil formayla oynamışken, Cluj Braga karşısında bu kombinasyonu kullanmışken ve en önemlisi bu maçlarda forma açısından HİÇBİR SORUN ÇIKMAMIŞKEN neden UEFA böyle bir tercihte bulunmuş acaba? TFF'nin forma konusundaki düşünce sistemi olan "Deplasmana gelen takıma göre forma giyilir." olayı UEFA'ya da mı sıçradı? Ortada hiçbir sorun yokken biz neden iç saha maçımızda iç saha kombinasyonumuzu kullanamıyoruz?


7 yorum :

NDishe dedi ki...

gerçekten skandal bir karar TFF olsa bu kadar olur.

AntaRes dedi ki...

diğer kombinasyonlarla bi halt yiyemediler, uğur olsun diyedir belki.
yoksa tüzük, kural, kombinasyonla falan alakası yok bence.
adam gibi kombinasyonumuzla çıkın yahu, dilimizde tüy bitti.
yazıklar olsun.

Safa dedi ki...

beyaz şort beyaz formanın altına giyilir, kırmızı şort parçalı formanın altına. bence doğru kombinasyon budur. siyah şort ise kırmızı formayla takımdır, o formanın altına başka renk giyilmez. yani şortları formalarla eşleştirirsek parçalı=kırmızı beyaz=beyaz kırmızı=siyah

Selocan dedi ki...

@Safa

Bu kanıya nereden vardınız ? Ben bunu çok merak ediyorum. "Bence doğru kombinasyon budur" derken, neye dayanarak bunu söylüyorsunuz ? Bu iş insanların kişisel görüsüne, kişisel zevkine kalsaydı 25 milyon taraftar 25 milyon "bence" türetirdi.

Kısacası bencesi yok bu işlerin. Bu takımın bir tane Parçalı altına giyilecek doğru kombinasyonu vardır, o da parçalı-beyaz şort-kırmızı çoraptır.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

formanın üstünün iki renk olması(yani bi rengin baskın olmaması) şort beyaz olunca çorabın kırmızı veya sarı olması sıkıntı oluşturuyor gibi siyah olsa mesela daha rahat olur gibi ama tarihinden de vazgeçmemek lazım :s

Unknown dedi ki...

formanın üstünün iki renk olması(yani bi rengin baskın olmaması) şort beyaz olunca çorabın kırmızı veya sarı olması sıkıntı oluşturuyor gibi siyah olsa mesela daha rahat olur gibi ama tarihinden de vazgeçmemek lazım :s

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır