Kuralar çekildi ve rakibimiz belli oldu. Eşleşme, kim eler kim gider muhabbetleri maçlar bitene kadar devam edecek, biz de kendimize uygun şekilde ele alalım. Real Madrid'in formalarını, istatistiklerini ve bize karşı hangi formaları giyebileceklerini yazalım.
1905
Karşımızda forma kültürünü çok ciddiye alan bir takım var. Tarihi boyunca bembeyaz iç saha formasından asla vazgeçmemiş bir takım Real Madrid. Resmi kuruluşu 1902 olan takımın ilk formaları da yine bembeyazdı. O ilk dönem beyaz üst ve beyaz şortunu siyah çoraplar ile kombine eden takım çok zaman geçmeden tamamen beyaz kit ile oynamaya başladı ve günümüze kadar bu iç saha geleneklerini hiç değiştirmediler.
Kombinasyon yapmayı da sevmeyen bir takım Real Madrid. Düz, çorabına kadar tek renk formalar giymeyi tercih ederler genellikle. İç sahaları için bu vazgeçilmezdir (1-2 istisnai maç hariç) ancak dış sahalarını da genellikle düz tek renk kullanırlar. Ligde şort çorap çakışmalarına dikkat edilmeye başlandığı son dönemlerde sezon içindeki belli takımların bazı maçlarında -tabi ki dış sahada- kombinasyon yapıyorlar. Yine de pek çok maçta kombinasyon yapıp işi kurtarmak yerine, düz şekilde deplasman formasını giymeyi tercih ediyorlar.
Real Madrid'in Avrupa için ayrı bir deplasman forması yapma kültürü var. Ligde başka, Avrupa'da başka deplasman forması kullanıyorlar. Son 3 senedir de Avrupa için yaptıkları deplasman formalarını, tarihlerinde bir zamanlar kullanılmış olan formalardan seçiyorlar. Bu sezonki yeşil Avrupa forması mesela; hikayesini diğer bloga yazmıştım zamanında:
ŞUDUR. Geçen sezonki kırmızı forma; onun da
BUDUR. Bir önceki sezon giyilen mor formanın da hikayesi yine
BURADA. Lig için ise ayrı bir koyu renk formaları oluyor genelde.
Real Madrid tahmin edebileceğiniz üzere kendi sahasında oynadığı bütün maçlara beyaz formaları ile çıktı. Kombinasyon da yapmadılar. Beyaz üst, beyaz şort, beyaz çorap... Ligde, Avrupa'da, kupada bu değişmedi. Deplasmanda dümdüz beyaz giyebilecekleri her maçta da esas formalarını giydiler. Bu sezon kombinasyonu sadece 1 maçta yaptılar. Ligdeki Valencia deplasmanında laci-mor karışımı formalarını beyaz şort ile kombinlediler. O maç haricinde kombinasyon denemek yerine hep diğer formaları dümdüz şekilde giymeyi seçtiler.
Avrupa'da da durum farklı değil. İç sahalarında hep beyaz forma ile mücadele ettiler. Deplasmanlarda ise çakışmadıkları takımlara karşı beyaz giydiler. Çakıştıkları her maçta da -şort çakışsa dahi- yeşil Avrupa formalarını kullandılar. Yine herhangi bir kombinasyon görmedik.
Real Madrid sevmediği şort-çorap kombinasyonu işini kaleci formalarında çok yapıyor. Bu sezon 3 farklı kaleci forması kullandılar. Siyah ve fosforlu bir turuncu renge sahip 2 adet "esas" kaleci formaları var. İkisi birbirinin zıt renk kullanımına sahip. Bu formaları olabilecek her tür kombinasyon ile denediler. Siyah formayı; siyah şort, turuncu çorap - tamamen siyah - turuncu şort, turuncu çorap - turuncu şort, siyah çorap ile kullandılar. Turuncu formalarında da yine siyah ve turuncu şortları, siyah ve turuncu çorapları hemen hemen her dizilimde giydiler. Diğer kaleci formaları ise açık mavi. ŞL'de 2 maçta, ligde ise 1 maçta gördük kendisini. Ayrıca ligde bir maçta Avrupa away forması olan yeşil formayı giymişti Casillas. Onu da not düşelim.
Peki Galatasaray Real Madrid eşleşmesinde iki takım ne giyecek.
Real Madrid İspanya'daki maçta beyaz formasından şaşmayacak. Galatasaray da ona uygun şekilde Schalke de yaptığı gibi parçalı formasını kırmızı şort ve kırmızı çorap ile kombinler diye tahmin ediyoruz. Real Madrid kalecisi siyah formasını tamamen siyah şekilde giyecektir, Galatasaray'da ise kaleci forması yeşil olur diye tahmin ediyoruz.
reklamsız yeşil forma
İstanbul'da ise Galatasaray esas forması ve kombinasyonundan şaşmamalı. Parçalı forma, beyaz şort, kırmızı çorap giyeceğimizi umut ediyorum. Real Madrid beyaz formasını kombinlemez, bu sebeple Avrupa forması olan yeşil formalarını giyip gelirler. Ancak Türkiye'de bahis şirketlerinin reklam yasağından dolayı reklamsız formalar ile geleceğini tahmin ediyoruz. Bir ihtimal Real, bwin'in kendisinden yasal olarak bahsedebileceği bir forma reklamı ile gelebilir. Kalecimiz, rakibin yeşil formasından ötürü sarı formayı giyecektir, Real'de ise kaleci yine siyah formasını kombinasyonsuz giyer. Turuncu forma bizim sarı ile karışabileceğinden, siyah varken kullanılmaz. Belki bir ihtimal mavi kaleci forması da giyilir.
GEÇMİŞ
Real Madrid ile Galatasaray 2'si dostluk maçı olmak üzere 5 kez karşılaştılar. Real Madrid bu 5 maçta da beyaz formayı giydi. Galatasaray ise sırasıyla, 2000-2001 kırmızı, 2000-2001 çubuklu, 2000-2001 kırmızı, 2000-2001 kırmızı ve 2011-2012 parçalı...
İlk karşılaşma çok ilginç. UEFA Super Cup mücadelesinden 20 gün önce Bayern'in 100. yılı anısına yapılan turnuvada karşı karşıya geldi bu 2 takım. 3-2 kaybedilen maçta Real Madrid beyaz, Galatasaray ise o sezonun kırmızı forması ile çıkmıştı. Kombinasyonların her ikisi de düzdü. Düz beyaz ve düz kırmızı...
Super Cup mücadelesinde Galatasaray değişik bir kombinasyon kullanmıştı. Çubuklu formasını sarı şort, kırmızı çorap ile kombinlemişti. Real Madrid ise düz beyaz çıktı sahaya.
Yine bir çeyrek final eşleşmesi, 2000-2001 sezonunda karşı karşıya gelen iki takım, iki maçta da aynı formaları giydiler. Real Madrid hem İstanbul'da, hem Madrid'de beyaz formasını giyerken, Galatasaray da kırmızı formasını kırmızı şort, kırmızı çorap ile kombinledi. İlk maçtaki efsane geri dönüşten sonra totem yapıldığını düşünüyorum, ikinci maçta da aynı formayı giyme sebebimiz bu olabilir. Halbuki totemse mesele, aynı sezonun başında oynanan ve kupayı kaldırdığımız mücadeledeki çubuklu forma kullanılabilirdi o maçlarda da. Sonuçta aynı sezonun formaları idiler.
Son maç geçen sezon başında yapılan Bernabeu kupası karşılaşması. Kendi sahasındaki maça beyaz forması ile çıkan Real Madrid'e karşı Galatasaray parçalı formasının altına kırmızı şort, kırmızı çorap ile mücadele etti. Bu 5 karşılaşmayı özetlersek, Real Madrid bize karşı hep beyaz formasını giydi. Galatasaray ise 3 kez kırmızı formasını, 1 kez çubuklu formasını, bir kez de parçalı formasını kullandı. Bu seferki eşleşmelerin sonunda parçalı sayısı 3'e çıkar diye umut (Nice senelere Umut Bulut) ediyoruz.
Yazıyı bitirirken; Galatasaray'ın tarihindeki ilk farklı renk dış saha forması olan,1960'ta görücüye çıkıp bir Avrupa efsanesi haline gelen beyaz forma tarihimiz üstündeki Real Madrid etkisini yazdığımız yazıyı da okuyalım yeri gelmişken.
BURADA