Bu Blogda Ara

9 Mayıs 2013 Perşembe

2013-2014 SEZONU 3. FORMA


Mart başında ilk kez, aldığımız bilgilere göre paylaştığımız yazıda, hakkında en az bilgi sahibi olduğumuz formanın 3. forma olduğunu yazmıştık. Formanın kırmızının tonlarında, çubuklu görünümde olacağını belirtmiştik. Bu forma hakkında biraz daha bilgi toplamaya çalıştık ve ufak değişiklikler ile çizimleri de güncelledik. Gelecek sezonki formamıza ne kadar benzer, görürüz yakında.

Güncel bilgi formanın çubuklarının kalın olacağı yönünde. İlk çizimde epey ince çubuklar ile çizim yapmıştık. Tahmindi tabi sadece, bu sefer ise kalın çubuklu olacağı yönünde bilgi aldık. Hatta belki de yukarıda sevgili Furkan'nın çizdiği "tahmini" formalardan bile kalın olabilir çubuklar. 2008-2009'daki 3 bant formamız gibi olabilir örneğin. Şu an için sadece çubukların kalın olacağını biliyoruz.

Footy-Headlines'tan sızan maç öncesi forması ve renk tonları

Bir diğer konu da renk tonları. Kırmızıdan ziyade 09-10 sezonundaki somon formamızın renk tonu ile, yine farklı bir kırmızı tonunun formada olacağı bilgisi var. Bunu bir kaç gün önce yazdığımız, Footy-Headlines sitesinin sızdırdığı maç öncesi formalarından birinin renklerinden biz de tahmin etmiştik zaten. Formada bu maç öncesi ısınma formasında kullanılan renk tonlarından biri kullanılabilir. Biz o formada kullanılan 3 renkten toplam 2 forma örnekledik sizlere.


Bir başka bilgi de formada sarı detay olacağı yönünde. Bu bilgiyi Footy-Headlines'tan aldık. Artık bu detay nerede olur, ne yazık ki bilemiyoruz. Biz yaka ve kol uçları olacağını düşünüp, bir de öyle bir örnek çizim yaptık. Ancak sadece formadaki sponsorların renklerinin sarı olarak kullanılacağından da bahsedilmiş olabilir.  Formada kullanılan her rengi (sponsor renkleri de dahil) böyle yazarlar genelde yabancılar. Kendi kaynaklarımızdan bu detayı teyit edersek, yeniden yazarız.

3. forma hakkında güncellenmiş bilgiler bunlar. Tekrar hatırlatalım, biz formaları görmüyoruz. Gören bazı kaynaklardan bilgiler alıp tahmini olarak çizmeye çalışıyoruz. Bu çizimlerin birebir tutması diye bir şey söz konusu değil. Çizimler Furkan Aran'ındır.


11 yorum :

fathor dedi ki...

3. Formamızın kırmızı olmasını çok anlamsız bulsam da tahmini çizimlerden en alt sağdaki örneği başarılı bir versiyon olarak görüyorum.

Unknown dedi ki...

En alttaki cizimlerden sağda olanı, birkaç yil once Barcelona'nin giydigi kalin cubuklu formayi hatirlatiyor. Bu arada Manchester City de Nike'a geçmiş, ama en çok Arsenal'in Puma'ya geçmesine üzüldüm (duyduguma göre tabi - belki de yanlis bilgidir). Son on yıldır gordugum en iyi formalar hep Arsenal'e yapiliyordu Nike tarafindan, ama tabi parayi veren dudugu calmis anlasilan.

berk dedi ki...

Selamlar Selocan. Bayadır yorum yazmıyordum bir kez daha tebrik edeyim öncelikle seni. Her sezon olduğu gibi bu sezonda normalde kuruluş amacınız olmamasına rağmen takipçilerinizi mutlu etmek için yeni sezonla ilgili gene en doğru bilgileri bu harika blogtan almaya devam ediyoruz. Sorun olmazsa bir kaç soru sormak istiyorum. İlk sorum bunca büyük avrupa takımının yeni sezon formaları açığa çıkmışken nasıl bizimki orataya çıkmadı ? Bunu tabiki sen bilemezsin ama tahminlerini merak ediyorum. Bir diğer sorumda kırmızı formamızdaki bu kalın çizgilerin yatay olma ihtimali var mı ? Ya da zaten antrenman formalarında yatay çizgiler mevcut olduğu için tercih edilmez mi ?

Son olarak bir kez daha teşekkür edeyim ve kolay gelsin diyeyim. :)

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@Fathor'a katılıyorum, kırmızı bir 3rd oldukça gereksiz, zaten forma ile ilgili en büyük problemi bizim gibi sarı-kırmızı giyenlerle bir de kırmızı-siyah giyenlerle yaşıyoruz. Hatta gençler vs. gibi kırmızı-siyah giyenler geçtiğimiz sezonlarda bize kayseriden vs. daha çok sıkıntı yaşatmıştır diye düşünüyorum. Hal böyleyken bir parçalı, bir siyah, bir kırmızı (3 koyu forma) alternatifsiz bir forma seti gibi geliyor.

Furkan arkadaşımızın yaptığı tasarımlardan ben de en çok alt sıra sağda olanını beğendim. Olacaksa da umarım sarı yaka ve kol detayları ile olur, ayrıca sarı şort ve kırmızı konçla kombine edilirse çok hoş durabilir.

liverpoolandkop dedi ki...

trabzon macina yeni formalarla cikiyormusuz..

berk dedi ki...

liverpool ciddi misin ? Yoksa çıkıyormuşuz ne süper olur manasında mı dedin ? :D

Batuhan Demirci dedi ki...

Formalarımızın fiyatıda 129 TL olacak.

liverpoolandkop dedi ki...

@berk yok haci ciddiyim. mac oncesi satisa da cikacak diye duydum.

berk dedi ki...

@liverpoolandkop vallaha süper haber.

Adsız dedi ki...

Bu seneki kırmızı formamızı çok beğendim ama arkadaşlarında belirttiği gibi 3. forma olarak kırmızı forma seçmek biraz saçma. Alternatif renklere başından beri sıcak bakıyorum, tek soğuk baktığım yanı forma ne renk ise şort ve çorabında aynı renk olması. Yani komple mor forma yerine, somon rengi altına siyah şort gayet güzeldi. Bence forma 3lümüz Parçalı, Beyaz ve Alternatif renklerden oluşmalı. Alternatif renkler ise dönüşümlü olarak Füme,Gri ya da Turuncu olsa çok iyi olur. Özellikle 98-99 fümesinin yeni versiyonunu görmeyi çok isterim.

Trabzonspor maçına yeni formalarımızla çıkılacağını bende okudum. Artık bu forma kültürlerini edinmemiz gerekiyor, Avrupadaki takımlar aldı yürüdü bu konuda.

@liverpoolandkop; avatarın çok güzelmiş, desteklediğim 3 takımı bir arada görmek mutlu etti :)

liverpoolandkop dedi ki...

@tgn tesekkurler. kullanmak istersen gonul rahatligiyla kullanabilirsin =)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır